Премини към съдържание
Моля всички потребители да си сменят паролите поради спам във форума!

Petarivanov

Потребители
  • От него общо

    16
  • Регистрация

  • Беше тук

  • Общо дни Първи

    2

Всичко което Petarivanov е написал

  1. https://www.drive2.ru/l/611019228471920397/ Виж от тук дали ще има нещо. Нямах време да я прочета, препратих я само .
  2. Няма проблем, ще си платиш само за монтажа. Аз си слагах дневни при тях .Гледам че и са качили колата ми в страницата. https://fb.watch/pHkfBNpIjg/
  3. Здравей ,колега, Мисля на Технополис Славейков ще могат да се справят Моят е 2012 с малкия дисплей и тъй като не искам да развалям конзолата си поръчах 10.26" видео регистратор андройд.. ОтНедоглеждане при поръчката вместо с 4 gb/ 64 съм поръчал модела с 2gb/ 32.Имам ок. да го върна и ще поръчам по мощния. Твоят с какви параметри е?https://www.aliexpress.com/item/1005006164334269.html- това е моят. Ще трябва да го монтирам над духалките на централната конзола.
  4. Здрасти, колега, Ще напиша как е при мен, също 2012 АСХ. На Ауто позицията е ясна-късите се включват при тъмно автоматично.Следващата позиция е габарити. Малките габаритни светлини (над късите във външната горна част на фара) Последната позиция е късите светлини ( и при мен са с лупи- ксенон). Това което свети под тях- моето мнение че това не е крушка ,а е отражение от късия фар. Създава го формата на рефлектора. Халогените от вътрешната врътка. Веднъж напред- предни халогени, следващо врйткане е светлината за мъгла на задна броня по средата. Чрез врътка назад се изключват. За пред КАТ ти трябват работещи светлини. Никъде не са упоменати дневни- моят съвет е да не ги използваш пред тях. Не зная законово дали халогените са позволени като дневни. През деня трябва да има включени къси светлини при неналични фабрични дневни. Аз си сложих модул на дългите и тях използвам на 30% като дневни. Моите халогени не са пригодени и за дневни.
  5. Ако гледаш 1.6 mivec , добре е да е след 2012 г. Руснаците пишат ,че първите модели правят детонация в двигателя. След 2012 г този проблем бил отстранен. Не съм карал ,но чувам добри отзиви за 2.0 бензин .В Щатите е доста разпространен като outlander sport. Моят е 1.6 бензин. Мое мнение че е по удачен за междуградско и из града. Скоро от Бургас - Стара Загора и обратно по стария път не качи над 5.7 За същия маршрут по магистрала с над 130- 140 км ми даде с литър, литър и половина повече.
  6. При тези пастиране и керамика беше 650 лв.преди три месеца Искат колата да е за седмица при тях .Малко ти е далече,но едно пастиране само в София сигурно е над 300 лв.
  7. Пробвай и при Люцкан от Варна. Фирма Геомоторс . Занимава се основно с ОЕМ части за Японски автомобили. В нета има контакти.
  8. В крайна сметка отказах се от смяна на пружини. Смених амортисьорите и си поръчах подложки 35 мм (Евгени от Русе) за над чашката на амортисьора .Задницата от 170 мм се вдигна на 220 мм.Отпред беше 200 мм. Минах стенд- имаше нужда от много лека корекция в задния мост. В стабилноста не усещам разлика. Една идея е по- добра,но го отдават на новите Каяби.
  9. Моят ASX 2012 също е с провиснала задница. Като решение в близкото бъдеще мисля пружини и амортисьори. Това което ме притеснява (поне като чета при АСХ и Аутлендър ) че често са с провиснали задници , няколко години след ново закупени. Стигам до извода,че дори и оригинални пружини не издържат дълго. Като предложение, (ако админите счетат че е реклама или спам- моля да изтрият поста) и ако има желаещи можем да направим опит за поръчка на усилени пружини. Предложението ми е базирано от тема в форума на Хонда (усилени пружини +30мм Айбах) Явно и при техния СУВ провисването отзад е често срещан проблем. Та те си поръчват специално усилени пружини (по техен проект) и от прочетеното към момента са доста доволни като издръжливост, поведение и возия. Всеки може да влезе и да прочете и си направи изводи. Предложението ми е да се свържем с техния човек(изчел съм почти всички постове. Инженер с много добри познания и опит) и го помолим на базата на нашите пружини да изработят прототип за поръчка. Мисля че той изчислява дебелината на витката и височината за безпроблемна работа с останалите компоненти по окачването. Комплекта за ЦРВ в момента е 460- 480 лв ,мисля че дават и гаранция. Не познавам лично човека,но мога да издиря контакти и да отправя питане, а найдобре ще е да съдействат колеги от Русе- да се договори лично на място. Ако има и в нашия форум човек, който може да уреди всичко директно с производителя - ще е още по добре. Та ако има желаещи да действаме в тази посока?
