Премини към съдържание
Моля всички потребители да си сменят паролите поради спам във форума!

BikerBoyy

Потребител
  • От него общо

    206
  • Регистрация

  • Беше тук

  • Общо дни Първи

    1

Всичко което BikerBoyy е написал

  1. Чукане на аванс в диапазона от 850 до 2000 оборота ми звучи доста нелогично. Той обикновено започва от 2к нагоре. За да си сигурен трябва да се закачи на дата логер, който да го може да прочете броя детонации. Имам такъв, така че ако не се оправиш, звънни. Разгледай графиката и ще си го обясниш. Детонации започват при по-голям аванс. А и няма как да имаш детонации на празен ход. За мен има 2 варианта; 1вия и по-логичен са хидравличните повдигачи. За мен е това на 99.9 И 2рия е че някой лагер на биела е трънал по пътя си, но като гледам от колко месеца го имаш този проблем, до сега да беше отсвирил.
  2. Ето още някоя др с джантите: Докато прекарвах силовия кабел за амп-а видях, че помпата на съединителя е тръгнала да си ходи... Взех тази от донора, че ми се стори като нова. Също беше дошло време и за обслужване на спирачките: -нови сп. маркучи за отпред -нови накладки и на 4те колела -нова течност в цялата система -нови задни апарати -освежаване на боята на съпортите отпред и изцяло боядисване на задните апарати. Done! Спирачки: Единственото, което не успях да направя, бе жилото на ръчната. Беше яко блокирало и трябваше да се купува ново. Но това в продължението на темата. :D Хайде за ся тва. :drinks:
  3. По спомен майстора ми я носи в Евротек Инженеринг ЕООД, с.Беловец да я сглобят. Не съм го разпитвал каква гаранция са му дали, но и да имам в бъдеще проблем, ще го отстранят понеже те работят заедно от дълги години. Ето така изглежда след рециклирането.
  4. Това е на ФВ мотора, нали? Аз рециклирах моята турбина началото на годината с картридж от Чехия, само че на 1.9тди.Turbo Power Limited Минал съм 2-3к км и за сега съм много доволен. Нямам оплаквания от по-малко мошност или по-късно развинтване на геометрията. Говорил съм с представителя им, частите са китайски(както на абс. всички заместители), но ги сглобяват от-до в Чехия и качеството видимо е на ниво. Аз тогава смених и геометрията, за да съм спокоен. Цената за моята GT1749v излезе около 400лв без монтажа. Но сега гледам, че леко за намалили цените. За кода на турбината, погледни под капака, на студената част е щампована. Също и по код на мотора можеш да си го намериш. Успех!
  5. Бях си подготвил една конфигурация, която доооста се забави заради усилвателя. Беше на ремонт повече от половин година докато успеят да отранят проблема му. След като си го получих обратно започнах монтажа. Всичко е щателно почистено и монтирано. Доволен съм от резултата като за нискобюджетен вариант. 2х30W RMS нискочестотни български 2х80W RMS елипси Sony Xplod усилвател Magnat Century Colours 4000 - 4-channel x 55W RMS при 4Ω На предна линия останаха във вратите Сони колонки, които се захранват от ЦД-то. Единствено съм махнал ОЕМ говорителите от таблото и там сега няма нищо. Не съм намерил подходящи. Най-важното за мен бе да не променям обема на багажника, което и успях да постигна без туба. Разбира се, баса не е толкова силен, но аз така или иначе държа на качеството, а не на силата. Докато бях на тема "жички" си направих и диагностика за компа. Evo Scan и кабел, някой др резистор и диод, и Воала: Ако някой има интерес мога да кача един DIY за направата на хардуера. Даже в отделна тема ще е най-добре. To be continued...
  6. Random... Когато монтирах бронята пусна инсталация за новите светлини в добавката. Червената я направих като трети стоп, а бялата - 3та за задна :D :D Отделно свързах вторите стоп крушки, та сега стоповете са двойни. Нямам снимка преди/след, за да се забележи разликата, но като стъпя на спирачките се виждам от 100 метра хахах. Още разкрасители процедури: Време е и за летните вече. :icon_dance: А зимните са щателно измити и готови за следващия сезон.
  7. Точно като за Коледен подарък ме удариха на един паркинг пред очите, за радост нямаше големи щети... Изкривен капак и стчупена пластмаса на фара. На следващия ден монтирах и бронята. Полирах и изправих капака, почти не се забелязва. Нова 2020та - нови ремъци. :D Смених и лагерчето на обтяжната ролка за климатика, че скърцаше. Още полиране и освежаване: Нов здрав капак в оригиналния си цвят. Следва продължение... :icon_thumbup:
  8. ----> Така си я карах близо месец, Франки мн ме кефеше. :D :D :D През това време освежих и железарките: Монтирани! И оше по-важното, клубната стойка за номера, с Благодарности към Светльо! ---->
  9. Отдавна не съм ъпвал темата, а се оказа че е полезна и за други колеги. И тъй като с Мицу и форума като цяло правим 5-годишнина, ще кача малко снимки с развитието на "проекта" :D :D Приятно гледане... :mitsu-smiley: Поиграх си малко и съм доволен от резултата. Наложи ми се да сменя и водната помпма, че прокапа... Но това никак не ме учуди, предвид че само аз и бях навъртял около 60-70к км, а преди мен кога е сменяна - един Господ знаде хахах За Джап феста сложих и шарения капак :D На последната снимка се вижда как ми се беше разлепила добавката, та се наложи да я сваля и да я лепя с по-подходящо лепило втори път. --->
  10. Правилно казано. "The EGR valve has two primary settings: open and closed, although the position can vary anywhere in between. The EGR valve is closed when the engine is starting up. During idle and at low speeds, only a small amount of power is required, and therefore only a small amount of oxygen, so the valve gradually opens – it can be up to 90% open at idle. However as more torque and power is required, for example during full acceleration, the EGR valve closes to ensure as much oxygen enters the cylinder." EGR-a иска оптимални условия, за да изпълнява ЕКО функцията си. За твоя преход от 2-4км той въобще не се отваря. Т.е. сажди се събират само в тръбата до самия клапан. Това не би следвало да те притеснява.
  11. BikerBoyy

