красикостов Публикувано 19 януари 2022 Публикувано 19 януари 2022 Здравейте! Някой случайно да знае или да е имал наблюдение за следния може би – или не проблем: На празен ход и колата е на место ,разходомера забива на макс . Иначе в движение, ако се изключи скорост е на минимум показание. Въздушният филтър е нов. Това нормално ли е или има някакъв проблем? Компютъра не отчита грешки. Цитат
СтоянБ Публикувано 19 януари 2022 Публикувано 19 януари 2022 (редакция) На моя лансер също е така - на място показва разход на гориво докрай вдясно, т.е. максимален. Редактирано 19 януари 2022 от СтоянБ Цитат
красикостов Публикувано 19 януари 2022 Автор Публикувано 19 януари 2022 А това действителен разход ли е или някакъв бъг в софтуера? Цитат
LZdravkov Публикувано 20 януари 2022 Публикувано 20 януари 2022 Не, не е бъг, така работи, аз имам мерцедес и като я запаля дава 20/100 (макс), и като я подкарам и пада. Това е нормално според мен. Има си формула, която смята разхода в литри/100км според данни от различни сензори по колата, но в случая като си спрял и не се движиш разстоянието е 0км. Съвсем адекватно си работи, друг е въпросът, че при тая ситуация, по-правилно е да се измерва литри/час. Цитат
СтоянБ Публикувано 20 януари 2022 Публикувано 20 януари 2022 (редакция) Т.е. мери разхода, разделя го на 0, получава се безкрайност и го визуализира като пълнооцветена скала. Японска му работа... Иначе в онзи популярен виц японците се чудели на математическия интерес на българите, които дори в обществените тоалетни решавали уравнения с Х, У и още някакъв неразбираем за японците символ... Редактирано 20 януари 2022 от СтоянБ Цитат
Препоръчано мнение
Присъединете се към разговора.
Можете да публикувате мнения, ако сте регистриран. Ако имате регистрация, моля влезте, за да публикувате от своя профил.