Премини към съдържание

Поддръжка на Мицубиши Каризма


tina

Препоръчано мнение

Здравейте,

карам Мицубиши Каризма от 2001 г. и досега по колата не е правено много- смяна на масло и смяна на спирачките. Днес смениха пак маслото и направиха пълен преглед на колата в един Автосалон. Казаха че трябва да се сменят ремъците, водната помпа и въздушния филтър. Колата е на 127 000 км. Тъй като почти нищо не разбирам от коли, икам да попитам ако някой има повече опит как може човек да разбере дали ремъците са за сменяне?

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Ми прави са! Ремък, ролка, семеринг на коляновия вал, а да се прегледа и водната помпа. (желателно е и тя да се смени)

Това не е ремонт, това си е обслужване на всеки автомобил. Дават го да се сменя ремъка на 3 години или 90 000км (което настъпи първо). И не е желателно, а задължително това! Защото ако се скъса - ще ти помели клапаните и ще се видиш в приключение! Затова - питай колегите тук за добър сервиз във Варна, защото това е много отговорен ремонт и трябва да се направи като хората.

Въздушният филтър се сменя според запрашеността на пътищата, по които се кара, мах. 30 000, но при нас е добре да се сменя на 15-20 000

Това е

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Много благодаря за бързия отговор! Така вече знам, че всичко е в реда на нещата. Добре, че не е станала някоя авария досега. Колата е произведена 2001 г. в Холандия и от началото на 2002 е в движение. Аз я карам от 2006г и досега не имало никакви проблеми, доста е стабилна на пътя. Въобще нямаше да се сетя да я давам на сервиз ако не беше една приятелка да ми каже, че трябва да се проверява водата преди да се тръгне на по-дълъг път. И отидох в сервиза само да видят дали има достатъчно охладителна течност...

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

А като я купи 2006 сменяни ли и са тези консумативи и какъв прогег имаш оттогава? на колко км я взе?

Относно поддръжката спазвай следните правила стриктно:

хубаво масло - смяна на мах 10 000км,

на втората смяна на маслото - сменяй и въздушния филтър

За другите писах по-горе

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Като я взех 2006 колата беше на 105 000 км и от тогава е сменяно един път маслото. Спирачките ги е сменил предишния собственик. Друго не знам да е правено по колата.

 

Много мерси пак за съветите! :)

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Ако я караш по 10 000 на година - със смяната на маслото сменяй и въздушния филтър. Пропуснах нещо - при вас във Варна е влажно, така че наистина го сменяй.

Ако колата е продадена на 105 000 - вероятно предишния собственик не е сменил ремъка, рискувайки. Може пък и да е сменен, но пак са минали 3 години оттогава. Я си го смени да ти е мирна главата!

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Днес смениха маслото, масления филтър и въздушния филтър. Мисля другата седмица да сменя ремъка. А да знаеш горе долу колко струва тази услуга?

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Колега на мен ми излезна 300 лв ремъка и 3 ролки, но ства въпрос за 1.8 Гди ! Смених ги преди 3-4 месеца.

П.С. да добавя ,че за 300 за качествени.

Успех!

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Различно. Наистина не знам. Свържи се с Емо Димитров да те опъти (той е от Варна). А и още нещо - внимавай откъде ще ги купиш и какви ще са! Попитай в Ратола, или се свържи с Мирослав тук. Добре е да дадеш номер на рама, че така говорим само по принцип, но когато стане дума за купуване на части - просто си трябва. Тези части трябв2а или да са оригинални, или да са - ремък SUN, Mitsuboshi, a ролки KOYO. Така че - внимавай

П.П. Не стряскай колежката! Зависи от двигателя, на моята има-няма са 150. Така де, дай номер на рама

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

  • преди 3 седмици ...

Колеги,моля за спешна помощ,поръчах на едно място ролки там ми казаха,че са 2,сега съм пред сериозна дилема.Защото колегата от магазин Ратола,ми каза,че е 1, и съм по склонен да вярвам на него,въпреки това на няколко места ми казаха,че нямало как да е с една защото била 16v.Моля ви помогнете ми за да разбера най-накрая колко ролки да поръчам.Колата е Митсубиши Каризма 96г. 1.8 16v 116hp.Благодаря ви предварително.

Купих си и ангренажен ремък.Само,че се страхувам дали и той е за моя модел.Това което знам,е че е със 116 зъба,някой случайно да може да помогне със експертно мнение или съвет?Това което пише на ремъка е 116XY29

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Най лесно и точно ще е с VIN-a, или го пусни тук в темата или сам провери в декодера на главната стр. на сайта. Уточни и за кои ролки става въпрос, да не излезнат с 1 повече.

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Мислех,че се пордазбира,след като съм купил ангренажния ремък.ЗА който така и не получих евентуален отговор дали ще пасне :rolleyes: Оптяжна ролка която задвижва ремъка,а колкото до този сайт,уморих се един ден да търся в него за модела ми,ако знаех поне къде да търся може би щеше да е много по лесно.

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

  • Admin

Дай VIN и веднага ще получиш отговор за всичко.

 

След 20 минути...

 

Ролката е 1 и струва около 70 лева - Koyo.

Ангренажа ти е 116x29mm - има от 60 лева и от 80 лева Mitsuba, SUN, Japanparts.

 

 

http://www.picvalley.net/u/1412/1702528660.JPG

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Много ти благодаря,веднъж и на мен някой да протегне ръка.НАйстина съм много благодарен!!! :icon_rock: :icon_clap: :icon_dance: :icon_thumbup: :worthy: :icon_blush: :mitsu-smiley:

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Присъединете се към разговора.

Можете да публикувате мнения, ако сте регистриран. Ако имате регистрация, моля влезте, за да публикувате от своя профил.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Поставен текстов формат.   Вместо това поставете като обикновен текст

  Only 75 emoji are allowed.

×   Връзката ви е вградена автоматично..   Показвайте като връзка вместо това

×   Предишните ви действия са запазени.   Изчисти редактора

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създаване...