Премини към съдържание
Моля всички потребители да си сменят паролите поради спам във форума!

2.5 V6 - присветква "чека" при ускорение


Andy Van Der Drift

Препоръчано мнение

Здравейте. В движение при рязко подаване на газ от 2000-2500 оборота леко накъсва ускорението и чека присветква няколко пъти за по 1 стотна от секундата. Все едно има трекшън контрол (няма такъв) и гумите превъртат. Срещал ли е някой такъв случай?

Моделът е 1999 г., първият фейслифт, моторетка 2500 сс, 163 к.с., само на бензин. От Плевенска област съм и няма кой да направи диагностика като при другите коли. Или поне аз не зная къде може да я закачат. Не съм я пускал на самодиагностика щото загубих файла с кодовете за грешки.

С бензин от няколко бензиностанции се държи абсолютно еднакво във всяко отношение. Иначе колата се кара почти всеки ден. Пали си, не прекъсва, върви си нормално, мазно, 2000 об и следваща предавка ... обороти вдига, сваля, като всички такива галанти. Нямам представа какво засича ЕКУ-то и от там да умувам на какво се дължи. Някои автомобили засичат например детонации и кнок сензорът "разпалва" чек енджина. Или пък мисфайър.

Обаче гледам колеги и познати с всякакви автомобили как на един му светва лампа за налягане в гума, за изгоряла крушка и за всякакви глупости. При нас дори двигателят да падне на шосето едва ли ще се индикира от някоя крушка на таблото. Чека си светва на контакт и той, и АБС, СРС, ниво масло, се тестват, гасят се една по една както трябва да бъде, но това сега не мога да разбера дали не е богата смес, бедна смес, детонации, мисфайър ...

Редактирано от Andy Van Der Drift
Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Светва на контакт и изгасва, да. След работа ще свържа пиновете на диаг. букса да видя за кодове.

Катализатор има и е оригиналния. Ламбдите също не съм пипал никога (модификацията с 2 броя кисл. датчици).

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

  • преди 5 месеца ...

Малко след питането видях че не е бил "чека". Лампата за нивото на спирачната течност е била. Нещо примигваше за кратко и не можех да видя. Толкова за малко, че дори цвета не съм различил. Чак при катерене на стръмен наклон вече ми стана ясно - крушката която свети на ръчна спирачка :)

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Присъединете се към разговора.

Можете да публикувате мнения, ако сте регистриран. Ако имате регистрация, моля влезте, за да публикувате от своя профил.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Поставен текстов формат.   Вместо това поставете като обикновен текст

  Only 75 emoji are allowed.

×   Връзката ви е вградена автоматично..   Показвайте като връзка вместо това

×   Предишните ви действия са запазени.   Изчисти редактора

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създаване...