Премини към съдържание

Lancer 4G15, 1.5 12V (1992) - обороти/прекъсване


Препоръчано мнение

Здравейте колеги,

 

От 3 години карам Lancer 1992 1.5 12v (4G15, ако не се лъжа) - колата е желязна, не ми е правила почти никакви проблеми, освен този..

 

Като я запаля сутрин студена оборотите играят (от 500 до 2500) и като потегля с малко газ колата се задавя, удря леко предница и след интервал 1-2с. тръгва нормално.

Това го прави само докато загрее, след това е перфектна - и на газ и на бензин. Ако не се лъжа, правеше го и преди да сложа газовата уредба.

 

Свещите са нови, минах 400км. с 2 различни добавки за инжекцион и почистване на дюзи (Liuqi Moly и Bradhli или нещо такова), но мисля, че промяна няма.

 

Какво може да е? Не разбирам много от коли, но си мислех - термодатчик? Евентуално имам един пич, който ми праща части за тази кола, та направо да му поръчам и да пробвам със смяна?

 

 

Благодаря предварително!

Мартин

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Здравей. Имах подобен проблем на моята кола с код на двигателя 4G13 ( почти същия мотор ) и проблема ми се реши при смяна на ламбда сондата.

 

Поздрави.

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Имам го в предвид, дори съм се разбрал с момчето да ми я свали и изпрати след седмица (докато събера още 1-2 мнения, може да са няколко неща на куп).

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Присъединете се към разговора.

Можете да публикувате мнения, ако сте регистриран. Ако имате регистрация, моля влезте, за да публикувате от своя профил.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Поставен текстов формат.   Вместо това поставете като обикновен текст

  Only 75 emoji are allowed.

×   Връзката ви е вградена автоматично..   Показвайте като връзка вместо това

×   Предишните ви действия са запазени.   Изчисти редактора

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създаване...