Премини към съдържание
Моля всички потребители да си сменят паролите поради спам във форума!

bilboto

Потребител
  • От него общо

    50
  • Регистрация

  • Беше тук

Всичко което bilboto е написал

  1. Да не би да си направил 15-20 000 км ... на колкото е сложен брояча за следваща смяна? Най-добре отиди в сервиз дето разбират от Митсубиши.
  2. Та още малко допълнение по темата. В БС препоръчаха за смяна скоро и съединението за генерацията на изгорелите газове, което изпускало и можело да доведе до грешки в ламбда сондите. Освен това на 100 000 км препоръчват смяна на свещите. Някой дали може да ме ориентира за цени и какви свещи се препоръчват?
  3. Цената не включва дроселовата клапа. Нямам представа защо е такава. Казват че имат 1 ден работа по автомобила за да ги подменят. Ще проверя и за други възможности.
  4. В БС след диагностика установиха нагар на дроселовата клапа, който трябва да се почисти. Според тях, това е довело до светването на лампата. Освен това, като допълнение откриха, че външният ремък е за смяна. Той държи алтернатора, хидравликата и т.н. Освен ремъка се сменяли 3 ролки и заедно с труда очакват цена на смяната .... 1000лв. Автомобила е на 100 000 км и това е оригиналният ремък. Някой който е сменял дали може да сподели някаква цена, защото малко съм изненадан от цената. Става дума за 2008-ма година Mitsubishi Outlander, Instyle, 2.4L CVT бензин. Благодаря предварително.
  5. ОМВ. Но не мисля че е бензин. До момента за 5 години нито веднъж не съм имал подобен проблем. Утре съм записал час за диагностика и да видим какво ще кажат. Впрочем днес лампата е загаснала, но е добре да погледнат.
  6. Няма газова. Леко треперене се усеща, но може и да си въобразявам.
  7. Здравейте, Днес като запали колата и забелязах, че не загасна жълтата лампа за двигателя на таблото. Някой да е имал подобен проблем? Автомобила е 2008-ма, бензин 2.4, CVT. Разбира се ще ида да видят грешката в сервиз, но се притеснявам дали е безопасно да я карам така в следващите дни. Благодаря предварително за мненията.
  8. Страннно. Карах Outlander 4 години с този модел на Мишлен и нямам оплаквания. Последната година на мокро започнаха да светят лампи, но това се случваше най-често на лед.
  9. Здравейте, Някой да е имал подобен проблем? Бензинов Outlander 2.4 CVR на около 90 000 км. Като подам газ "вие", се чува отчетливо. След 150 км по магистралата не се чуваше. И преди съм го чувал, но периодично изчезва. Предположения? Поздрави!
  10. Здравейте, Днес загледах предните и задните дискове на Outlander 2008. До момента съм сменял накладки един път (сега съм на 85к). По дисковете и отпред и отзад има ръжда. Напоследък понякога леко скърца като натисна спирачка. Карам колата всеки ден. Някъде във форума четох, че някой колеги са сменяли дискове. Това дали не означава, че са за смяна вече? Благодаря предварително.
  11. Имаш ли идея колко ще струва хибрида? Това което съм виждал до момента не ме изпълва с ентусиазъм.
  12. Обикновено хората, които карат такива мотори не карат много километри и нямат съществени проблеми. Карам такава с 2.4 мотор бензин и не бързам със смяната най-вече, защото не съм имал никакви проблеми с автомобила. Сменил съм до сега едни накладки и сега на тази смяна при 90к км ще сменя дискове. Другото са масла и филтри. Разхода е по-висок и при бързо каране много скача, както и градското. Моторите с нафтата съм чувал за неприятни проблеми. Например запушен горивен филтър в Италия. В ниското им продали нафта която се оказа "лятна" след което на високото при -14 през деня и -20 нощем се е запушил филтъра. Компютъра изключва колата и .... асистънс, сервизи, почистване и т.н. Ако няма да караш МНОГО километри по-добре бензин.
  13. Новото Санта Фе не е ли излишно скъпо? Разходите сигурно ще са по-ниски, но срещу дебелата цена не виждам какво ще носи особено в частта с движение извън пътя. Да го сравняваш с Outlander да разбера, но с паджеро мисля, че не е от този клас. Защот не помислиш за Land Cruiser например?
  14. Има устройство което ти позволява да добавиш USB, iPhone connector & жак за случалки, но е цифра. Например Parrot MKi 9200. Има и други варианти.
  15. Здравейте, Някой монтирал ли е такъв вход на Outlandera си? Дали някъде освен в БС се предлага като услуга? Благодаря предварително.
