Премини към съдържание

красикостов

Потребител
 • От него общо

  40
 • Регистрация

 • Беше тук

 • Общо дни Първи

  2

Всичко което красикостов е написал

 1. Ами прав сте. Учат върху колите на клиентите. Не, че е лошо. Никой не се е родил научен. Поне сега тези газаджий, при които ходя са разбрали как се включва правилно добавка бензин. Да ,ходих днес намалиха някакви милисекунди ,което е свързано с подаването на бензин. Разбира се аз съм виновен, че съм им казал обратното-към бензина да добавят газ. Боже ! Напълних и двата резервоара за засичане ,но е трудно да определя точно пропорцията на харчене на градско. Трябва ми дълъг пробег със 100-120кмч. На градско докато загрее до 50гр харчи бензин. Добавката се включва над 2000об, а трудно се вдига повече с 50-60кмч на градско. Ще видим.
 2. Така е колега! Но, явно газаджийте знаят 50-60% от функцийте на газовите компютри и правят само основните от тях. Когато трябва да добавят нещо допълнително явно влошават нещата. Не знам какво толкова е сложно да включат в програмата и добавка на бензин. Това се прави при всички двигатели с директно впръскване. Вкарват параметрите в картата ,но не знаят явно как да я задействат правилно. При мен запецнаха и двете фирми. Хайде няма да коментирам кои са. Надявам се днес да оправят гафа.
 3. Aман вече от газаджии..Всичко разбират всичко знаят. Вчера се наложи да пътувам до Търново и обратно. Повече от 400км по магистрала със 100-120кмч. Забелязах, че нивото на бензина осезателно намалява, а нивомера на газта почти не помръдва. На връщане засякох двата разхода. 9л бензин +6,3л газ разход на 100км. Невероятно! Пак ще се разправяме. Включиха добавка бензин над 1500об, но чак пък толкова. Че тя колата по магистрала има разход бензин-9-10л. Май са направили обратното-Към бензина са добавяли газ като гледам пропорцията. Интересното е ,че на градско с обороти до 2000 колата като че ли харчи нормално газ и разхода на бензин не е толкова голям.
 4. Нямам филтър на газовата фаза между изпарителя и инжекторите. мисля да сложа обаче Алекс ултра 360. Газовата е на 3000км .Не вярвам да има дефектен инжектор. Те са Херкулес сини. Ще ходя пак при газаджиите явно.
 5. Допълнение... Все още забелязвам някои проблеми с газовия инжекцион. На 2 пъти на светофар се случи термо датчика да превключи колата на газ и тя кой знае защо изгасна. Може би няма достатъчно газ в маркучите при първоначално превключване. Ако това се случи на скорост има само леко придърпване. Трябва да се оправи. Бензиномера на таблото осезателно отчита вече ,че и бензин се харчи по време на газ. Май повече отколкото трябва-и за това корекция.
 6. Продължение.... След близо 3-4 пълнения газ и бензин ,100% установих, че бензиновите инжектори не добавят бензин. Направих проста постановка със светодиод( окото реагира на стробоскопеп ефект) и потвърдих опасенията си. Пак ходих вчера при газаджийте и им повторих теста пред тях. Убедиха се, че съм прав и направиха промени по картата за газ( но пак ми взеха 50лв) Намалиха някакво време на впръскване до 2мсек беше 4-5мсек и увеличиха друг парамететър за добавяне порция бензин. Промениха и мин обороти, над които да започне добавката бензин от1500 .Беше 2000об. След промяната по картата вече светодиода отчита включването на инжекторите. Газаджийте казаха ,че досега не са правили проверка дали след попълване на картата действително бензиновите инжектори са работели и вероятно ще го имат в предвид. Така ,че за финал хора проверявайте дали наистина бензиновите инжектори работят при добавка не вярвайте само на думи. Хубав ден!
 7. Само кратко продължение на горния пост Само продължение ,защото е Коледа и всички са седнали на масата вероятно. Преди седмица светна чек лампата на таблото. Кодочетеца отчете бедна смес. Ходих при газаджийте. Kоригираха картата изчистиха грешката и направиха някои промени. Газовата работи добре дотук. Да и системата за смазване на клапаните също работи като допълнение. Толкоз засега за ГИ Стаг .
 8. Здравейте г-н Михов. Да ,точно затова искам да има допълнително впръскване на бензин и то от 2000об нагоре. Оказа се, че за градско каране(50-80км/ч) оборотите рядко превишават 2000об, а за скорост от порядъка 100-130км са в границите между 2500-3000об за този двигател и CVT. Относно омасляването -ако не помага (защото има различни мнения по въпроса) то не пречи.