    Aмортисьори

    KYB или SACHS! :icon_thumbup:
  12. BikerBoyy

    Mitsubishi Space Wagon

    Изглежда супер свежа и запазена, честито! :drinks: :mitsu-smiley: :icon_thumbup:
  13. Реших да кача нещо интересно от не чак толкова далечното минало: Най-интересно обаче е дали този Диамант още съществува в България?? Някой ако си я познава, да казва. :D :D :mitsu-smiley: Кода "034" сочи, че е била продавана в обл. Пазарджик.
  14. Здравей, ако можеш пусни малко снимки и ще го измислим.
  15. Пишеш в Гугъл "4g63 sohc race camshaft" и търсиш. Ако и там няма нищо, тук във Форума не можем да ти го нарисуваме. Как да ти помогне някой, като може би ти си първият човек, ня когото му е щуквало да прави такък "Тюнинг". Вероятно от 4G64 sohc вал също ще стане. Сега като си мисля, то по-добре направо мини на DOHC. Ще се "пълни" доста по-добре. :D
  16. Мии не съвсем, бубуните на Еклипс са 2. Работят 1ви и 4ти, и 2ри и 3ти. Комутатора е един. :rolleyes: Иначе да, колегата си е за кебапчета с "ГАРНИТУРА". Сори за спама, ама обяд стана... :D :D
  17. BikerBoyy

    Смяна на двигател

    4G63 е хубав мотор, но само за турбо! Абсолютно никой не го тунингова като атмосферка... и от там идва проблема: 1во високо-компресионни бутала никой не произвежда. 2ро горивни карти няма никой, всичко трябва да се прави да Дино в реално време. 3то изпускателна генерация без други доработки не носи "коне", трябват ти портване на главата, агресивни валове с голям "лифт", подсилени пружини, раздвижни колела, по-големи дюзи. Такава кола за градски условия не е подходяща, до 2-3к об./м само изчиства. 4то кутията ще държи много малко, а и трябва да си с усилен съединител. 5то кой и как ще настрои електрониката. И така мога да изброявам до утре... и за какво, за 200к.с. на мотор, който със стоковата си карантия ще изкара няколко хил. км. Както казаха колегите, най-рентабилно е да вземеш един оборудван мотор от Аутлендър 1 и да си се кефиш. :mitsu-smiley: :icon_rock:
  18. Използвай така наречените Race Catalytic Converter или High Flow. Потърси в гугъл. Идеята при теб е да може турбото бъзро за издухва газовете, то и за това всички "надути" турбо бензинки на запад, където еко нормите се следят стриктно, карат с такива. Иначе най-добре е права тръба директно от предната броня, но... :D :D Магнафлоу са добри за цената си. Има и едни други Flowmaster, но те май са по-скъпи. От друга гледна точка, ако колата ти е сток, то няма голям смисъл от хай флоу, но китайските универсални заместители един бог знае какво са сложили вътре и катализират ли нещо въобще... Ако идеята ти е да влизаш в нормите на ГТП, а не да пазиш околната среда, в БГ ти гарантирам, че няма да имаш проблеми на "права тръба". Така че избора е твой. Поздрави! :drinks:
  19. Без преправяне от нищо друго не става, освен Галант вр4, но не мисля че ще са по-евтини :D И ево 1-3 изполвзват същото окачване отпред, но отзад се захваща на П, а ние сме на ухо с тампон. А между другото, с койлове нз дали знаеш, но ще стане ооооще по-дирекна... нищо че се регулират. При тях липсва гумения тампон в горната част на Макферсона и колата е все едно заварена за аморта, от там идва и това постоянно друскащо усещане като на картинг. Най-добрата опция за хубава возия е стокови пружини и нови амове.
  20. И аз май нещо не схванах, койловъри ли си търсиш за 1000$ или? Аз вчера също разглеждах сайтовете, че мисля да сменям моите скоро - KYB, каквито са и заводските, са по 100-120лв за бр... Не са нищо специално, във всеки магазим можеш да си ги поръчаш. Пък ако искаш нещо по кораво - Билщайн от Ево втора врътка и газ. :icon_rock: https://indigo-gt.com/bilstein-b6-front-shock-evo-8-9/ За монтажа - Мартел ще ти обясни. :rolleyes:
  21. BikerBoyy

    Въпрос за носач

    Колеги, Лемфьордер не се ли предлагат за Галантите? Аз не че карам Галант, но на Еклипса карам с шарнири и кормилни накрайници на тази марка и вече над 25к км няма грам луфт. Вярно, аз съм с Макферсон тип окачване, но там точно шарнира се натоварва най-много и все пак няма грижи...
  22. Този калкулатор вече е демоде... :D Сега има доста по-акуратен, според общината в дадена област: https://cartax.uslugi.io/ Поздрави!
  23. BikerBoyy

    Проблем с накладките

    С двубутални апарати ли си? Аз имах подобен проблем с предните ми накладки, но се чуваше само на заден. Накладките бяха Митсубиши ОЕМ, произведени от Текстар. Така си ги изтрих и нямах проблеми. Смених ги сега с АТЕ и вече няма чукане. Вероятно "ухото" на накладката е по-късо от нужното. Пробвай да огънеш още пластинките, за да задържат по-добре накладката. Поздрави!
×
×
  • Създаване...