Премини към съдържание

Въпрос за Mitsubishi Eclipse 1990-1994


Препоръчано мнение

Здравейте ... До сега карах фиат пунто 2001 година, 1.2 8 клапана - много съм доволен, но ми е малко слабичко ... а и не мисля, че начина по който го карам (доста я натискам и доста рязко взимам някои завои) не е много за него... не мисля, че ще издържи по този начин ... та реших да го сменя с нещо малко по-старо, но по-спортно и издържливо (предполагам, че щом една кола е със спортен дух и е мощна - тя ще е и издържлива) ... Мислех за нещо от рода на фиат купе или алфа 145, но днес един приятел ми предложи варианта nissan 200sx, та с това се отворих за всякакви предложения ... бюджета ми е скромен - мога да си позволя само нещо до 6000-7000 лв максимум ... даже и 7000 не се знае дали ще мога да дам ... та днес случайно открих този модел еклипс ... и се чудя въобще що за кола е ? Прочетох 1-2 теми, но не открих конкретен отговор на въпросите, които си задавам ...

искам да попитам - понеже е стара кола - как се държи с проблемите ? Дава ли някакви дефекти от възрастта или не ?

Гледам модела със 150 к.с. - струва ми се добре ... като не я натискам прекалено много - хем ще върви, хем няма да харчи чак толкова много ... та като стана въпрос за харчене - колко разход горе-долу ви дават и при какво каране :) Защото пунтото ми харчи от 7 до 12 градско и от 5 до 6 извънградско :) Що за коли въобще са митсубиши еклипс от този модел ? Гледам че са с предно, така че няма да се налага да сменям често задните гуми (дайте ми кола със задно и ще видите какво имам предвид) :) Стабилно ли е ? Гледам че е нисичко, предполагам вози по-стегнато и ще е стабилно ... просто като си взема една кола аз я карам не само за да стигна от т.А до т.Б, а и да си направя кефа по пътя ... таа... Чакам мнения и мерси :)

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Здрасти и добре дошъл!

 

Хубаво ще е да се изкажат колегите с еклипси, но според мен от 1.2 литра на 2.0 литра и 150 кончета, няма база за сравнение. А и това дето си мислиш, че като не и настъпваш газта и няма да харчи, като че ли въобще не е така. Или върви и харчи или не върви и не харчи.

Все ми се струва, че най-доброто, което е произведено и качествено, пък и дава голямо удоволствие при ускорение и максимална скорост - е 4X4, 2.0 l, 16v turbo, с около 210 конски сили. А ако не си падаш по акцизните коли можеш да се поровиш и да видиш, че за 6000-7000к и малко мерак, може да си купиш и еклипс 2г като този: тук

Успех в начинанието и не бързай да си хвърляш парите на вятъра.

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Здравей, колега. Ще се опитам да отговоря на въпросите ти. Първо за мощността - мисля, че ще усетиш разликата на 150-те коня, но трябва винаги да имаш едно на ум, че 16-клапановите двигатели се "развъртат" малко по-късно и трябва да я караш винаги във високите обороти за да усетиш потенциала на машинката, тук давам точки на турбо-модела, както и на Nissan 200sx, който също е с турбинка. Разход - тук вече ще усетиш разлика с Фиатката, лично аз по твоите обяснения ти прогнозирам нещо от 13 нагоре градско и 10 извънградско, за турбото и Нисана не съм сигурен, но мисля, че ще е по-зле. Минус на Еклипс-а (без турбо модела) за мен е предното предаване, това е малко субективно, но съм карал доста коли със задно и го предпочитам въпреки проблемите през зимата. Подръжката на Еклипс-а е по-нормална от Нисан-а, но е много далеч от тази на Фиат. Като цяло моя съвет - изчисли си бюджета така, че да имаш поне 1500-2000 лв. настрана, защото тези коли си искат подръжка, за да дадат удоволствието, за което са направени. :icon_thumbup:

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Първо искам да Ви благодаря за не-сектантските мнения... И аз съм фиатаджия (даже следмалко съм на клубна среща) и знам какво е ...

Та ще започна с това, че не съм карал само своята кола ... Карал съм и доста по-мощни коли от нея (140-150 к.с. и една 155к.с.) - знам какво е :)

За еклипс 2G четох, но не можах да намеря толкова евтин, а и дори да успея - не мисля, че щом е по-евтин той ще е много добър ... знам за по-малко пари какви боклуци са в повечето случаи колите ... А нисан 200sx - готина е колицата, ама е до 90-91 година някъде ... еклипса бива - пак 1994 година е и не е чак толкова стар, но пък ... знам ли ... 2G най-евтиния който открих е към 7500 лв, а не мисля, че ще мога да си го позволя ... 96 година е... като гледам изгледите май за сега ще взема отново нещо италианско, а за следващата кола - тогава ще мисля ... но няма да бързам с решенията, за да не допусна грешка ... Благодаря за хубавите отговори и бъдете все така дружелюбни ...

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Колега, не очаквай чудеса от сток кола. 150 коня е, но тежи доста повече от фиата. Хубавото на еклипсите е, че са ниски и са доста широки и ги прави много стабилни. Все пак ако не смениш окачването не очаквай някакви по-брутални завои :) За нисана...аз лично бих избрал нисана между двата заради задното и турбото :) Предимставата са, че доста по-лесно се тунингова. Еклипсът също е доста приличен за турбиниране, но е повече играчка. В крайна сметка - което и от двете да вземеш си заслужава. Не очаквай от тези коли нисък разход. За 2г мога да кажа, че е доста здрава кола, а като знам, че 1Г са по-здрави от 2Г значи няма да имаш ядове. Само консумативи и си готов :)

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Здравей колега ако си се ориентирал вече най-правилно към Еклипс г1 ще имам към теб една много сериозна оферта. Смело мога да заявя че имам един от най-добрите Еклипси г1 в България, но за жалост фирмата ми се нуждае от микробус и ми се налага да се разделям с Еклипса. Става въпрос за Еклипс GS 2.0 16v 94г мотор 4g63 със заводска газова уретба(колегите които имат разход 10 извън града май трябва да си закарат колите на елкон, защото мойта гори 7.5 литра ГАЗ на 100км извън града). Тази вечер ще пусна обява със снимки в раздел продажби и горе-долу ще видиш за какво става въпрос. Колата е безупречна отвсякъде и ако имаш някакъв интерес трябва да я видиш лично за да разбереш за какво става въпрос. Радвам се че горе-долу имаш представа как вървят реалните цени на колите, защото ако някой си мисли че може да си купи Еклипс г2 за 8000-9000лв и да го кара дълго време- много ама много се лъже. (между другото предната ми кола беше Фият купе 98г 2.0 20v 155коня- много куца машина без да се обиждат Фиятаджиите, но втори път не бих си взел италянста кола).

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Присъединете се към разговора.

Можете да публикувате мнения, ако сте регистриран. Ако имате регистрация, моля влезте, за да публикувате от своя профил.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Поставен текстов формат.   Вместо това поставете като обикновен текст

  Only 75 emoji are allowed.

×   Връзката ви е вградена автоматично..   Показвайте като връзка вместо това

×   Предишните ви действия са запазени.   Изчисти редактора

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създаване...