Премини към съдържание

VALE

Потребител
  • От него общо

    28
  • Регистрация

  • Беше тук

Всичко което VALE е написал

  1. Здравейте,колеги.Аз също имам тези вибрации.Но за кои тампони на кутията става въпрос?На гредата или на самата кутия.
  2. Здравей,колега.В Практикер гледах от тези електронни устройства.Препоръчват ги точно за автомобили,свързват се към инсталацията по много прост начин,и издават ултразвуци постоянно.Намират се в щанд-градина.Не съм си купувал,защото не ми е трябвало,но след това,което прочетох,мисля да инвестирам в едно такова.Успех с копелетата.
  3. Здравей колега. Провери ли компресията? Да не би да имаш износени сегменти? Пуши ли? Не знам и дали може да се регулира ГНП-то. Ако искаш звънни на този телефон и попитай за съвет - 0889320993-Здравко. Аз имах проблем с ГНП-то и той го отремонтира, при това не е скъпчия. Човека е от Севлиево, но може и да ти помогне дистанционно - дано. Успех!
  4. Да,така е. При това и автоматик и 2,2т. Натискаш газта и чакаш :rolleyes:
  5. MALATESTA 235/75/15. На магистрала карам с 90/100км тъй като не е много стабилен, а и шумен. С летните обаче си поддържа 140/150.
  6. Здравей колега, моят с летните гуми и нормално каране гори извънградско 9,8л. Около 13 смесено, като повечето е градско. С офроуд гумите - зимата - 15-16 градско, приблизително толкова е и извънградско. В гората стигнах и до 21 на 100. Тази неделя ходих до Стара Загора. На отиване минах през Шипка и се върнах през Хаин Боаз. Разхода ми беше 10,2. Все още съм с таралежите
  7. Здравейте отново,явно никой не може да ми помогне и извиках неволята.Оказа се проблем за 1,40 лв.Блокажа на диференциала работи на вакуум,създаван от мини компресор свързан към диференциала чрез маркуч 0,30см. и тръбичка.Та въпросната тръбичка имаше пробив и не можеше да се създаде вакуум.Решението беше просто-режа тръбичката до пробива,сменям маркуча,защото вече го бях купил :rolleyes:и готово. :icon_thumbup:
  8. Здравейте колеги,искам да попитам за вероятна повреда на блокажа на задн.диф.Когато го включих лампата на таблото мига,чува се жужене че е включен,но върти само едното колело.Смятам,че бутона и ел системата работят и причината е някъде в диференциала.За сега не съм пипал нищо по диференциала.Някой ако може да ми каже стъпките от къде да започна.Благодаря предварително.Джипа е Шогун-дълга база.
  9. Няма никакъв проблем да се включи или излючи в движение.Но DJ,аз имам и един бутон под педала на газта,който при натискане до дупка сваля веднага с една предавка и вдига оборотите.И това е при включен OD.Ще пробвам при изключен какъв е ефектът.
  10. Шогуна е автомат,овър драйва е на скоростния лост,едно малко копче.Иначе в оня неделен ден бях на 4HLCC,а после включих и блокажа на задния диференциал.Много си прав,че ми трябва някой приятел,който да ми помогне да се науча,но нямам такъв.Затова,който смята че е ценз по въпроса.............аз съм насреща.
  11. Здравейте колеги,в неделя бях на лов.Голям дъжд ме валя и буря.Като си тръгвах се окопах в един царевичак като дива свиня.Въпросът ми е,кога се използва този овър драйв и в каква комбинация с останалите копчета и ръчки.Благодаря предварително.М/у другото,една Уазка ме направи смешен а беше още с летните гуми,а аз с Kobra Malatesta :icon_doh: .
  12. Има неща от които може да спестиш,но при цена на кутията от 10000лв. и цена на оригинален филтър+гарнитура от Ратола-90,00лв.не знам дали си заслужава.Ти сам си прецени.
  13. Колеги,виждам,че никой не спомена най-стария доставчик на гориво в България,а именно "ПЕТРОЛ".За 7 год.съм сменил 3 чисто нови служебни автомобила,които зареждам само там и нито 1 до сега не е влязъл в бокса заради кофти гориво.Приятели от други фирми зареждат от ШЕЛ и се майтапят как са прибирали шефовете си зимата с HDI мотори от пътищата.Винаги когато съм влизал в сервиза за текуща смяна на масла и филтри съм искал да видя горивния филтър и никога не съм откривал вода или парафин или някакви боклуци в него.Това е моето мнение и исках да го споделя с вас.
  14. Другия вторник ще звънна,всеки вторник съм в града,така че ще се видим,много съжалявам че няма да мога да дойда с вас на срещата,много исках да се запознаем,но съм на изпит за ловец в понеделник и събота и неделя ще тренирам :icon_box: .Но следващата няма да я пропусна,стига да не е много далеч,че моя дзвер харчи по 30лв.на 100км.
  15. В книгата е записано-9.8л.ATF DEXRON II или еквивалент и това е :icon_blush: ?
  16. bate pleven,откъде в Плевен мога да си го купя,утре съм там,а също и филтрите?
  17. Lubenti,в книгата е упоменато само спецификацията на маслото но не и марка,какво е оригиналното,на мен също ми предстои смяна.
  18. Днес тръгнах за риба и в града още вдигна градусите,предположих че термостата е задържал,минах през магазина,купих и директно при майстора,смени го,но се усъмни че гарнитурата на главата е избила,защото надува постоянно в разширителния съд.Между другото на термостата му нямаше нищо,а охл.течност почти нямаше в радиатора,когато разви пробката,вероятно затова и пуши защото гори антифриза.Моля се да е само гарнитура,защото иначе... :icon_rock: ,майко мила.
  19. DJ,по щека показва че е 2 пъти повече отколкото е необходимо,да не би аз да не го меря правилно?
  20. Здравейте колеги,имам проблем с помпата на Шогуна,поне така казва майстора.Джипа пали от раз и започва да си пуши и така е постоянно,независимо дали е студен или топъл.Майстора каза че е необходима регулировка на ГНП-то,но той не можел и да си търся майстор за това.Днес си дадох капака назаем на NikosVT,за да провери неговия джип защо пуши и дали не е от филтъра в капака,та така разбрах че моят е наред.Но преди да дам да ми бутат помпата бих искал да проверя автоматичният смукач дали работи и евентуално ако му се прави някаква профилактика да я направя.Мисля си че може и да е от него,защото като запаля сутрин двигателя работи на много ниски обороти и едва като затопли се покачват на 800-850,а би трябвало да е обратно ,нали?От 9 год.служебните ми автомобили са дизели и те така работят. Та въпросът ми е,къде се намира този смукач и какво мога да проверя и направя сам?Благодаря ви предварително. П.П.Димът е светло синкав и мирише на недоизгоряло гориво.
  21. Дай всичко от себе си,ние ще събираме гилзите.Успех :icon_thumbup:
  22. Ако не можеш да си го позволиш....-открадни го :icon_angel:
  23. Е нема начин да нема начин,явно ще трябва да си взема отпуск веднага след като си получа заплатата. :rolleyes:
  24. Аз съм със 2.8GLX-96г.и имам абсолютно същия проблем,лампата за подгряване светва,след няколко секунди изгасва,запалва от раз и след10-15 секунди падат оборотите дори загасва.Не съм замервал нищо,дали е същият проблем и при мен?Номера на рамата е:JMAORV46OSJ001457
×
×
  • Създаване...