Премини към съдържание

Напречни греди в/у тавана на Lancer X


ferrarko

Препоръчано мнение

Здравейте.

Някой има ли напречни греди върху Lancer X?

Каква марка са?

Някакви отзиви?

 

А някой да си продава неговите ?!

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

В olx имаше на thule.

Ползвам тази марка и смятам, че са най-добрите в бранша. Помислили са за всичко! Удоволствие е да ползваш продуктите им. Имам приставка за ски и велосипеди. Лесен и удобен монтаж. Кеф :)

Редактирано от kesten
Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Да. При мен няма как иначе. Не ми харесва варианта със заден багажник. А и след като имам гредите .... Изглежда "грамотно". THULE предлагат за много модели автомобили по каталог греди.

http://www.escadra.bg/Thule-Pro-Ride-598/i4909.htm

Всичко останало е компромис. Да, цените са височки, но си струват всяка стотинка. На сайта има видео за всеки продукт.

Редактирано от kesten
Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Разучил съм всички варианти и фирми мисля, разгледал съм също Escadra и bagajnik.com. Питам защото само три марки предлагат варианти на греди за заводските точки: Neumann, Thule и Atera, като последните почти не се предлагат в БГ. Другите марки много странно предлагат само вариант с планка!

Като цяло за Lancer няма голям избор греди, а и малкото варианти почти не се предлагат в БГ.

 

Твърдо съм решил багажника за колелото да е Thule Free Ride 532, за гредите държа да използвам Fixpoint-a и бях харесал Neumann за 260лв, които се оказва в БГ май вече не се предлагат и няма как да поръчам. Най-евтиния Fix вариант на Thule e 330лв с обикновенни стоманени греди.

Затова ми е интересно какво използвате, с Fix или без!

Редактирано от ferrarko
Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Може би последен въпрос, преди да купя гредите!

 

Но ще го разделя на няколко части:

 

1. Когато се поставят гредите, чува ли се много допълнителен шум? Как е при 90км/ч и 130км/ч ?

2. Споделете мнение има ли голяма разлика между квадратни(стоманени), трапецовидни(алуминиеви) и Аеро(алуминиеви)?

3. Когато има монтирано колело(или друг товар) шумът чува ли се много, защото ако монтирам гредите само когато ще пътувам с колелото, дали си заслужава да взимам АЕРО греди ?!?

 

Питам това, защото всички знаем, че Lancer не е много добре обезшумен и искам да си направя преценката какви пари да дам за греди! Например когато карам Бургас-София с 140 км/ч, това ми действа доста натоварващо за ушите и главата, иначе до 110 км/ч е много добре!

Избирам между три вида греди:

Thule с Fix захващане-330лв

Cruz с планка, обикновенни алуминиеви - 270лв.

Cruz с планка, Аеро алуминиеви - 330лв.

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Няма как да няма шум! Все пак нарушаваш аеродинамиката на колата. Не бих казал, че се чува, кой знае колко само с греди. Сигурно има разлика с различните профили. Вземи си аеро-то. И да има шум, ще е малък, а и не забравяй разхода. Не експериментирай с марките. Ако парите не са от огромно значение в случая, си вземи марката! Ако се разровиш в нета за екстрите, които предлагат всички производители на автомобили в областта на багажниците, ще установиш, че всички са thule, но с променен бранд, Само не разбрах, какво означава с планка?! Къде се хваща? За купето при вратата?! Стига бе! При положение, че имаш фикс?!

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Ами да, невероятно но факт! Много малко марки предлагат греди за :mitsu-smiley: Lancer 2008, още по-малко имат вариант за Fix монтаж!

