itzoa Публикувано 12 юли 2017 Публикувано 12 юли 2017 (редакция) Здравейте колеги,Спейс Стар 1,9 did 102 коня:Днес в жегите (32-35 градуса по пътя) ми се наложи спешно да пътувам на климатик и с по-висока скорост по дълъг баир (стръмната права с Лукойла вляво след Севлиево посока София)с висока скорост - около 120-130 км/ч, при което температурата в края на правата започна да се вдигна бавно над средата, което ме накара да спра климатика, за да не я прегрея. Тогава обаче започна още по-бързо да се вдига температурата, а мощността осезателно спадна - едвам запъплах по баира. Веднага пуснах парното до дупка и колата се отпуши и температурата спадна полека - така и не успях да я дочакам да стигна в червеното, нямаше и как да спра, та всичко е въпрос на догадки, но това звучи ли ви като термостат?Като се прибрах и се поохлади проверих нивото на антифриз и си беше добро - даже след последната смяна стои над максимума, може ли да е от това например?Напоследък забелязвам, че сякаш по лесно се пуска вентилатора на двигателя, но рядко ми е качвала над средата.На какво може да се дължи това и най-вече връзката с падане на мощността с прегряването дали е нормално?Започвам да си мисля и за проблем в турбото, което дали заради прегряването или той да причинява това прегряване спира да работи и се оправя при падане на температурата (включването на парното)? Редактирано 12 юли 2017 от itzoa Цитат
itzoa Публикувано 16 юли 2017 Автор Публикувано 16 юли 2017 Смених термостат, нямам течове, нито пробив в гарнитура според майстора, но твърди, че едната ми дюза е за почистване. Напоследък забелязвам и по-ниска консумация на гориво, но може и да си внушавам. Факт е, че и сега (и преди) и при малко натоварване (баир 1-2 км с 40-50 км/ч) се включва перката на радиатора и то при около 20-22 градуса външна температура. Т.е. бързо се качва температурата над нормалното, макар и да си стои на средата показанието на стрелката за температурата на охлаждащата течност. Възможно ли е да има връзка с дюзите или с нещо друго? Цитат
AZZARRO Публикувано 14 април 2018 Публикувано 14 април 2018 Здравейте колеги!!! Аз имам същия проблем с разликата че не загрява.все едно е без турбина а е счисто нова турбина на 1месец.ако някой знае къде е проблема помагайте. Цитат
Peter G Публикувано 14 април 2018 Публикувано 14 април 2018 Здравейте колеги!!! Аз имам същия проблем с разликата че не загрява.все едно е без турбина а е счисто нова турбина на 1месец.ако някой знае къде е проблема помагайте.А да ти свети "check engine" лампата? Цитат
miro69 Публикувано 9 юли 2018 Публикувано 9 юли 2018 и аз имам този проблем и светва чека гасне Цитат
alex96 Публикувано 11 август 2021 Публикувано 11 август 2021 Здравейте в крайна сметка някой да има решение на този проблем Цитат
Любомир Ненов Публикувано 11 септември 2023 Публикувано 11 септември 2023 И аз имах същия проблем. Сменях термостати, датчици, промивах охладителната състема и какво ли още не. И все същото - при температури над 34, 35 градуса и климатик, загрява и спира. Най-накрая свалих радиатора, сваля се заедно и интеркулера и после се отделя. Между двете имаше напластена мръсотия като кече, все едно си сложил одеало върху радиатора. Измих го с водоструйката и сега мисля че всичко е ОК. Цитат
Препоръчано мнение
Присъединете се към разговора.
Можете да публикувате мнения, ако сте регистриран. Ако имате регистрация, моля влезте, за да публикувате от своя профил.