Премини към съдържание

DowCorn

Потребител
  • От него общо

    33
  • Регистрация

  • Беше тук

Всичко което DowCorn е написал

  1. Темата е за ключ. Честито на новият собственик.
  2. https://www.cars.bg/offer/c2984005
  3. Съжалявам за недоразумението и благодарности на колегата TASSO. https://www.cars.bg/?go=edit&p=edit&carofferId=2984005
  4. Не зная колега защо не си успял. От моя комп няма проблеми. Да добавя,само, че за колеги от форума автомобила е с отстъпка!
  5. Здравейте колеги, продавам си верното другарче, което предвид възрастта си остана малко на трети план и почти не се кара. Закупих го преди 11-12 години и до сега ми служи безпроблемно. На реални 150 000 километри е.Още след закупуването мина за преглед и регулиране при колегата Milen_Z и до момента двигателя е без каквито и да е забележки. Сервизирана е само с оригинални части и без компромиси.Напълно обслужен преди 2000 км. Линк към обявата- https://www.cars.bg/?go=edit&p=edit&carofferId=2984005
  6. DowCorn

    Ангренажен ремък

    Здравейте,колеги,да повдигна малко темата. Предстои ми пълно обслужване на Carisma 1,8 GDI, 125 кс, 1998г. Трябва да сменям ангренажен ремък, ролки,обтегач и тн. Бихте ли ми дали актуално мнение относно марки и цени. Благодаря предварително! пс. mario64 занимаваш ли се все още с доставка на подобни части?
  7. DowCorn

    Масло за ГДИ двигател

    Svetliof, благодаря ти за включването и полезните данни които изнасяш по темата. Субаруто ми е Forester 2.0X и маслото Mobil 1 ESP Formula 5W30 му понася много добре. Никакъв разход и тиха работа на мотора. За това ми се иска и Каризмичката да я захраня с него. След това което чух от тебе, смело се спирам за GDI мотора на него. Поздрави!
  8. DowCorn

    Масло за ГДИ двигател

    ЗДравейте колеги, досега на Каризмата слагах Mitsubishi Diamond Evolution 5W-30. Доволен съм от маслото и смело го препоръчвам! Предстои ми обаче нова смяна на маслото и предвид това, че на другата си кола Субару съм с Mobil 1 ESP Formula 5W-30 мисля да сложа от него. По спецификации смятам, че напълно отговаря на новите изисквания за понижено съдържание на сулфатна пепел, фосфор и сяра. Субаруто ми много добре се повлия от това двигателно масло, което мисля, че по нищо не отстъпва на ОЕМ маслата на Mitsubishi. Накой пробвал ли е това масло на GDI двигател и има ли впечатление за него? Иначе точните спецификации са описани тук: Mobil 1 ESP Formula 5W30 е РЕВОЛЮЦИОННО НАПЪЛНО СИНТЕТИЧНО моторно масло. Отговаря на най-новите екологични изисквания на Европейския съюз към смазочните продукти. Специално създадено да удължава живота на катализаторите и филтрите за твърди частици (DPF). Увеличена икономия на гориво. За бензинови и дизелови двигатели с удължен интервал на смяна на маслото. Отговаря на най-новите спецификации: ACEA C2/C3 API SM/SN/CF JASO DL-1 MB 229.51, 229.31 VW 507.00, 504.00, 502.00, 503.00, 503.01, 505.00, 505.01, 506.00, 506.01 BMW Longlife-04 Porsche C30 Peugeot/Citroen B71 2290 / B71 2297
  9. DowCorn

    Съвет при смяна на масло

    Още един глас в полза на DIAMOND Evolution 5W30.Колеги и според мен,това е маслото което би следвало да слага всеки на собственик на GDI и с което двигателя наистина показва своите качества.Преди това бях с 10W40, но след като сложих DIAMOND Evolution 5W30 разликата в ускорението и работата на двигателя е огромна. Съвета ми към всички колеги с подобен двигател е да не пестят за сметка на качественото масло което разбира се и удължава живота на двигателя.
  10. DowCorn

    Данъци за колите

    Каквото и да говорим Варна си остава най скъп град, както и данъчен АД в България. То поне да имахме пътища, а то както казва Емо кратер до кратер по всяка една улица. За сравнение за моята Каризма 1.8GDI 125к.с. тук се отчитаме на местната хазна с 227.48лв. срещу 190.26лв. в София и 151.65лв. в Пловдив,Плевен и други градове. Добре,че повечето колеги нямате такъв кмет като нашия пиян Кирчо и опиянено-червендалести Общински съветници в местния парламент,че фразата най добрия град за живене би ВИ звучала само като самохвалство за пред абориген. :icon_box: :icon_censored:
  11. DowCorn