Когато търсиш в Гугъл снимки на Lancer с монтирани греди, 90% от тях са варианта с планка. Ето три за пример:

 

http://autopartstoys.com/images/F99677003.jpghttp://i1168.photobucket.com/albums/r488/grsheets/Lancer07.jpghttp://autopartstoys.com/images/F99677001.jpg

 

Обърни внимание, че на арките на вратите имаш вдлъбнатини, в тези вдлъбнатини ляга/захваща планката. Когато ходих и говорих с хората от bagajnik.com се учудиха, че Lancer предлага фикс и легло за планка. Явно е рядкост!

 

Аз също предпочитам Fix-монтажа, защото мислено си го представям по бърз и лесен, но след като гледах клипчета как се монтират с планка също не изглежда сложно. Мисля, че 330лв. не са малко и не знам дали си заслужава да ги дам за стоманено Thule само заради фикс-монтажа. Варианта на Cruz със стоманени греди и монтаж с планка е 210лв, а за 330лв е с аеро греди!

Та за парите има значение, защото не знам колко редовно ще ги използвам. Надявам се, да се намерят събития и най-вече хора да ходя по-често да карам колело на различни места, че ми омръзна да обикалям местните пътища и то в повечето случаи сам. Спестените пари винаги има за какво да се изхарчат ;) !Затова и исках да чуя отзиви за различните варианти и да си направя преценка за разумната инвестиция, ама в Lancer форума май само ти имаш греди :good: .

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Не зная, каква е идеята на стоманените греди. Може би товаро устойчивост?! Алуминиевите сигурно са по-леки. Не по-малко здрави. Няма да избие ръжда! Сигурно са обработени по някакъв начин, но знае ли човек. :) Квадратни - не!

Идеята е да монтираш гредите и само да сменяш приставките. При моите е елементарно. Зимата съм със багажник за ски, лятото - за велосипеди. Голям мерак имам и за кутия, но няма къде да я държа. Всички приставки са с ключалки. Thule предлагат и екстрата един ключ за всички - удобно е. Погледни на покупката в дългосрочен план. :)

PS. Греди предлагат и SLS.

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

https://m.youtube.com/watch?v=u-Zj8H3mB5Q

https://m.youtube.com/watch?v=qMrYGPvc17g

След като гледах тези клипчета, се разколебах за варианта с планка!

Най-евтиния вариант с фикс е стоманеното Thule 330лв. , следващия по-цена е Thule Winbar 430лв. ! 100лв нагоре за нещо което ще ползвам сравнирелно рядко и предимно лятото ми идват в повече. Така че последно трябва да реша, ще е стоманата или да рискувам с планка :( !

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Наскоро си взех багажник под наем и си ползвах фикс-пойнта. Не останах с впечатление, че "няма" такива багажници за Лансера. Доколкото разбирам фикс-а си е съвсем стандартен като на други коли.

Багажника го взех от bagajnik.BG.

Колкото и лесно да се слага/сваля, едва ли ще ти се занимава да го правиш непрекъснато. Поради тази причина, аз ако си купувам, ще си взема нещо което да е красиво и максимално тихо като Thule Wingbar Edge. За съжаление е над 500 кинта. :(

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

nekro багажника който си взел под наем, на коя марка и гредите кой тип бяха? Как беше шума от тях?

Бъди малко по-полезен, аз каквото намерих в нета и след разговорите с магазините в България съм го описал по-горе!

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

nekro багажника който си взел под наем, на коя марка и гредите кой тип бяха? Как беше шума от тях?

Бъди малко по-полезен, аз каквото намерих в нета и след разговорите с магазините в България съм го описал по-горе!

Не помня марката. Шума беше поносим, но се чуваше при скорост над 50-60км/ч. Гредите бяха супер грозни и стърчаха много над купето. Иначе май бяха алуминиеви. Отгоре им сложих куфар Туле и шума с куфара и без него беше кажи речи еднакъв.

Магазина от който го взех съм го дал, звънни и ги питай какви багажници с фикс поинт могат да ти предложат. Както казах, този дето ми дадоха, изглеждаше универсален и човека го нагласи за да пасне на моята кола.

