Премини към съдържание

Rumen_2015

Потребител
  • От него общо

    74
  • Регистрация

  • Беше тук

Всичко което Rumen_2015 е написал

  1. Rumen_2015

    Тромба за клаксон

    Още веднъж благодаря, колега! Но все пак ми се струва, че би имало някаква разлика, защото звукът е отвратителен и го чувам само от едно място. Ходих да прослушам няколко тромби днес, но всичките, които бяха само от едно тяло, звучаха по същия начин, т.е. ужасно. А достъп до тромбите може да се осигури само като се свали предната броня, така ли? Поздрави!
  2. Rumen_2015

    Тромба за клаксон

    Благодаря, колега! Явно тромбите са две и ще търся съответно вариант с две тела.
  3. Здравейте, колеги, Клаксонът на колата ми звучи отвратително - като прасе, което колят. Искам да си сложа други тромби, такива, които са двутонални - едното тяло е за високите честоти, а другото - за ниските. Интересувам се това възможно ли е, в смисъл трябва ли да се преработва нещо по мястото или планката, на която е закрепено старото тяло, което предполагам, че е само едно. Даже и не го знам къде точно се намира. Резил, ама... Та ще бъда благодарен на полезни мнения, както и предложения кои тромби са действително качествени, ако някой има наблюдения. Предварително благодаря! Лек и безавариен път на всички!
  4. Какви са параметрите на джантите! Читави ли са? Снимки нещо! Поздрави!
  5. Rumen_2015

    Изгорял фар

    Още веднъж благодаря, колега, само че модела е Н4, а не НВ4. Добре, че всичко е на едно място и нямаше проблеми със смяната. Иначе сложих "Осрам". Поздрави!
  6. Rumen_2015

    Изгорял фар

    Благодаря за отговора, колега! Тръгвам да търся посочените от теб крушки. Желая ти много безаварийни километри! Поздрави!
  7. Rumen_2015

    Изгорял фар

    Здравейте колеги! Тази вечер ми изгоряха късите светлини на преден десен фар. В понеделник ще оправям проблема, но ми се ще да знам дали има някаква марка или вид крушки, които са за предпочитане и си заслужават. Благодаря предварително! Поздрави!
  8. Колега, смятам, че в тази ситуация влияние би оказал по-скоро индексът за височина /втората цифра, в случая 50/, а не широчината на гумата. Пък и при натоварена кола центърът на тежестта слиза надолу и колата би трябвало да е по-стабилна като цяло. 205 също би трябвало да я стабилизират малко повече. Но чак пък да се люлее... Не знам. И аз споделям само лични схващания по въпроса, може и да не съм прав за нещо. Поздрави!
  9. Колега, хвърляш ме в тежък размисъл. Лятото сложих Клебер 195/50/16. Реших да мина на 205/50/16 другото лято и Клеберките да се мъча да ги продам. Купих и съответните джанти, подходящи за този размер. Виждал съм като нашите коли с 205/50/16. Може би ако ЕТ на джантите клони повече към 0 няма да има проблем със сигурност. Абе въобще май трябва да отворим отделна тема за това. Сега съм тотално стреснат. Иначе с 205 колата стои по-добре в завой и изглежда по-добре. Според мен, де...
  10. Благодаря, колега, за категоричния отговор. Сега вече съм спокоен, пък и възвърнах доверието си в майстора. Поздрави!
  11. Благодаря за отговора, колега, но за съжаление не ми помагате много Поздрави!
  12. Здравейте, колеги! Днес си проверявах светлините и забелязах, че когато включа интензивното осветление на задните светлини при мъгла, свети само задната лява червена светлина. Ходих при майстор по елинсталациите, той каза, че по принцип светел само задния ляв фар, но ми се струва, че не му се занимаваше много. Та искам да попитам, има ли някой представа дали трябва да светят и двата фара или само задния ляв? Благодаря предварително! Поздрави!
  13. Rumen_2015

    Втулки за джанти

    Купих вече пластмасови. Може да затворите темата!
  14. Здравейте, колеги! Намерил съм хубави алуминиеви джанти, но с централен отвор 73, а на мен ми трябват с 67,1. Предлагат ми изгодно нови пластмасови втулки 73/67,1. Как мислите, ще имам ли притеснения от пластмасовите или да търся стругар, за да ми изработи метални, които са значително по-скъпи. Поздрави!
  15. ЕЛКОН, не се чуди повече, колега. Имах го почти същия проблем, какви ли не мнения събрах. Във фирмения сервиз на ХХХХХХХ ми поискаха близо 400 лв., за бобини, кабели, свеши и труд. Отидох на ЕЛКОН, човеко подкачи компа, изкара свещите, продуха гнездата със сгъстен въздух /излязоха облаци ръжда/, няма влага вече и мотора пее като птичка - няма придърпване, няма нищо. Приказка!!! И всичко това - 30 лв. Действай и успех!
  16. Rumen_2015