 9. И така след 2 месеца на газ..... Газовата работи добре, нямам особени забележки. Среден разход около 10-11л на 100км. Сложих масльонка за смазване на клапаните-ако няма ефект поне не пречи. Един проблем засякох досега и ще ходя до газ сервиза. Значи бяхме се разбрали да се има микс газ/ бензин в определени проценти след 3000об. Бензиновите инжектори изобщо не се включват. Проверих картата за газ в друг сервиз-в програмата е отбелязано това ,но бензиновите инжекторите не се включват. Преди седмица пътувах до Истанбул по спешност .Напълних бензин догоре. Като се върнах беше пак до горе пълен. Карал съм само на газ повече от 1000км. Съпротивлението на бобините на бензиновите инжектори е 12-13ома. Проверих за импулси с осцилоскоп върху резистор 13ома -няма нищо. Или не е активирано или има нещо друго. Ако някой случайно знае да помага със съвет. Иначе отивам в Събота в сервиза да се разправям. Не става така!
 10. Колеги Някой ще публикува ли сервизно описание на Mitsubishi ASX 2.0 150kc 2020г?
 11. Монтиран на Мицубишито газов инжекцион STAG Q box PLUS,инжектори Hercules, изпарител Tomasetto Nordic XP. Официален сервиз на Стаг в София-Сервиз Кардени. Монтажа е прибран -нямам забележки с изключение ,че въпреки ,че казах на сервиза да свърже изпарителя парално на вътрешния кръг са го свързали последователно. Разправях се - така го правели. Очаквам проблеми с парното зимата ,ако е студено. Разбрах за това като свалих кората на двигателя за да монтирам масльонка за смазване на клапаните. Не искаха да я сложат-нямало смисъл. Мненията за това са противоречиви, но реших да я сложа сам. Утре ще отида да ми сменят ключето -единият светодиод не работи. Разхода-още не знам . Това засега за обща информаци, ако някой го интересува.
 12. Колега Светльо не знам защо си негативен към този газ сервиз Кардени 63. Той е официален представител на полската STAG в София и би трябвало да си знаят работата относно тези газови инжекциони. Всъщност повечето неофициални газ сервизи ,където се обадих ми предлагат също полски газови инжекциони STAG, KME и др. Сервиза Деймос, където ме насочихте също ми предлагат посочените уредби. С Искрен говорих доста и съм съгласен с мнението му, че с официалните сервизи е тегаво с цени +сервизна подръжка ,чакане, скъпи консумативи и т.н. и ,че те не са такива както едно време. Спрях се на STAG по причина, че е подобна на BRC-- PLUG& DRIVE модел и цената, която ми оферираха е по -ниска от другите сервизи и че ще я монтират в Събота и Неделя и ще присъствам на монтажа нещо, което на други места отказват или се прави в работно време през седмицата. Ако нещо не ми хареса от монтажа ще го променят в движение. А какво ще излезе накрая ще уведомя колегите. Ще бъде голям+ или голям -. Краси
 13. След много умуване и четене тук-там се насочих към "Кардени 63" и газов инжекцион STAG Q plus ,Tomaseto Antarctic редуктор ,инжектори HANA. Записах час Дали не сбърках? -времето ще покаже
 14. Колеги някой може ли да ме насочи към добър газ сервиз и най-важното добър газаджия в София? Също и на какъв модел газов инжекцион да се насоча? Питах тук-там по телефона, но навсякъде са заети -нормално газта е1лв. Час запазих в Ландо Рензо другият месец, но не съм сигурен, че това е добра опция. В БРС даже и депозит искат ..странн.
 15. Благодаря за отговора ,но как да определя това? Колата е с най- високо ниво на оборудване.
 16. Колеги от форума някой знае ли как се активира фабричната аларма на колата? Модела е с всички екстри и не вярвам да няма оция за астивиране. На компютърна диагностика не можаха да намерят модул аларма, но може и да са го пропуснали. Ще съм благодарен, ако някой от форума знае нещо.
 17. Колега постави ли си газова уредба ? Впечатления от работата? Ако сте доволен от изпълнението и работата на уредбата може ли адреса на газаджийте? Предстои ми подобно решение на колата Mitsubishi ASX 2.0 MIVEC 2020.
 18. Продадох колата. Остана пълноразмерна резервна гума с джанта 215 65 16. Ако някой се интересува да се обади.8mm грайфер. 0896507850
 19. Гумата е пълноразмерна 215/65/16 ,всесезонна ,с добър грайфер 8мм. Цена 100лв 0896507850
 20. Ето линка. https://www.amazon.de/gp/product/B09BL4ZTMW Пише, че е за ASX , но явно е някакво универсално. 1 месец го чаках. Дойде със Спиди. Относно закрепването -6-8 винта. Малко е късо и не покрива докрай багажника. За леки коли е идеално. Но, все пак както казах по-добре от празно и всичко, което сложиш да се вижда.
 21. 104Euro с доставката от Aliexpress Не е точно за ASX но е по-добре от нищо
 22. Благодаря колега Можеш ли да ми направиш една кора ? Ще си я купя. 0896507850
×
×
 • Създаване...