Премини към съдържание

ПРОБЛЕМ Галант 2.0 4G63


Препоръчано мнение

Добър вечер колеги имам проблем със галанта 2.0 136hp със газово (и доста окаян на външен вид но имам мерак да си го оправя) и след дълги мъки реших да се посъветвам със вас..... та към темата преди нова година гланта реши че трябва да ме остави от ряз пред един магазин във Варна .... и реших че може да няма бензин отидох налях 5литра във туба и горд се върнах... съответно наливам ... влизам ... вътя и няма братче неще да пали викам трябва да подкачи.... и почна едно бутане да е леко на баир и пак няма ...

След това почна разследване свещи кабели- добре .... взех нов датчик разпределителен вал- пак не пали .... взех комп със имболайзер и ключ и пак никой ..... взех даже и рейка със инжектори и т.н. и пак няма никой на среща... мъчи се леко да припалва но неуспешно ... смятам из тия дни да сменя газовата бутилка(че попринцип не я карам на газ) и да пробвам аварийно палене .... на самодиагностика нищо не вади .... датчик колянов вал дава правилните показания по мултицет ... проверени са още зацепване на ангренаш (по метод горна мъртва точка и си пасва със заводските белязки) TPS, реле бензинова помпа и т.н.

Незнам дали има връзка но преди да спре постоянно ми светеше лампата за гориво без значение какво количество има вътре ...

Та давайте някакви идеи .... Или ако има някой колега във Варна да дойде да паркира да сменим това онова ( че аман вече от пазарени на части на сляпо)

Благодаря предварително...

Редактирано от Желязко Г. Д.
Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Започни първо с бензинов филтър. Като е стояла постоянно на резерва може да е засмукала боклуци от дъното и да е запушен. Филтъра си е консуматив и да го смениш без да има резултат пак е добре. Другия вариант е помпата да е изгоряла, или да не може да направи достатъчно налягане. Но щом казваш, че е карана постоянно на резерва вариантите се въртят около горивен филтър и бензинова помпа.

Дано съм ти бил полезен

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Той колегата казва че са пробвали бензиновата помпа, бензиновия филтър едва ли ще се запуши изведнъж и да умре.

Ама не става ясно - искра има ли? Добра или мижава. Безин хвърля ли, като не пали свещите мокри ли са? С един спрей за палене може да се имитира газовата и да се елиминира работата на бензин + имобилайзера.

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Прав си, явно съм прочел между редовете. Но щом казва, че е сменил кабели, свещи, бобини и е карана само в резерва остава проблема да е по горивната система. Не съм запознат с бензиновите галанти, но колега с еклипс наскоро беше споделял за подобен проблем, че се оказало запушена цедка на бензиновата помпа в резервоара. А за филтъра ако е засмукало някой по-голям боклук нищо чудно да го запуши изведнъж. Нека пробва както казваш ти със старт спрей във филтъра и ще се разбере :)

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

не е карана на резерва а много често над първото разделение ... искра има...свщоте се мокрят та чак се затлачва от бензин ... но смятам утре да купя нови свещи ще взема и бензинов филтър въпреки че този е на не повече от 10000 км ще пиша какви са последствията ... благодара предварително

Редактирано от Желязко Г. Д.
Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Здравей колега, след като пробваш с новите свещи и ако пак не запали, виж дали бензиновия ти регулатор е в ред, само че не мога да ти помогна със заводски стойности, трябва да потърсиш в нета.

Ако пък не е и от това, мога да ти препоръчам да я закараш при Ицо тук телефона му беше този, ако не го е сменил 0888/744 156 Прави диагностика и доста си разбира от работата. :mitsu-smiley:

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

  • преди 2 седмици ...

пичове запали ... следва да стабилизирам оборотите че държи 2к иначе предполагам е било от свещите (въпреки че са пробвани и на друг автомобил и работеха) ...благодаря много за помощта

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Присъединете се към разговора.

Можете да публикувате мнения, ако сте регистриран. Ако имате регистрация, моля влезте, за да публикувате от своя профил.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Поставен текстов формат.   Вместо това поставете като обикновен текст

  Only 75 emoji are allowed.

×   Връзката ви е вградена автоматично..   Показвайте като връзка вместо това

×   Предишните ви действия са запазени.   Изчисти редактора

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създаване...