    Скърцане на накладки

    Предварително бях прочел тук, във форума, каква е последователността на операцията - премахване на ръждата по главината и вътрешната част на джантата и гресиране. Пък и преди това ходих в един друг сервиз да попитам и като споменах за тези операции, те казаха, че не са необходими и не ги правят. И аз съответно се отказах от тях. Та като бях там просто наблюдавах дали ще изпълнят тези операции. А относно задържането на някое колело, това го имаше преди смяната. Тогава примерно като намалявах скоростта и чувах забавянето и на оборотите на колелото. Но това се изразяваше в забавящо се тупкане, нямаше изобщо скърцане. Благодаря за отговора! Поздрави!
  17. Здравейте, колеги, В четвъртък, 04 юни, смених задни дискове и накладки на моя Лансър. Всичко беше ASHIKA. Бях там през цялото време и цялата процедура беше изпълнена както трябва - с изстъргването, гресирането и т.н. Още на втория ден започна едно голямо скърцане при всяко натискане на спирачките. Дори го чувам и при паркиране без да натискам спирачките. В сервиза ми казаха, че накладките не са качествени и трябва да ги сменя. С доста други колеги говорих, също и в други сервизи попитах, почти навсякъде ми казаха, че колкото и да са нискокачествени накладките, не може за 50 км. да започнат да скърцат. Споменаха за цилиндърчета, боклуци в маркучите и т.н. Не съм компетентен и моля колегите, които са специалисти по въпроса, да дадат някакво мнение, което да ми е от полза. Благодаря предварително! Поздрави!
  18. Rumen_2015

    Задни амортисьори

    Благодаря, колега, но аз вече купих AUTO GH, полски, с 2 г. писмена гаранция без оглед на километрите, заедно с всички тампони. Много ми ги нахвалиха в сервизите и се доверих. Дано да имам късмет. Поздрави!
  19. Здравейте колеги, Днес се установи, че може би трябва да се сменят задните амортисьори и тампони. Не е спешно, но така и така съм почнал. Някакви препоръки за определена марка, някакви мнения от личен опит кои-да, кои-не. Но без "еди кои си не ги харесвам по принцип". Благодаря предварително, колеги! Поздрави на всички!
  20. Ха-ха... Е, човек, направо го разби колегата) Ми да разкара и децата, пък и жената барабар с тях, колелетата в OLX и проблемите му се решават на 100%. Иначе сериозно, на повечето билбордове по АМ "Тракия" има залепени /нелегално и некоректно, разбира се/ обяви за направа на тегличи. Тази обява с този телефон я има и по цяла България, даже ги бяха дали по някаква телевизия и собственика каза, че той няма нищо общо с това, а "доволни клиенти ги разлепват в знак на благодарност за добре свършената им работа". Смях... Сега може и да са ги махнали от билбордовете, не знам, не съм се заглеждал скоро, но просто се заглеждай по пътищата. Поздрави!
  21. Rumen_2015

    Привет на всички!

    Не бе, човек, не си ми разбрал въпроса. Имах предвид дали няма да горят нещо, в смисъл комбинацията "вода+ток". Може да ти изглежда глупав въпроса, защото още не съм ги видял тези LED панели на живо. Днес ще ходя в офиса им и там сигурно ще ми разяснят нещата. Поздрави!
  22. Rumen_2015

    Привет на всички!

    Благодаря за отговора. Моята идея беше горе-долу същата - Г-образен профил, само че закрепен от външната стана на бронята, за да влиза вода под нея. А как ще се отрази водата от завихрянето на LED-панела, защото той нали ще гледа надолу, към пътя? Между другото, вчера говорих с едни тунингджии да ми сложат една решетка от средно ситна мрежа отпред под бронята, на въздухозаборника. Не знам дали си обърнал внимание, но братята джапанци и там са си оставили ръцете и пред решетката на радиатора има само едни много едри метални квадрати. Ако при по-висока скорост там попадне по-малък предмет, решетката на радиатора отива. Мрежа, монтаж, труд - всичко 70 лв. Но пък и от чисто естетична гледна точка си струва. Иначе погледнеш отпред, отдолу дупка. Друга кола така направена още не съм видял. Поздрави!
  23. Rumen_2015

    Привет на всички!

    Благодаря колега, получих я и я разгледах. Наистина изглежда супер, но за да ми бъде от полза, ми трябва снимка отдолу нагоре, непосредствено под номера, за да видим как точно изглежда, как е закрепено и т.н. Това, естествено, трябва да е дневна снимка или със светкавица. Стига да ти е удобно и без да го чувстваш като ангажимент, би ли ми помогнал с такава снимка? Благодаря предварително! Поздрави!
  24. Rumen_2015

    Привет на всички!

    Пуснал съм ти съобщение на мейла /в профила ти/, защото системата не позволява да получаваш повече ЛС. Непонятно ми е защо. Поздрави!
  25. Просто няма нещо, с което да не се съглася. Карал съм и други комбита, с по 5-6-7 години по-стари - ами какво да кажа, всичко си им беше решено в посока ФУНКЦИОНАЛНОСТ. Този Лансър си е едно нежно градско комби, което дори не изпълнява докрай предназначението си на комби. Освен да натовариш покупките на жена си от МЕТРО, не виждам каква професионална дейност, свързана с пренасяне на стоки или товари, можеш да извършваш. Сега се чудя, дали ако намеря резервна гума-патерица, ще мога да побера в отсека кръгла газова бутилка + патерицата отгоре? Досега не бях споделял почти нищо от забележките си, защото ми беше неудобно и да не гракнат модераторите или другите колеги срещу мен, но явно има форумници - реалисти. Абе, набутвация, ама какво да правим... Иначе, да, возия и държане на пътя - ОК, но все пак човек не си купува комби заради возията. За това си има други класове и марки. Бог да с нас!
×
×
  • Създаване...