  10. За връщането на волана и на мен ми направи впечатление-остава си на това положение (карам Митсубиши, същия автомобил) от година и половина. Мисля е нормално. Забелязах ,че при по висока скорост волана става с една идея по стегнат. По думите на майстора ми при електрическите усилватели е нормално, въпреки че служебната Шкода също с ел. рейка не намирам разлика в усилието на въртене при по висока скорост. При нея при завой се връща волана. Щом се чува и щракване, може би има някакъв проблем .Поглеждаш ли и маншоните да не е скъсан някой и да е корозирало от влага. Котките през зимата са редовни обитатели в двигателния отсек на тази кубатура. Качват се точно от към рейката и маншоните.
  11. Аз си го купих от Силвър Стар. Не виждам никъде да пише точно кое G е. На Митсубиши моторс- в Черна пет литрова туба. Парт номер- MZ320130 .Не мога да открия документа,мисля към 80 лв беше.На цвят е зеленикав.
  12. Колега, аз бих взел шарнир на 555 и бих намерил майстор който и да го капне тук там. Гледам,че борда на шарнира е масивен и позволява. Влезеш ли във филма с носачите на всеки шарнир ще сменяш и носач. Между другото тампона за който писах е идентичен с този (на Хонда ХРВ) и ако решиш него да сменяш ,задължително ще трябва носач- изплюва тампона ако се смени само него. Я гледай Бляда с джапанките как действа.Ако ти трябва контакт - в Слънчака е.😀
  13. Запази си и старите носачи , колега. Всичко ново е ..... При мен филма с носачите беше заради задния тампон, който е вулканизиран с носача и трябваше да взема нови - алтернативни. Там обаче единия шарнир имаше лек луфт в отвора на носача и се принудих да взема втора употреба оригиналени. На алтернативния няма опция за смяна шарнир , тъй като гнездото вече е подало. Не става въпрос за Митсубиши, но филма е същия.
  14. Моята защита е готова от седмица и не ми остава време (може би в Събота) да я вдигна на подемник и да я сложа.Представлява най обикновена ламарина-мисля 3 или 3.5 мм.с няколко отвора по средата ,топлината да не се задържа към купето. И аз гледах всякакви модели плюс този от снимката горе и стигнах до извода, че цялата идея на защитата е да забави крадците и респективно -да не си губят времето с усложнения и се откажат. Та вдигнахме я в един сервиз и решихме, че може да е цяла защита ,която да се хване за отворите на предната широка греда или магаре-не зная как точно се нарича и почти до другото гърне (това след катализатора). Там също има готови отвори. По проект представляваше нещо като правоъгълник с заоблени ъгли.Захващането към купето с четири болта ,като мисля главата да изпиля леко и да вкарам в отвора на купето (да стане като шпилка) и с гайки ,които да се капнат с няколко точки. Мисля ще върщи същата работа като това от снимката горе,тъй като ,ако срежат няколко от проволките в долната част-спокойно ще измъкнат катализатора . Като го монтирам ще снимам и ще пробвам да кача снимки-сега не ми се получава. Забравих да спомена, че иде реч за ASX 1.6 /2012 г.
  15. Със здраве да си ги караш колега и двете Митсута. И аз съм със същия двигател, само че не съм привърженик на други горива освен бензин и дизел. За маслата,моята са я карали основно с 0 w 20 . След гаранционното обслужване са ги сменяли в сервиз Тойота- с тяхна марка. Аз минах на 0w30на Amsoil, но може би сега на 7-8 К ще пробвам друга марка. Според мен е добре да намериш добър газаджия за диагностика на сместа (въпреки че споделяш че върви и набира добре). Отдавна не карам газ и не мога да споделя нищо там. Иначе са много добри и икономични автомобилчета. Поздрави!
×
×
  • Създаване...