Премини към съдържание
Моля всички потребители да си сменят паролите поради спам във форума!

alex0489

Потребител
  • От него общо

    25
  • Регистрация

  • Беше тук

Местоживеене

  • Град
    Добрич

alex0489's Постижения

Начинаещ

Начинаещ (3/14)

  • Първа Публикация
  • Сътрудник
  • Начален Разговор
  • Първа Седмица
  • Един месец

Спечелени Значки

0

Репутация

  1. Залагам на бензинови дюзи, пускал съм подобна тема. Газ има ли колата? Моята е със същият двигател с газов инжекцион и като застудее на студен двигател пали и след няколко секунди гасне. После въртя няколко пъти докато запали и няма проблем след това. Докато загрее малко оборотите играят 1500- 1000, чистил съм дюзите на ултразвук- стана като нова, но временно. Никакви добавки не помогнаха, само 100 октана бензин след чистенето и то без да карам на газ изобщо. Свиквай и си карай.
  2. alex0489

    Музика и още нещо...

    "Упътване", а не "опътване"
  3. Също много добър избор на марка гуми, както и размер. Ще останете очарован на какво е способен Колта зимата с този размер гуми.
  4. Аз съм със Колт IV, но те са почти еднакви. Зимните ми гуми са с размер: 175/70-13, а летните 185/60-14. Зимата с този размер гуми (175/70-13) се държи като малък танк- много добре се измъква, понеже е тясна гумата, негативното е, че ще имате малко по- дълъг спирачен път- тясна гума- (което е много относително и за сезона, и за марката гуми, и за стила на шофиране, и за пътните условия, и т.н.). Моят съвет е, да минете на размер 175/70-13 за зимата, а като резултат- по- нисък разход, по- комфортна возия, по- евтини гуми/джанти и по- малък шанс да закъсате някъде с тези широки гуми (независимо с какви гуми сте, опре ли колата по "корем" върху снега, гумите няма да имат значение, а само лопатата и въжето). Колта с тези малки и тесни гуми отначало ще Ви изглежда смешен, но повярвайте ми, че плюсовете ще са много. Изборът е Ваш, извинете за дългият пост, но съм на код "червено" (червено вино и червено мезе) П.С- Аз съм си купил гуми марка Hankook, но съм и изключително приятно изненадан и от Cleber- ето снимки как ми изглежда Колта с летни и зимни гуми. http://alex0489.snimka.bg/automobiles/mitsubishi.852147
  5. Предполагам е проблем с жилата (клапата студено/топло) т.е. да е останала на позиция "студено".
  6. Страхотна среща, благодарим за топлото посрещане и ще сме винаги на линия, когато има възможност.
  7. Колт 1.3 12V 75 к.с. 1995г.- 6л. на 100км. газ(инжекцион) при скорост 80- 120км/ч и перфектни пътни условия. На магистрала- 7-9л. на 100км и скорост 100-140км/ч. Градски условия- 8-11л. на 100км, но е много относително. Говоря за лятото и гуми 185/60/14.
  8. При моят колт беше подобнен проблема с касетофона и по съвет на колега си проверих окабеляването му- при включването му или на фарове ми изгаряше един бушон 10А в двигателния отсег, който е за десните габарити, интериорно осветление, на таблото, касетофона и запалката. Излезе, че няма "маса" със снопа кабели, а е отделно оставена. Погледнете окабеляването на касетофона дали няма проблем с маса или да някой кабел да прави проблеми.
  9. Ето го и моят Колт: http://alex0489.snimka.bg/automobiles/mitsubishi.852147.34802165
  10. alex0489

    Колт V не пали.

    Прескочил зъб на ангренажа?
  11. Колега, пропуснал сте да споменете за каква кола става на въпрос (модел, година и т.н.).
  12. alex0489

    Накладки Колт

    Не се сетих, че са два вида- имах предвид тези, които са отгоре и отдолу на накладките (по 4бр. за две накладки). И аз карам без тези пластини отзад накладките, като не знам дали има някакво значение дали са поставени или не. Не намирам разлика. П.С. Накладки F.B.L. "Japan" на 15 000км. и не съм очарован от тях, при по- агресивно каране, когато позагреят не спират така добре (даже влачат), както когато са студени (могат да изкривят врата на пасажерите при аварийни ситуации)
  13. alex0489

    Накладки Колт

    Здравейте колега, имам тези пластинки от един колт на части. Когато сменях моите накладки (Колт 1995, 1.3) едната ми пластинка падна и тропаха накладките. Знам колко е неприятно и ако имате нужда мога да Ви изпратя по Еконт няколко, като само ще си платите доставката.
  14. Проблемът е разрешен. Смених бензинов филтър и почистване на дюзите с ултразвукова система и комутатор на импулси. Сега има огромна разлика в паленето (докато завъртя ключа), работата на място, както и във високите обороти.
×
×
  • Създаване...