Премини към съдържание
Моля всички потребители да си сменят паролите поради спам във форума!

Large

Потребител
  • От него общо

    86
  • Регистрация

  • Беше тук

Всичко което Large е написал

  1. Здравейте, Галанта изгни на решето и хубавото е че не задържа водата, която влизаше вътре при дъжд, вече си излиза сама :icon_dance: Сега сериозно... Харесах един Аутлендър, около 2010 година: ръчка, бензин... но има фатален недостатък... само 2.0 двигател, според обявата. Какво е форумното мнение за 9-10 годишните екземпляри от модела, преди и след фейслифта, снабдени с 2.0, перрдполагам, като моя 136 кончета :help: двигател ?!?!? Трябва ли обезателно да гледам 2,4? Не съм по никакви критерии "състезател", ще го карам на 99.99% по асфалт и в рамките на ограниченията, но ще паркирам на кал :rolleyes: За да не кажете да си взема Колт (или Тико), ще кажа че ми трябва място, заради 2те детски столчета. 1.Та, има ли изобщо атмосферен 2,0 бензин на тази модификация и има ли "хляб" в него, при това тегло? Намирам инфо само за 1ва генеразия, където девойката е турбо, а на мен не ми се ще. 2,Всички ли коли са фабрично с допълнителни седалки или има и без? Те тия са само за парлама, но за пред чичко полицай, трябва да сме изрядни, ако някой се мотае в багажника... 3. Как са колите от Швейцария, с ръждата? Щовечето бензини са от там, а аз тая каша съм я духал. Има ли смисъл да заложа на Италиянка, с риск да е издухан двигателя (нали такъв е стереотипа), но да е по-малка вероятността за ръжда? Ръждясват ли като цяло, има ли някакви обработки на ламарините по колите за Швейцария? Някъде четох че имало партиди, специално за алпийските страни (предполагам 2л турбо) Ако някой е чувал нещо... или съм сънувал. :icon_blush: На една обява, дето ми е фаворит, не ми харесва че има ръжда по амортесьорите, представям си как са бомбетата. 4. Има и коли да се продават с газ.. нов внос. Що за "бял" човек, на запад кара на газ? някакви наблюдения? Или са нашенци и "хора от нашета черга", дето ги карат на газ, на запад? Може ли по марката на ГИ да се смята че колата е внесена от Италия... или те всички с газ са от там? 5.Гледам че почти няма обяви за Аутлендър 3 .... защо? 6. Има ли някакви други уловки, дето да се гледат при избора? В официален сервиз дали ще ме пуснат за преглед? В софия е ясно къде се ходи, но видях обяви и Пловдив, Плевен...
  2. https://www.youtube.com/watch?v=elaoOCwoqPs
  3. Моля да се отбележи, че АЗ, авторът на темата, по никакъв начин не толерирам безрасъдното, бързо и опасно каране и поведение по публичните пътища. Просто искам да споделя с вас (и който още е заинтересуван) една програмка. Такава търсех от много отдавна, но в друга сфера на приложение. Здравейте, Не съм сигурен дали това е правилния раздел, но все пак става дума за тунинг на видеоклипове. :icon_thumbup: Гледам че вече мобилните видео рекордери станаха доста разпространени, но повечето евтини такива "вадят" доста скучна картинка. Тази програмка я намерих днес и съм много доволен... като за начало. Всеки който има камера, смРАД-фон и евентуално OBD връзка с колата, може да вкара събраната информация от сензорите на телефона, както и тези от колата на видеото. Като гледам, има доста инструменти, дори за свободно падане (недай Боже) :icon_doh: . dashware.net Примерни клипове има и във секцията Videos, горе, дясно. Моля, ако някой разбере как се слага карта от Гугъл да сподели. Може и да препоръча друга програма. Знам че въпроса с картата е малко спорен, защото сигурно машината за пари от реклама (Гугъл) няма да си дават картите за без пари, но ще се радвам да чуя (прочета) предложения за подобен софтуеър.
  4. Да ви кажа и аз какъв проблем имах с паленето: слагам ключа в патрона, завъртам, запалва ... една, две секунди и светва "Чек Енджин" и изгасва. След 3/4 акумулатор (6-7 паления) и колата тръгва. Случвало се е и в движение да светне Чек-а. Ако се изплашех и спрях.... следва описаната по-горе процедура с Чек енджин... Проблемът при мен беше датчика на Хол,на разпределителния вал (2000сс, бенз, 1999г).
  5. Large