Обикновенни стоманени греди карах едно време на служебната баничарка и бяха доста по-шумни.

 

Знам, че не съм много конкретен, но питаш за неща които са малко субективни. На един му е шумно, на друг не му е. Отиваш на място, гледаш и купуваш според личните предпочитания. Предполагам няма да ти откажат дори да ги пробваш колко са шумни предварително.

 

Успех от мен. :)

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Nekro благодаря, че откликна отново . Първият ти пост все пак ми беше полезен, защото ми даде идеята да звъня директно по телефона на сайтовете за греди/багажници и да питам, въпреки че в сайтовете им не пишеше че предлагат варианти за Fixpoint на Lancer. Тъй като бях проверил всички сайтове, но само bagajnik.net имаха снимка с монтирани греди на Lancer, а и само те имат магазин в Бургас, затова бях говорил само с тях.

Звъннах на bagajnik.bg и superautobg.com, говорих дори с :mitsu-smiley: и Escadra ! Оказа се, че всеки предлага по нещо, обаче......:

1. В :mitsu-smiley: с чакане на доставка на фирменият с алуминиеви греди 505лв.- НЕ МЕРСИ

2. В Escadra нямаха наличен кит за Lancer.

3. Bagajnik.bg ми предложи варианти на три марки - Hakr, Neumann и Атера, ама налични само HAKR. Разговора с продавача не ми хареса, беше някакъв раздразнителен, сприхав и не ми направи добро впечатление! Въпреки това се обадих да поръчам препдложените от него греди на HAKR които и друг път са монтирали на Lancer, само че в сайта на HAKR не пише че предлагат fixpoint! Част от разговора накратко беше:

Аз)Сигурно ли е че ще станат?;

Той) Ами като дойдете в магазина ще ви ги монтираме;

Аз) От Бургас съм и искам да ги поръчам;

Той) Ами по-добре като имате път към София, елата ще ви монтираме;

Аз) Значи имате колебания дали стават?;

Той) Не сигурен съм;

Аз) Ами щом стават и знаете кой комплекта, не може ли да ми го пратите, аз ще го сглобя сам?;

Той) Ами добре сега не съм в магазина, като се върна ще проверя и ще ви звънна.

 

Още чакам да ми звънне! Загубих си времето да ви предам част от разговора, както и загубих вашето да го четете, но за мен това е странно, уж е сигурен, пък да отида на място, вярно че аз търся багажник, ама като е казал че ще звънне, да го направи! Още повече, че съм заявил желание и искам да поръчам! Ама честно казано и не искам да ми звънни, оставям го за в краен случай. Ако някой ходи в магазин моля да не разказва какво съм написал, че ако случайно опра до него може да не пожелае да ми продаде греди :D .

 

4.superautobg.com ми предложиха греди отново на Cruz, въпреки че и в техният сайт не пише за вариант с fixpoint. Продавача ме увери че работи по официална програма-каталог, че са монтирали такива и не всички го има в сайта на Cruz. Китът за fixpoint и трите вида греди ги имат налични, цените са добри и човека не беше ръб. Дотук добре, само неприятно впечатление ми направи, че цените който ми каза по телефон се разминаваха с тези в сайта, т.е. бяха с по 10лв по-високи! Също някъде четох коментар на клиент на тази фирма където се оплаква, че една цена видял други пари му взели!

 

И още мога да разказвам ама стига толкова, аве изобщо българска работа! Сега съм направил едни запитвания за греди Thule втора ръка и ако това не се получи, ще говоря с superautobg.com за Cruz или в краен случай bagajnik.bg

 

Като цяло се изнервих с тея греди! Не предполагах, че толкова време ще ми отнеме, вече два пъти вадя парите от джоба и два пъти ги прибирам, а дано третият е на късмет!