  16. Няколко човека от форума сложиха газ на този двигател, обаче аз не разбирам защо се налага. Верно е че ще ти е по-евтино, но аз не го разбирам. Не бих си купил такава кола и да и сложа газ заради разхода. СУВ, бензин и автомат няма как да не харчи. Карам такава 2008-ма и разход 13 градско е превъзходен. На дълго ако не е на магистралата 9-9.5 мога да го докарам, но на магистралата при 140-150км/ч може да подмине и 11. Та за газта. Ще я сложиш, но ще загубиш част от багажника (няма место за пълноценна резервна гума и за бутилка в гумата) и ще загубиш част от мощността. Този мотор с този автомат не е много пъргав. Необходимо му е малко време да се ускори. Разбира се ти сам ще решиш.
  17. Не няма заключване. До колкото помня като си на екрана с ключето се задържа бутона и се нулира. Аз не успях да го направя да направи следващия цикъл на 20000 км, а в момента ми отчита от 25 000. В Балканстар могат да го закачат на компютър и да настроят интервала за смяна по-точно, но не мисля че е толкова важно за теб. Просто ако е на 25000 ще прецениш кога искаш да смениш консумативите преди да е изтекъл. По интересно е обаче какво допълнително е необходимо да се смени. При мен 2008-ма Outlander 2.4CVT на следващата смяна според книжката е необходимо да се смени маслото на скоростната кутия и антифриза освен другите неща със сигурност. Може да е необходимо и още нещо. Вероятно като дойде време за накладките ще се наложи да сменя и спирачните дискове.
  18. Не искам да навлизам в теологичен спор, но.... карал съм дизел 2 години (подобен клас) и разликата не е брутална. Накратко причините за избора ми бяха: - 6000лв отгоре, които при сравнително малка разлика в разхода ако не го жалиш трудно се избиват. При лека кола разхода не е повече от 1-2 литра, а при тази кола ще е 1,5-3. Трябва да призная, че при висока скорост разликата ще се увеличи. - липсата на автоматик, който много ми хареса при дизела. - по-високи разходи за поддръжка на дизела като цяло. Причина за това е и нафтата, която се продава и често има проблеми с нея. Карал съм и дизелова кола и там какви проблеми съм виждал не е истина... Разбира се не е задължително да ти се случат, но ако не караш истински много километри, за мен лично не си струва. Познавам хора дето избират дизел защото хобитата им са свързани с каравани, ремаркета и т.н. Там вече дизела има огромен плюс заради въртящият момент. Дано съм ти помогнал. Ако имаш други въпроси ще ти отговоря на лични.
  19. И аз да се включа. Бензин 2.4. Автомат Разхода много зависи от задкормилното устройство. Например градско ако карам по околовръстното 11. Ако се забиеш в центъра на София ми дава 15-16. Извънградско на магистрала Тракия при скорост около 140 е 11-11.5 зависи. Ако караш по-бързо още повече. Ако караш до 80-90 може около 9 да се закрепиш, но аз не съм го виждал отдавна този разход. Ако караш 4х4 отиваме нагоре особено на сняг нещата са сериозни. Банско до Шилигарника 20 не са рядкост. Сам си прецени. Аз не съжалявам за избора. За разликата от 6000лв не мисля, че с моето каране ще си струва. Поздрави.
  20. Смених накладки на около 45 000, сега съм на 73. Може би имат още живот. Предният път по същият начин се замислих дали не са за смяна и ги смених по-рано защото ми казаха, че няма да издържат до следващото обслужване на автомобила.
  21. Не съм сигурен, ама свиреха вчера.... днес не чувам да свирят.
  22. Здравейте, Гаранцията ми изтече и е време за смяна на консумативите. Искам да ви попитам да препоръчате в София и сервизи където сте ходили и сте доволни. Бих искал да науча и за други алтернативи на сервиза на Балканстар. Предстои ми смяна на масла, филтри и вероятно накладки. Благодаря предварително.
  23. Колата е автомат CVT, та няма стандартен съединител, които да дава този проблем. Наистина се случва понякога да мирише. Не ме дразни, че се случва, а се притеснявам да не ме остави някъде на пътя. Ще я пробвам като замирише с лек наклон да видя дали задържа.
  24. Здравейте, Като карам 4x4 понякога се усеща мирис на феродо много отчетливо. Това незнам дали е нормално да се случва. Повече ме притеснява, че понякога ми се случва подобен мирис след като съм карал само на предно предаване. Последният път като го усетих включих и изключих 4x4 и след малко нямаше такъв мирис. Някой има ли наблюдения? Един колега беше коментирал, че е имал проблем със задържащ цилиндър на заден спирачен автомат. Дали може това да е причината? Благодаря предварително.
×
×
  • Създаване...