красикостов Публикувано 9 февруари 2024 Автор Публикувано 9 февруари 2024 преди 1 час, silveria написа: Колега а в какво точно се изразява проблема ви? Някоя сутрин не сте успели да запалите или? Мен ми звучи като на самовнушение че нещо с колата ви не е наред. Проблема е че напрежението от алтернатора се мени в широки граници от 12.0В до 14.4В. Не е нормално напрежението да пада до такава стойност 11.9-12.0В Алтернатора се управлява от компютъра ,това е ясно, но трябва да го държи стабилно над 13В, иначе акумулатора е недозареден. Цитат
silveria Публикувано 9 февруари 2024 Публикувано 9 февруари 2024 Ако сте близко до кв. Дружба или сте ок да дойдете до тук има човек при който мога да ви пратя с опит в тия неща. Има си магазинче откак се помня, ето тук, синята дограма с надпис акумулатори от горе https://maps.app.goo.gl/4KsEWq3k6Ebt8YcN6 Цитат
красикостов Публикувано 9 февруари 2024 Автор Публикувано 9 февруари 2024 преди 1 час, silveria написа: Ако сте близко до кв. Дружба или сте ок да дойдете до тук има човек при който мога да ви пратя с опит в тия неща. Има си магазинче откак се помня, ето тук, синята дограма с надпис акумулатори от горе https://maps.app.goo.gl/4KsEWq3k6Ebt8YcN6 В кв Надежда съм. Не мисля ,че този човек ще намери проблема. Ходих на компютърна диагностика в Мицубиши не намериха грешки в компа. Било нормално да е така . Алтернатора смених, нов акумулатор, датчика на минусовата клема IBS -няма подобрение. Ако някой си сложи волтметър в запалката и ми потвърди, че и на неговата кола Мицубиши също така варира 12в-14в спирам да се занимавам. Цитат
sunnyboy115 Публикувано 12 февруари 2024 Публикувано 12 февруари 2024 (редакция) Мисля че напразно се вкарваш във филм, карай си автомобила със здраве и много безаварийни километри да имате. От скоро в пежото имам волтметър и при мен си играят волтовете. Ако автомобила не е пален няколко дена в началото държи високи волтове, като в последствие падат до диапазона 13-13,6 волта, но подчертавам че волтметъра го има от около месец и не съм излизал извънградско. Лек ден. Редактирано 12 февруари 2024 от sunnyboy115 Цитат
красикостов Публикувано 12 февруари 2024 Автор Публикувано 12 февруари 2024 преди 56 минути, sunnyboy115 написа: Мисля че напразно се вкарваш във филм, карай си автомобила със здраве и много безаварийни километри да имате. От скоро в пежото имам волтметър и при мен си играят волтовете. Ако автомобила не е пален няколко дена в началото държи високи волтове, като в последствие падат до диапазона 13-13,6 волта, но подчертавам че волтметъра го има от около месец и не съм излизал извънградско. Лек ден. Благодаря! И ти си карай колицата без аварийно! Да варира 13-14В е ОК. На мен пада даже да 11.9В понякога. Цитат
красикостов Публикувано 18 юни 2024 Автор Публикувано 18 юни 2024 Е , след толкова време никой не можа да установи защо напрежението от алтернатора пада до 12В. Изръсих се напразно и на едни кумулаторджий от Сточна гара, които твърдяха, че с техният софт могат да ресетнат компа и да обучат акумулатора. Накрая извадих куплунга от датчика IBS на минусовата клема и напрежението закова 14-14.3В Интересното в случая е, че съм вадил този куплунг преди и нямаше ефект а сега има. Ще карам така известно време. Цитат
Препоръчано мнение
Присъединете се към разговора.
Можете да публикувате мнения, ако сте регистриран. Ако имате регистрация, моля влезте, за да публикувате от своя профил.