Премини към съдържание

vanesok

Потребител
  • От него общо

    24
  • Регистрация

  • Беше тук

Всичко което vanesok е написал

  1. Здравейте колеги!Ще ползвам темата,да не пускам нова.И аз търся от тези гайки,ако някой има за продаване да се пише на ЛС!
  2. Моята ми прави тези номера,когато ми се е налагало да откачам акумулатора.Докато е студена,няма проблем,но като загрее губи тихите обороти и понякога гасне.След известно врема се опряавя сама.
  3. Купих помпичка от автоморга в с.Българене /по пътя Плевен - Русе/.Извадиха ми две кашончета с помпички.За японските автомобили бяха долу - горе еднакви.Разликата е ,че бяха на два диаметъра на щуцерчето което влиза в казанчето.Понеже не бях сигурен купих си от двата вида по 15лв/бр. ,стана по-широкия диаметър.Не съм ги измервал.Но като копувате обезателно да са си с уплътнението.Буксите на всички са едно към едно,само гледайте изходния щуцер,да е перпендикулярен на смукателя,защото подпира в кората,но въпреки това успях да го натикам и за сега работи добре.
  4. vanesok

    Abs ?

    Отворих тази тема,защото не съм запознат много добре с ABS-те.Това ми е първата кола с такава екстра.С устройството на автомобилите съм запознат от проблемите с които съм се сблъсквал и нямам никакви претенции за някви знания или умения над средното ниво.Не можах да разбера,какво накара някои от колегите да се накокошинят толкова!За ABS-а намерих литература и видях снимани тези дискове с зъби или шлици по периферията от които датчиците вземат информация.Вече ще карам спокойно - ABS-а не е само на дисковете.
  5. vanesok

    Abs ?

    Благодаря за отговорите,но и вие както и колегите ми не сте много убедителни.Ще се опитам да намеря от руснаците ремонтна инструкция и там ще проверя. :icon_bye:
  6. vanesok

    Abs ?

    Здравейте,съфорумници!Днес от колегите ми на работа научих нещо интересно,но не знам дали е вярно.Отвори се тема за ABS-те и се опитаха да ме убедят,че щом задните ми спирачки са барабанни,ABS-a там не действа.Някой има ли представа как работи,наистина ли е само за предните /дисковите/ спирачки.
  7. Не знам колко ще струва за Спейса,но след смяна на този вал /в по-голямата част от случайте/,се появяват проблеми,като-повишен шум,вибрации,трудно включване.Предполагам,че е заради различното износване на зъбите.За Примерата си взех кутия втора употреба за 170лв.Мисля,че това е по разумно решение,всъщност е и доста рисковано.Но от опит - не купувай нищо,докато не си абсолютно сигурен,че точно тази е повредената част.
  8. Честито и за много години,да ти е здрава количката,разходите по нея да са само за гориво и консумативи!Съветвам те да отидеш и да си измолиш радиото /ако разбира се си сигурен,че е оригиналното/,защото без него губиш част от опциите на дисплея.Ако нямаш книжка с описание на колата,потърси тук във форума има на български,там е описано всичко. :icon_thumbup:
  9. При подобни случаи,се оказаха: 1-Аксиален лагер на съединителя.2-Първичен вал на скоростната кутия.В първия случай минах с 80лв.,а за втория по добре да си останеш с шума,пък докогато изкара.
  10. Здравейте,съфорумници!И аз имах проблем с чистачките.Посъветваха ме да си взема от така наречените "бананки".Очаквах за 10лв. на чистачка да е нещо що годе сносно-уви,пълна глупост.Контактуват само в двата края,стоят огънати като лък,трябвало да огъна рамото за допълнително усилие/по-силен натиск/ и т. н.,теглих им една майна и приключих.Почистих старите чистачки напръсках всички лагеруващи части със спрей против замръзване и сега са като нови.Шофьорската е дълга 53см.
  11. Колеги,честита зима!Разбрах за какво служат релсите.Сигурно и вие сте се сблъскали с този проблем --За да не можеш да събаряш снега от покрива в страни,а само напред и назад. :icon_crying:
  12. vanesok