Редактирано от ferrarko
Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Здрвей,

аз съм купил от "багажника" за моя лансър "GREEN VALLEY FRANCE БАГАЖНИК - НАПРЕЧНИ ГРЕДИ ORIGINAL ALU BARS" (не пускам линкове че май не трябва) пасват идеално, малко свирят но тиксото решава проблема:)

Захващат се с шпилки към оригиналните гнезда, лошото е че постоянно губя капачките на гнезндата. ако искаш мога да ги снимам довечера.

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Bongoman здравей. И ти ме изненадваш, Green Valley също според сайта им не предлагат вариант за Lancer. Явно китове за други автомобили успяват да се напаснат за Lancer.

Не мисля че има проблем с поставянето на линкове.

Ти от кой багажник ги купи .BG или .NET ?

На каква цена ги купи ?

И знаеш ли точно кой кит-пакет си купил?

Да бих се радвал на снимки, мисля ще е полезно на мен и други колеги който някой ден може да търсят.Моля те, направи няколко снимки специално на начина по който се захващат и застават в/у фикспойнта!

 

По горе писах че в SUPERAUTOBG ме увериха че има заводски вариант с фикспокт на греди Cruz. Реших директно да пиша на завода на Cruz дали наистина имат такъв вариант и те ми отговориха, че НЯМАТ ! :)

Редактирано от ferrarko
Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Здравей, не съм много сигурен от кой "багажник" ги купих. http://bagajnik.com/produkt-Bagazhnik---naprechni-gredi-ORIGINAL-ALU-BARS-106 мисля че са тези захващането е като това на клипчето само че с една шпилка не с две (обаче само на първата снимка са с правилния монтаж).

Довечера ще направя снимки на захващането. Ище потърся фактурата да ти кажа точно кой модел са.

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Ето и снимки, номера на захвата е 128.

http://www.img-share.eu/f/images/346/20170407_1019019uPoSNQ_sredna.jpg

http://www.img-share.eu/f/images/346/20170407_102225ISuCMlR_sredna.jpg

http://www.img-share.eu/f/images/346/20170407_102233Oa8oHkD_sredna.jpg

http://www.img-share.eu/f/images/346/20170407_102253IyB6j9g_sredna.jpg

Моя съвет е да се кара без гумените тампони отдолу, оставят следи по боята. Махат се с паста но все пак!

Редактирано от bongoman
Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Здрасти пак. Тия от багажник.бг са двама, не знам на кой точно си попаднал. По телефона може да са ръбове, ама иначе аз останах с добри впечатления от обслужването. Разбери ги и тях, има сумати хора които се обаждат за какво ли не и повечето нищо не разбират, поръчват си някакви неща и после искат да ги връщат и т.н. Затова можеби ти е казал, че е по-добре да минеш на място.

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

С малко закъснение, но този багажник ме изнерви и умори, затова известно време спрях да пиша. Това надолу което съм написал е съкратеният и обобщен обзор на това да си купя греди за Lancer-a. Сигурно има изтървани неща. Ако някой се интересува от нещо да пита, ама първо да чете внимателно!

 

Мога да се похваля, че си поръчах греди за фикс пойнта и вече са монтирани. В крайна сметка се обзаведох на втора ръка с пакета на Thule, който всъщност е оригиналният на :mitsu-smiley: . Към тях си поръчах вело багажник Thule Free Ride 532, който очаквам да пристигне след почивните дни.

 

Снимки ще кача скоро!

 

Гредите естествено паснаха перфектно! Резултата след монтажа: шум има, шумът е като виене, започва да се усеща при 80 км/ч, естествено с увеличаването на скоростта се увеличава и виенето. При 90 км/ч шумът го има усеща се, но мисля е поносим, засега не съм карал продължително с него и не знам какво ще е усещането след дълъг път. Остава да видя резултата и като кача велосипеда ! Както казах гредите са втора ръка, получих ги само с цяло горно гумено уплътнение. За долния канал нямаше уплътнение, затова послушах съвета на bongoman и долните канали ги запечатах с тиксо, но свистенето си го има. Първоначално щях да си купя Thule Wing bar, но се отказах и взех обикновените алуминиеви греди Aero Bar, може би сбърках! Все пак нататък ако видя зора може да ги сменя с Wing bar.

