Премини към съдържание

кутия на въздушния филтър Homemade


Препоръчано мнение

исках да споделя следното нещо ,което направих. когато купих колата миналото лято ,нямаше кутия за въздушния филтър, просто както е дебитомера имаше отгоре филтър и така ,сега ми остана малко пове4е свободно време и реших да направя нещо подобно на кутия. намерих една кофа от латекс :) която едва ли не сякаш бяха направили като второ предназначение да служи за кутия на филтъра. като огледах мястото под капака и започнах да разсъждавам кое как, ми направи впечатление следната подробност:post-1577-1209303443.jpg

 

преди не бях обърнал внимание че това е някакъв резервоар, просто мислех че е тръба която влиза в кутията за допълнителен въздух освен другата /не съм виждал оригинално как изглежда самата кутия/ и ми хрумна ,тъй като не измислих за какво може да ми служи въпросния резервоар да го махна :tok: и през отвора който остава да спусна една тръба надолу и да я изкарам на мястото на халогена ,тъй като единия ми го няма ,и съм махнал и другия и стои място точно като за тази цел :icon_blush: изключително с подръчни материали направих следното нещо post-1577-1209303472.jpg,което минава от мястото за халогена нагоре до дупката на премахнатия резервоар ,след което следва една свръзка към кутията и за сега това остава единственото място от където дърпа въздухpost-1577-1209303581.jpg, реших да пробвам как върви само с този отвор и сякаш малко се задъхва на високи обороти при тръгване ,и явно с увеличаването на скоростта притока на въздух нараства и се държи по-добре. та чудя се следното нещо ,дали да вклю4а и оригиналната тръба към кутията или да сложа по-голяма тръба на мястото на тази която идва от халогена, интересно ми е ако включа и оригиналната тръба ,ще се получи приток на въздух от две места и при висока скорост този който влиза от предния спойлер си мисля че ще излиза през другата тръба която започва от двигателното пространство ,където няма принудително пълнене на въздух /имам предвид от развитата скорост/

ето как изглежда отвънpost-1577-1209303501.jpg ,остава една боя на синята пластмаса и ако не друго поне ще стои ефектно ,според мен:)

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Здрасти,

 

първо за "резервоара", който си изтърбушил, това е отделен филтър, ако не се лъжа от активен въглен, който филтрира бензиновите изпарения. Някъде четох, че при премахването му в определени случаи се засилвала миризмата на бензин в купето. Другото е, че едва ли ще има някакъв ефект от "обдухването" на филтъра от повече места. Така или иначе след него имаш дебитомер и входящият въздух се регулира точно според нуждите на двигателя. Иначе има визуален ефект :) Малко става като турбиниран драгстър :)

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Присъединете се към разговора.

Можете да публикувате мнения, ако сте регистриран. Ако имате регистрация, моля влезте, за да публикувате от своя профил.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Поставен текстов формат.   Вместо това поставете като обикновен текст

  Only 75 emoji are allowed.

×   Връзката ви е вградена автоматично..   Показвайте като връзка вместо това

×   Предишните ви действия са запазени.   Изчисти редактора

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създаване...