    Летни гуми

    Колеги аз съм купувал от този сайт и как да ви кажа, малко съм със смесени чувства.Вярно е че някои модели са с по ниски цени от тези у нас.От друга страна най евтино се предлагат гумите с по стар ДОТ, които са залежавали година две по складовете.За това и посочват разлика в цените и значителни проценти надолу.Иначе гумите с тазгодишен ДОт мисля че са без отстъпка.Лично аз си поръчах зимни Тойо понеже у нас не успях да намеря такива. Гумите пристигнаха на адреса ми наистина с едно забавяне от около две седмици, като докато пристигнат следях пратката ми как обикаля с различните куриери из цяла Европа.Наложи се водя няколко телефонни разговора- в единия от който ме убеждаваха че гумите са ми ги доставили на адреса в нас,но мен ме е нямало, а в същото време пратката се намираше някъде в Белгия.Така или иначе всичко приключи благополучно, като след около двадесет дни получих поръчката си. Добре че поръчах по рано,че иначе щях да изтърва зимата.Другото неприятно нещо е когато установиш че новата гума е с миналогодишен ДОТ, но това се случва много често и в България. Доколкото знам приемат рекламация в двуседмичен срок след получаването им и дават гаранция на гумите една година, но не зная как практически ще се осъществи това, а и дано да не се налага.Все пак съм много доволен от гумите които закупих от този сайт и го препоръчвам с единствена забележка да се запасите с търпение при доставката.
  12. DowCorn

    Нов собственик

    Честито и от мен колега и много безаварийни километри. :icon_thumbup: Хе-хе гледам във Варна все повече и повече :mitsu-smiley: :icon_clap:
  13. За много години колеги.Желая Ви много здраве, щастие , късмет и с :mitsu-smiley: напред през новата 2009г.
  14. Честито колега и добре дошъл в клуба, а :mitsu-smiley: със здраве да си го караш.За съжаление лично аз не знам да имаме специалист особено за GDI в нашия град. Все пак ако посетиш БС за профилактика дай отзиви.Ако търсиш наистина хора които разбират ,то във форума ще ги намериш.Прегледай важните теми и обърни внимание на постовете на DJ-я и Milen_Z.
  15. DowCorn

    Carisma

    Честита придобивка колега и добре дошъл. Радвам се, че във Варна виждам все повече и повече Мицубишита. :icon_thumbup:
  16. DowCorn

    Смяна масло Carisma

    Колега слагай добавката в новото- сменено вече масло.Ако искаш да промиваш системата това вече е друго и има специални препарати за промиване, които се слагат преди новата смяна на масло. Иначе след смяната си слагаш присадката и държиш на ниски обороти 5-10 мин. след което си караш спокойно.Добавки/присадки за маслената система има много и мисля че има няколко теми във форома които ще ти помогнат. А за масло лично аз предпочитам Agip 10W40.
  17. Айде + един глас за Каризмите, да не изпуснем второто място в класирането :icon_rock:
  18. Аз лично съм с X-treme в момента и впечатлението ми за тях е , че са много добри крушки и светят доста по добре от О-срам /то пък и името им такова/ Билукс с които бях дотогава, но не очаквай да осветяват като ксенон система. Все пак това са стандартни крушки но с доста по добра осветеност.
  19. Във Варна Филипс предлагат в маг.Ауто1 на бул. Сливница,номера не се сещам ,но магазина се намира до лятно кино Тракия. За съжаление обаче не винаги имат всички артикули на Филипс. Аз лично съм купувал крушки от този сайт http://drive.bg/groups.php?ModelId=4488 Доставят ги на адрес в рамките на два дни.
  20. Здравейте колеги,пишете и мен,при възможност и аз ще се включа :icon_thumbup:
  21. При възможност, тоест ако не излезе нещо служебно, и аз съм там колеги.. :mitsu-smiley:
  22. Никой не казва че трябва да е от Ево кутията или от 3000GT, а че ще изхабиш толкава нерви и време, които ако вложиш в себе си или в друго, в близко бъдеще ще можеш да си позволиш 3000GT или Evolution. Иначе има и Фиат Пунто с 6-степенна кутия,но тава не значи че върви по добре и е по удобен от Галанта,който караш. А пък и не виждам пътища у нас където да си позволиш да караш като на състезание за Формула 1.
  23. Мерси колега, не бях се сетил за това. :icon_dance:
  24. Здравейте колеги.И при мен се получава едно малко неприятно трополене само при неравности,което ме кара да си мисля,че имам разбити биалетки и накрайници. Кажете къде мога да ги проверя дали са разбити и от какво друго може да се получава това трополене.
  25. Благодаря ти колега за информацията. :icon_clap: Ще се оглеждам в двете посоки и на отиване и на връщане. :icon_rock:
×
×
  • Създаване...