 

Да довърша темата, като се надявам да съм полезен за други колеги, ако решат да си монтират греди. На мен до колко ми бяха полезни форумите не мога да отговоря, защото колкото и да има субективна част във въпроса, при посочването на конкретен автомобил, рамката на отговорите доста се стеснява, изправя и конкретизира ! Или да питаш за едно и да ти се отговаря за друго. Нямам в предвид само този форум! Но както и да е.... имаше полза! Kesten,Nekro и bongoman всеки даде по нещо. Много ме изнервиха тези греди, защото за нещо глупаво, трябваше да изчета нета, да се запозная с всички каталози, да комуникирам с производители и доставчици....... да науча и знам повече от тези които с това се занимават и си вадят хляба.

Оказа се не само българите не знаят какво продават, а и производителя не знае какво произвежда.

 

След като nekrо и bongoman ме изненадаха с техните варианти на греди, се захванах да търся още по-надълбоко.

Какво се оказва:

-самите производители не са си вкарали всички продукти в онлайн каталозите, като например Green Valley;

-китовете за една кола стават за друга и то при различни марки, за различни модели и може би самите производители не знаят това като например Cruz и HAKR! ;

-някои търговци явно са осъзнали и видели сходството при различните автомобили и затова предлагат неща които ги няма в официалните сайтове и каталози;

-някои търговци явно не помнят, нямат архив или/и нямат комуникация между отделните им магазини, на кой автомобил какъв вариант са монтирали, въпреки че са публикували снимки в сайтовете и FB-те си;

-някои търговци може би се правят, че не помнят или не знаят и гледат да продадат каквото имат налично, естествено гледат да вземат парите, без да ти кажат за другите варианти;

 

Много смешно ми стана когато писах на Cruz, за да ги питам дали наистина имат "кит" за :mitsu-smiley: Lancer X ! Kато преди това видях тяхна рекламна снимка, където персонала на завода се е наредил зад спонсориран от тях състезателен Lancer EVO X.

17426406_1375259169179419_4616187177914750479_n.jpg?oh=d99ea4af0c3a477bcc2f5207de898f47&oe=5958F140

 

И както писах по-горе отговориха ми, че НЕ предлагат "кит" за Lancer, при което аз им пратих тази снимка и ги питах защо нямат "кит" за колата която спонсорират и ги рекламира! Като в последствие се оказва имат "кит", който ще стане(от :mitsu-smiley: ASX, Mazda 6,....)

Отговорът на Cruz -> The M Lancer for competition doesn’t have fixpoint, nor does the Lancer 2008-> that we tested and had access to.

 

Търсейки информация за гредите на bongoman от Green Valey, още преди той да публикува снимките попаднах на техен печатен каталог, където се уверих че предлагат "кит" за Lancer, като е посочено този кит и за кои други автомобили може да се използва. Давам ви линк към пълния каталог, както и каталог само на гредите:

Green Valley - Каталог 2014

Green Valley- греди

 

Този каталог мисля ще е полезен и ако си търсите греди за други автомобили.

На кратко китът N:128 на Green Valley за :mitsu-smiley: Lancer X става от и за:

Peugeot 4008

Citroën Aircross

Hyundai i30

Kia Cee`d

Mazda 2

Mazda 3

Mazda 5

Mazda 6

Mazda CX-5

Mazda CX-7

Mitsubishi ASX

 

Тоест "кит"-ве на други производители на греди за тези коли има голяма вероятност да паснат. Разгледах снимки на фикспойнтовете на тези автомобили, както и китовете които се предлагат от различните марки греди и настина има голямо сходство.

