Премини към съдържание

Препоръчано мнение

Здравейте,

Спрял съм се на Аутлендър 2008г. дизел двигател 2000, 140к.с. и питам дали този двигател е добър за това купе. Чувал съм че колата е тромава.

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Здравейте,

Спрял съм се на Аутлендър 2008г. дизел двигател 2000, 140к.с. и питам дали този двигател е добър за това купе. Чувал съм че колата е тромава.

Колега, Аутлендер е сравнително голям и тежък автомобил, не можеш да очакваш да се ускорява като лека кола. Аз имам Паджеро с двигател 125 коня и не мога да кажа че е тромава. Според мен 140 коня за Аутлендер са си съвсем достатъчно, а щом е дизел, значи и въртящия момент ще е много висок.

Най-добре ще е да се качиш да го покараш и да си прецениш сам.

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Колега Нешев, предлагам ти да трансформираш използваните определения "добър двигател" и "тромава кола" в критерии с конкретни количествени измерения, за да можеш обективно да прецениш качествата на конкретен двигател и на конкретен автомобил. За тази цел предлагам като такива критерии да използваш "специфична мощност", известна също и като литрова мощност, измервана в к.с./литър обем на двигателя (в случая имаш 70 к.с./литър), и "относителна мощност", измервана в кг/к.с (при средна маса 2000 кг = 14,28 кг/к.с.). Също така трябва да следиш данните за въртящия момент и при какви обороти достига максимална стойност, защото именно той е определящата сила при ускорението на автомобила. Тези три параметъра имат конкретни цифрови стойности за всеки един автомобил и с тяхна помощ може много лесно да се оценят динамичните качества на съответното МПС, както и да се правят сравнения по съпоставими критерии между МПС-тата.

Другото е субективно усещане за промените в заобикалящата ни среда, свързано не с неутрлани технически критерии, а с особености на нервната система на човека, която при всеки има различни прагове на чувствителност към подобни динамични промени.

Успех.

Редактирано от наката
Линк за коментара
Сподели в други сайтове

По добре си вземи 2.4 бензиновия мотор с автоматична скоростна кутия 170к.с.По принцип и този е тромав, камо ли 2,0 дизел.

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Здравей колега.

Аз карам такъв, само че моя е 2007, 2000 дизел, мотора на фау-ве, 140 коня. Навъртял съм му 115000 км и съм доволен от двигателя по няколко показатела, които се явяват важни за мен персонално.

На първо място мотора не е капризен на гориво - само трябва да е дизел и бъди сигурен, че ще го изгори. Освен джипа имам и 4 френски коли с HDI мотори, такива, каквито се вграждат в новите Outlander, които са 156 коня и поне веднъж в годината една от тях влиза в сервиз за миене на резервоар и нов горивен филтър.

На второ място разхода - при 60% извънградско и 40% градско дава 7/100. Отличен разход на фона на теглото на колата и при нормално каране.

Като минус мога да отбележа, че след 120 км/час, а и като общо усещане, мотора e шумен, но това е специфично за тези двигатели. Ако обичаш да слушаш какво караш значи това е двигател като за тебе.

По отношение на обслужването части се намират навсякъде и то от всякакви производители, защото мотора е стандартен за ауди и фау-ве. Като минус мога да отбележа неизбежната смяна на водната помпа при смяна на агренажен ремък, което оскъпява ремонта, но не знам как се обслужват другите мотори, с които се продава джипа, така че доколко е недостатък не може да се каже.

И накрая и на въпроса с динамиката: Като динамика може да е много по-добре, но зависи какво търси човек. Ако искаш да си състезател си вземи Lancer Evo9, а не Outlander. По принцип като си с пуснат климатик определено се усеща промяна в динамиката, иначе за изпреварвания си е ОК. Бих казал нито много лош нито много добър - по скоро - балансиран.

Това е всичко за което се сещам ако искаш да питаш нещо специфично, което те интересува - пиши.

Поздрави.

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря Ви колеги. Днес карах такъв и мисля че е подходящ за мен. Наистина двигателя е малко шумен, но не може всичко да е идеално. Реших да го взимам.

 

Весели празници!

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Присъединете се към разговора.

Можете да публикувате мнения, ако сте регистриран. Ако имате регистрация, моля влезте, за да публикувате от своя профил.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Поставен текстов формат.   Вместо това поставете като обикновен текст

  Only 75 emoji are allowed.

×   Връзката ви е вградена автоматично..   Показвайте като връзка вместо това

×   Предишните ви действия са запазени.   Изчисти редактора

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създаване...