Премини към съдържание
Моля всички потребители да си сменят паролите поради спам във форума!

Съвети за покупка модел ASX


Препоръчано мнение

Здравейте колеги,

Моля за съвет с какви двигатели (бензин , дизел) да си закупя Мицубиши ASX производство от 2010 г. до 2015 г..Много ще съм Ви благодарен да ми помогните и посочите сигурния двигател.Благодаря предварително.Чакам!!!!

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Здравейте,

Съвети не смея да давам, но мога да споделя впечатления. Спряхме се на тази кола основно заради дизайна - симпатична, с голям просвет и сравнително пространствено купе. Имаме ASX 1.6 дизел 114 к.с. 4х4, с френския мотор ПСА, производство 2015 г.

След покупката, обслужване и отстраняване на досадни проблеми, като дефектирал МАР сензор и машинно почистване на ФАП филтъра, съм много доволен от колата. Тиха работа на мотора и нисък разход на гориво (извънградско 4.5 - 5/100). Това, което не ми харесва е недостатъчната мощност въпреки, че не съм спортист,  сравнително късите скорости, които налагат честа работа със скоростния лост и това, че старт/стоп системата не може да се изключи за постоянно. Вероятно предназначението й е по-скоро за градски SUV. Комфорт при пътуване, стабилност, спирачки - без забележки. Фабричните екстри също не са за подценяване: автоматичен режим на фарове и чистачки, парктроник, контрол при потегляне по наклон и други.

Ако сега трябва да си купувам кола, бих търсил ASX с по-мощния мотор - поне 1.8 дизел. За бензиновите нямам мнение.

Успех.

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Моето мнение. Моята е RVR( канадският ASX). Моторът е 2.4 бензин/170 коня/4×4/автоматик/2017г. Мощност си има предостатъчно и поради тази причина шумът от който се оплакват повечето от колегите при по-голяма скорост го няма. Отдавна не бях карал кола на бензин, но поради това, че 80% карам градско реших да бъде бензин. Супер- няма запушени ДПФ, няма регенерации и т.н. 

Така че покупката зависи от конкретните нужди (семейна, колко деца ще бъдат вътре, градско, извънградско, офроуд, багаж, и т.н.)

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

  Ако гледаш 1.6 mivec , добре е да е  след 2012 г. Руснаците пишат ,че първите модели правят детонация в двигателя.  След 2012 г този проблем бил отстранен. 

   Не съм  карал  ,но чувам добри отзиви  за 2.0 бензин .В Щатите е доста разпространен като outlander sport.  

  Моят е 1.6 бензин.  Мое мнение че е по удачен за междуградско и из града.  Скоро  от Бургас  - Стара Загора  и обратно  по стария път не качи над 5.7

  За същия маршрут по магистрала с над 130- 140 км ми даде с литър,  литър и половина повече. 

  

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Присъединете се към разговора.

Можете да публикувате мнения, ако сте регистриран. Ако имате регистрация, моля влезте, за да публикувате от своя профил.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Поставен текстов формат.   Вместо това поставете като обикновен текст

  Only 75 emoji are allowed.

×   Връзката ви е вградена автоматично..   Показвайте като връзка вместо това

×   Предишните ви действия са запазени.   Изчисти редактора

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създаване...