Ето за пример фикспойнта на Lancer и Mazda 6, както и китът на Cruz за Mazda 6:

http://prikachi.com/images.php?images/856/9095856y.jpg

http://prikachi.com/images.php?images/855/9095855U.jpg

http://prikachi.com/images.php?images/853/9095853H.jpg

http://prikachi.com/images.php?images/852/9095852n.jpg

http://prikachi.com/images.php?images/857/9095857g.jpg

 

Друг пример за греди на HAKR, въпреки че в техният сайт няма информация за такъв "кит"

https://scontent-sof1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/183186_201960133148233_1938036_n.jpg?oh=39de99b1da8f5ba2be6f915d24e0ab0d&oe=59999F18

 

Тъй като няколко пъти писах, че се изнервих с тези греди и сте се чудили какво му се нервя. Ето накратко моя път до заветната цел, да си купя греди:

1. Леко разучаване на цените,видовете греди и магазини в Бургас

2. посещаване на магазин, за по-сериозна информация за конкретен чешки модел. Резултата леко въздушен.

3. Решавам да поръчам конкретния чешки модел и отивам в магазина, само дето се оказва липса на наличие на всякакви варианти за фикспойнт под 330лв различни от Thule, без вариант на ново зареждане. До 330лв. ми се предлагат варианти само с планки за арките на вратите.

4. чудене, маене, питане по форуми търсене и разучаване на каталозите на всички марки, гледане на всякакви клипчета за видовете монтаж и тестове;

5. от видяното и прочетеното твърдо реших, че планка не искам

6. след като nekro сподели за гредите под наем, започнах звънене на всички БГ магазини за греди;

7. един ми се кара по телефона, та дори при потвърдено желание за покупка се проявя несериозност и пак съм без греди;

8. втори ми предлага греди Cruz които уж са за Lancer, ама едни цени в сайта, други ми диктува. По-късно оказва се специално за гредите е бил прав!;

9. решавам да дам 330 лв за стоманено Thule, оказва се че няма наличен "кит" за Lancer и не се знае дали ще се получи;

10. Питах дори Балкан Стар :mitsu-smiley: , едно че няма наличен, второ ме убиха с цена;

11. реших да поръчам греди Cruz от този с различните цени, но първи реших да пиша на производителя, който ми подлива вода с отговор за липса на такъв "кит"

12. пълна загуба на доверие в търговците;

13. горе долу се оказва, че няма начин за закупуване чисто нови греди за фикспойт в БГ или поне на вариант за който да съм сигурен, че ще пасне. А и за да съм сигурен, че ще пасне трябва да отида до магазините в София, защото в село Бургас, няма как да стане;

14. търсене на втора ръка греди за Lancer, ама без резултат, защото още не знам какво точно да гледам;

15. четене, гледане, писане, маене... докато не изкача bongoman с френски греди от сайт/магазин с който съм говорил и ходил няколко пъти!!!! Проверих им и FB профила в който имат изтипосан Lancer други греди за които отново не ми е казано!!!

16. гмуркане в дълбокото и търсене на всякакви каталози, снимки....;

17. след пълното просвещение в света на авто гредите и багажниците, вече знам какво ми трябва и какво мога да използвам. Зная вариантите евентуалните варианти на всеки производител Hakr,Cruz,Thule.....;

18. Тъй като не ми се звъни наново по БГ магазините да проверявам за всеки алтернативен "кит", а и съм изгубил всякакво доверие, поемам контрола в собствени ръце;

19. решавам от втора ръка да събера пълен комплект(греди, държачи, основи).

20. почва се, звънене, писане, запитвания, попадане на несериозници, докато най-накрая намерих точните части и хора;

РАЗГЕЛЕ!!! ПОРЪЧАХ, СЪБРАХ И МОНТИРАХ!

