Премини към съдържание

Калкулатор акциз


Препоръчано мнение

За тези, които се интересуват колко би им струвало внасянето на автомобил от други светове и точки на земното кълбо :D

 

Калкулатор акциз

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

За тези, които се интересуват колко би им струвало внасянето на автомобил от други светове и точки на земното кълбо :D

 

Калкулатор акциз

 

Всичко е ОК, но данъка ми излиза малко над 200лв. Множко ми се вижда! Принципно е +-150лв. :icon_hmm:

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

  • преди 1 месец ...

"Eвропейски номер на колата пести 20 бона

Лимузини от Боблинген и Швабиш Хал се множат по софийските улици

 

Заможни българи с луксозни лимузини пестят от данъци, като регистрират колите в Германия, съобщи bTV. Така от всеки автомобил държавата губи поне по 20 бона от акциз, данък за прехвърляне на колата, екотакса и пари за регистрация в КАТ. За употребявани коли с мощност на двигателя от 120 kW до 150 kW (от 163 до 204 конски сили) се плаща акциз по 35 лв. на 1 kW. Ако колата е с двигател над 150 kW, акцизът става по 60 лв. за 1 kW. Така за най-мощните коли с 450 конски сили се спестяват 20 000 лв. данъци, ако се карат с чужди номера. Не се внасят и 2% за прехвърляне, като сумата за автомобил на цена от 100 бона е 2000 лв.

Супермощни коли с американски регистрации също стават често срещана гледка по софийските улици. Услугата "вкарване на кола от САЩ", набира скорост заради евтиния долар. Колите идват у нас с американски номера и не се регистрират тук. Затова по улиците на София е по-вероятно да видиш кола с номер от Тексас или Калифорния, отколкото от Търговище и Кърджали. Но коли с американски номера могат да се карат в България за 6 месеца, заявиха от КАТ. Докато за регистрация от ЕС срокът е неопределен. Все по-често по софийските улици се срещат коли с германски номера и инициали SHA и BB. Тези букви са кодовете на германските градчета Боблинген и Швабиш Хал. Те имат по 40 хил. жители и се намират в областта Баден Вюртенберг. Има модни тенденции, които сега се налагат в страната - да се карат автомобили с немска регистрация, обяснява инспектор Атанас Илков от сектор МПС в криминалната полиция. Единственото неудобство е, че собственикът на регистрираната в Германия кола плаща ежегодно и данъка си там вместо в България. Така пари губи не само държавата, но и общината.

Специализирани фирми, базирани в различни градчетата на страната, оформят всички формалности. Включително и любимите екстри на българските бизнесмени - номер с еднакви цифри. Почти всички щастливи номера на Швабиш Хал например, са заети от българи и могат да се видят по улиците на София. Екстрата не струва почти нищо, защото за германците щастливият номер не е такава ценност, както е за нашите богаташи."

 

http://paper.standartnews.com/bg/article.p...;article=242893

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Присъединете се към разговора.

Можете да публикувате мнения, ако сте регистриран. Ако имате регистрация, моля влезте, за да публикувате от своя профил.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Поставен текстов формат.   Вместо това поставете като обикновен текст

  Only 75 emoji are allowed.

×   Връзката ви е вградена автоматично..   Показвайте като връзка вместо това

×   Предишните ви действия са запазени.   Изчисти редактора

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създаване...