    Осветление в купето

    Благодаря,исках да пробвам по лесния начин. :icon_blush:
  13. По принцип,да.Колкото е по-широка и по-ниска гумата е по стабилна,но всяко нещо е за сметка на друго.Този размер 195/55/15 е със 30-50лв поскъп от 195/50/15 и 195/60/15 при една и съща марка гуми.Другото е,че по широките гуми прилагат по-големи усилия върху ходовата част и кормилната уредба,това естествено води до по-бързо износване на някой части.А това,че километража няма да показва реално е бял кахър.За това е най-добре да се придържаме максимално до размера даден от производителя. Смятам,че с 205/55/15 задължително ще качиш бронята на тавана.Говоря за Спейс стар!
  14. Здравейте,съфорумници!Както писах по рано,отскоро имам Спейс стар и докато не съм му се нарадвал,искам да отстраня по вечето дребни забележки.Плафона в купето не свети и когато се опитах да го смъкна,ключето и част от плафона се разпиляха на дребни парченца-общо взето невъзтановимо.Знае ли някой,от къде мога да намеря такъв или подобен заместител.Плафона е по средата на тавана,а не варианта от към предното стъкло.
  15. Здравейте,Живко и Галя.Имам Спейс стар 98г.,а от предната ми кола остана комплект джанти с гуми 195/55/15.Монтирах ги на колата и установих,че на предницата няма обсолютно никакъв проблем,но отзад поради ширината им има вероятност при по-силен удар калника и бронята да опрат в гумата.Смъкнах ги преди практически да се убедя в това.Смятам,че максималния размер който може да се постави е 185/60/15.
  16. vanesok

    размер на джанти?

    MITSUBISHI Tredia/Sapporo/Cordia---Централен Отвор-67---PCD-4x114,3mm Starion/Galant/Carisma---Централен Отвор-67---PCD-4x114,3mm Colt('88-'92)---Централен Отвор-67---PCD-4x114,3mm Space Wagon---Централен Отвор-67---PCD-4x114,3mm SpaceRunner/Lancer 1600---Централен Отвор-67---PCD-4x114,3mm SpaceStar / GLX 4*4---Централен Отвор-67---PCD-4x114,3m HYUNDAI Pony/Sonata---Централен Отвор-67---PCD-4x114,3mm Lantra/Accept---Централен Отвор-67---PCD-4x114,3mm Atos/Stellar/S-Coupe---Централен Отвор-67---PCD-4x114,3mm :icon_thumbup:
  17. Извинявам се за невежеството,но тези "релси" служат ли за нещо друго,освен за някакъв по-добър външен вид?
  18. vanesok

    Горивен филтър

    Моят номер на рамата е същия.Ще се надявам да не попадам на калпав бензин или дюзите да са супер яки.
  19. vanesok

    Горивен филтър

    Предполагам,че ще съм от тези без филтър.Проследих тръбичките от резервоара до двигателя-няма нищо монтирано на тях.
  20. vanesok

    Горивен филтър

    И аз днес ходих за подмяна на горивния филтър на 1.3,но в сервиза не можаха да го открият.Ако някой е сменял и знае къде е,нека сподели.
  21. Колеги,наистина ли и маслото в скоростната кутия се сменя на определени километри или това е ваша прищявка.Не си спомням къде,но бях чел някъде,че маслото в нея е за целият й живот на експлоатация и се сменя само при нужда.На "Примерата" го смених защото повечето беше изтекло-смених семеринги на полуоските.И понеже бше зимата веднага почуствах разликата.Сутрин при студена кола скоростите започнаха да влизат трудничко.След като я покарам малко,си ставаха като преди.Та мисълта ми е,че тези масла дето ги наливат в завода не се пипат,но ако ти се наложи да го подмениш по някаква причина,тогава трябва да спазваш упътването за маслото което си налял.
  22. А аз си мислех,че оня ден съм сменил антифриза.Майстора разви пробката на радиатора и изтече има-няма 2 литра,когато го попитах не е ли малко,ми каза,че в блока има най много още литър.Добре,че долях само концентрат.Ще трябва да премеря тази точка на замръзване. :icon_hmm:
  23. Благодаря ви колеги,за бързият и надявам се точен отговор.Само да спре да вали,ще пропверя дали са там и какъв е проблема.Преди имах Primera и помпичката беше на същото място отстрани на казанчето,но нямах чистачка на задното стъкло и за това сега се двуумях за причините.Ще ви държа в течение щом стигна до тях.
  24. Здравейте колеги.От една седмица съм собственик на Спейс Стар 1.3 98г.,а от няколко дни и член на вашия /вече и моя/ форум.Отстранявайки дребни забележки се сблъсках с проблема,че не ми работи пръскалката на задното стъкло.При натискане на бутона,не се чува шум от помпичка.Предните пръскалки работят.Въпросът ми е две помпички ли са или една,някой имал ли е такъв проблем. :icon_crying:
×
×
  • Създаване...