    Багажник за галант

    Да, може. Отиваш до седана и поглеждаш около черните гумени лайсни на тавана, над предната и задната врата. Ще видиш по една кукичка, дебела сант и половина - два. Там се закрепят гредите на багажника, просто е "скрит" монтаж, все пак караш "лимузина". :icon_bye: :mitsu-smiley:
  6. Large

    Ключ с транспондер

    И мен ме интересува. Китайците ги продават по 4-5 гущера за десетина бройки... Тука джамбазините искат по 20лв за ключа и 80 за кодиране... Остава да се намери някой, дето само да програмира чиповете за 10-20 лв и готово ПС. От устата на един ключар дочух ID46 ... може би това е "ключа" от палатката...
  7. За белия дим сигурно ще ти кажат: "най-лошото: спукана глава" и извира антифриз.... :icon_hmm: Дано бъркам. Може да са клапаните.
  8. Large

    Джанти 15"

    Човек, имам 14" на галанта, дето искам да ги сменя с 15". Само 2 гуми ли имаш или 4? С какви гуми са, моите са зимни, ама ми идват ниски. Имаш ли път до София или Казанлък?
  9. Large

    Galant 97-ма, за какво е този LED?

    Ето я крушката за аварийните. За жалост нямам снимки как се разглобява бутона. Той е на щипки, но се внимава да не експлоатира, заради двете пружинки вътре. :icon_dance:
  10. :offtopic: Toчно опаковката на тия КЮСЕ-та използвах с голям успех за отразяване на светлина от светкавицата на фотоапарата, за макро снимки преди. Вече имам специален кабел, ама ме налегнаха спомени, как се мъчех с хартията, а вятъра я вее :icon_naughty: :bang: :icon_doh:
  11. Large

    Подарявам

    Ето това е оригиналната крушка. Знам, защото и аз си я сменях преди няколко месеца. Взех си "обикновена", на 12 волта такава. Малко по-къса идва моята, ама ги има по магазинчетата за ел компоненти. Даже аз си взех червеникаво оранжева. Няма значение, защото бутона придава цвят.
  12. И мен живо ме интересува втората опция, защото ми изчезна единия ключ. За нещастие, тоя дето отваря багажника. Дори не знаех че могат да ти "махнат" стария ключ... Аз след 2-3 месеца се махам от мястото на което може да е паднал стария, освен това има още 2-3 галанта в квартала ама... Резервния ключ има някакъв номер ... дано могат да ми "добликират" изчезналия. Предполагам ако излезе от някои гащи, ще ми го добавят пак. :icon_doh: :icon_thumbup:
  13. Според мен ти "прекъсва" часовника. Има лек: Друга тема Разставяш припоя в основата на тия 4 пина и е като нов. Ако обаче нещо по електрониката не е в ред.. просто взимаш нов. Аз на моя му калайдисах пиновете, ама доста дебело и едвам влезе обратно през пластмасата. :mitsu-smiley:
  14. р-ЕВО-лоция изпод снега http://vbox7.com/play:7fd06324c7
  15. Извинявам се за Off Topic-a ама не се сдържах. Това видео е за осветлението на Лексус, ама нагледно илюстрира поговорката "Луд умора няма". Линка е към готовия резултат, който иска да види процедурите по "препарацията", да цъкне в началото. :first: Тоя мой пост може и да отлети за Тунинг или по-скоро "Извън темата". :icon_blush:
  16. Large

    Изпотен фар

    A защо не си извади фасунгата на габарита, така фара ще нагрее рефлектора и течността, от която спирта вече трябва да е изветрял ще се изпари по-лесно. :rolleyes:
  17. Ами като не признахме Хизбула за "официален" извършител на атентата... все по-странни неща ще почнат да ни се случват. И то няма да са добри. Скоро едни "братя" ще им се втълпи че "имат" право на собствена държава в рамките на югоизточна България и ще заграбят "Морето"... Тогава поне ще е вярно че "София Е България". :icon_crying: И те такива мрачни мисли ме навяват, все "Извън темата"... :mad: ***Давам пълното право на който иска и може, да го изтрие това мое мнение от форума... :icon_blush:
  18. Large