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Браво! Епохален труд! :)

Още едно потвърждение, че когато зададеш конкретен въпрос на търговец, в повечето случаи отговора е "около". Предлагането е голямо, а не могат да те задържат като клиент.

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Ей за тва мразя да си купувам нови неща.. щото трябва да стана специалист. :)

Със здраве да си ги ползваш. Би ли споделил за колко ги взе?

Гумени оплътнения най-вероятно можеш да си намериш от ибей, ама едва ли ще са евтини, освен ако случайно няма някакви китайски реплики.

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

  • преди 1 година ...

Миналата година бях обещал да кача снимки, ама после се отказах, понеже защо да качвам същите снимки като на оригиналните греди, само дето на тези надписа е Thule.

Но наскоро новият колега valiovg ме запита как да си купи и събере тези греди. Та затова реших да добавя още едно упътване за събиране/намиране на оригинални греди :mitsu-smiley: Thule!

Гредите се състоят условно от три части: стъпка/основа според Fix Point-a, държачи и греди.

Тоест ако сте решили да събирате втора ръка Thule греди, е нужно:

1. Най-важното е да намерите стъпката/основата за Fix Point, която е Thule Kit 3071. Интересното което виждам сега докато пиша това, е че има нов вариант, по-опростен! Съответно на старият вариант цената е пораснала, а на новият е доста по-евтина!

Намирането на този кит втора ръка е най-сложно, аз го намерих с късмет! Другият ви вариант, е да си го купите нов от Escadra, SLS, друг БГ магазин или по интернет от чужбина. Като цяло само това може да се наложи да се купи чисто ново, останалото е лесно да се намери втора ръка.

 

- Това е старият вариант, като моят:

https://www.thule.com/en-us/us/roof-rack/fit-kits/thule-fit-kit-kit3071-_-3071999

https://content.backcountry.com/images/items/900/THU/THU0400/ONESIZ.jpg

http://www.formula-dorogi.ru/upload/iblock/bbe/thule-kit-3071-1.jpg

- Това е новият вариант:

https://www.thule.com/en-gb/gb/roof-rack/fit-kits/kit-3071-fixpoint-xt-_-183071

https://cdn.myshoptet.com/usr/www.auto-jamar.cz/user/shop/big/6847.png?5a26e153

 

2. Държачи Тhule Rapid System 753 - тези държачи се използват при захващане с Fix Point и не зависят от марката на автомобила. Масово ги има в OLX!

https://www.thule.com/en-gb/gb/roof-rack/accessories/thule-rapid-system-753-_-753000

 

3. Избирате форма на гредите според цената която ви устройва най-много, квадратна SquareBar , овална AeroBar или aеродинамично крило WingBar. Стандартната дължина на комплекта е 118см. Овалната греда Aerobar като от оригиналният :mitsu-smiley: комплект и като моите, вече не се продава и се намира само втора ръка, но пък са много разпространени! Всичките модели греди изброени по-горе, са съвместими с държачите Тhule Rapid System 753.

 

image.jpg IMG_0371.jpg IMG_0372.jpg IMG_0373.jpg IMG_0373.jpg IMG.jpg

 

Ако не успеете да съберете нужните части за комплекта, винаги можете да се обърнете към алтернативните марки, които са доста по-евтини от Thule. Това което бях написал миналата година ще ви помогне да си намерите нужната алтернатива!

От каталога на Thule има други форми греди и системи, но те са и много по-скъпи затова и не съм им обърнал внимание. Ако някой му дотрябват, да им обърне внимание, после може да сподели!

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Присъединете се към разговора.

Можете да публикувате мнения, ако сте регистриран. Ако имате регистрация, моля влезте, за да публикувате от своя профил.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Поставен текстов формат.   Вместо това поставете като обикновен текст

  Only 75 emoji are allowed.

×   Връзката ви е вградена автоматично..   Показвайте като връзка вместо това

×   Предишните ви действия са запазени.   Изчисти редактора

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създаване...