    Осветление в купето

    Значи... такивата крушчици от снимката са свтодиоди а резистора се запоява на единия крак. Трябва да питаш какъв им е пада на напрежение (diode forward voltage) и на колко мили ампера (diode forward current (mA) работят, лелката или каката от магазина да ти каже. После слагаш в тази форма: http://led.linear1.org/1led.wiz Аз лично избирам 14 че и 15 волта за източник (Source voltage), за по-сигурно. Вярно светят по-слабо ама и нагряването е по-малко и от там живота им. Не за друго ами понякога е трудно да се вадят. Така си оправих подсветката на радиото. Има и форма за изчисления на диоди, свързани успоредно ама там си е малко "риск пИчели..." щото ако изгори един другите го отнасят и накрая всички горят. http://led.linear1.org/led.wiz И в двете форми на Въпросителния знак има подсказки. Ако си решил да поиш :icon_clap: , иначе купувай от магазинчетата за авточасти ама за знаеш че пласмасата на плафона е "японска" а не "китайска" - предвидена е да работи с крушки без сини чорапчета и променя спектъра към синьо. Ако сложиш "студено" бели диоди ще ти синее, че и лилавее. Пробвай с "Топло бели" около 4000 Келвина. В най-честия случай се получава нещо такова: http://www.instructables.com/files/deriv/FH8/AY2U/FCEIJ8OY/FH8AY2UFCEIJ8OY.LARGE.jpg Аз си взех крушки за плафона от Бриколаж ама бяха на цената на чистачка, едната :icon_doh: . Пазя бележката, щото касиерката каза че ако изгорят ще ми ги сменят :icon_dance:
  19. Large

    Осветление в купето

    И "да", и "не"... зависи какво имаш в предвид под "диоди". ако са такива: http://www.electroschematics.com/wp-content/uploads/2011/07/led.gif продавачката не те е излъгала, щото те не работят на 12-14волта а на ~2, така че ти трябва резистор (за да намали количеството ток до толкова, колкото би минало при 2 или колкото трябва волта напрежение). Ако пък са такива: http://cdn.birddogdistributing.com/images/P/F42-3-CW.jpg http://www.obdtool.co.uk/upload/pro/2-x-25-smd-led-white-car-wedge-light-bulb-t10-12v-5w-3.jpg то добрия китаец вече е свършил работата вместо теб и е сложил резистори. Само трябва да си късметлия че и да е сложил подходящи и те да не се изпекат в затворено помещение (достатъчно ватове), щото с тия SMD резистори без никакво пасивно охлаждане на тия печатни платки... :icon_rock:
  20. Large

    ECU Галант Съвместимост

    :icon_crying: :icon_hmm: :good: Mерси за отговора!
  21. Large

    Осветление в купето

    Лада/Москвич решението е да се сложи таймер, в Мусю Бриколаж гледах някакъв дето се връзва за бутон на вратата (естествено само едната) и към крушка... ама за коли с 4 врати и 2 крушки отпред :icon_thumbup: ... :icon_doh:
  22. Здравейте, искам да попитам възможна ли е директната размяна на ECU на Галант опреди 2001 (1999) с такъв след 2001 (от 136 на 133 конье) или трябва да се сменят и всички датчици... а може би и още нещо. :icon_blush: Сигурно за това в основния въпрос във форума, "Коя година е колата, колега". Просто ми е любопитно (моята е '99) ако искам да си изкарам оборотите на дисплея на телефона (OBD2) дали ще трябва да мина само с комп или направо с нова кола (или поне двигател).... :icon_hmm: Така написано ама 'ич не си заслужава ама... :icon_doh: да го има като информация във форума, за поколенията.
  23. Large

    Осветление в купето

    Точно така свети: Само дето километража свети жълтичко ама и аз не съм сменял малката крушка и сигурно е от нея, паразитна жълтина :icon_thumbup: . Щеше ми се да спестя 15тина-20 вата от табло и посдветка на климатика ама нейсе, и аз пробвах с пишман сини диоди ама дразни (от чувство за естетика). Трябва да светят диодите неутрално до топло бяло, около 4999К. :first: п.с. Моя Галант най-"нов" като гледам :icon_dance: :icon_doh:
  24. Large

    Осветление в купето

    Нe знам какво не има харесат на някои тия крушки: http://images.forum-auto.com/mesimages/89679/W5WBVPACK1.jpg В моето табло светят идеално, на 100% е супер бяло, на около 20% някъде (и на километрите) е жълтичко ама това си е от закона на Келвин... :icon_thumbup: Ще изкарам апарата да снимам някоя вечер. От сега казвам Whitebalance - Daylight :icon_dance: Отрязвали част от спектъра и трябвало да светят по-силно че да е със същия интензитет... ми... не съм забелязал да излиза пушек , ше видя колко ще изкарат. Имаше и оранДжеви (Amber) ама като гледам на къде върви темата, добре че не си ги сложих. :icon_clap:
×
×
  • Създаване...