Премини към съдържание

Проблем с ел.стъкла Галант 97г.


gogomen

Препоръчано мнение

Привет на всички!Тази вечер като се прибирах от работа свалих предния ляв прозорец за да изпуша една цигара и след това не можах да го вдигна.Не работи нито един прозорец.Пред блока прегледах бушоните в коша и се оказа че е изгорял 13-ти номер(30А)При опита ми да го поправя дава сериозно късо дори на изключен контакт.Въпроса ми е от къде да почна търсенето?В шофьорската врата,в коша или някъде в таблото.Времето е неподходящо за бърникане но прозореца е свален и се надявам бързо да открия проблема.Поздрави!

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Равносметката от днес:разкачих всички букси на таблото с бушони в купето и го свалих.Разкачих и буксата която отива в лявата врата.Н0 късото на бушон 13 в коша остана.Не мога да се ориентирам къде влиза кабела от него в купето за да го инспектирам.По-важно ми е да вдигна прозореца пък на пролет ще търся проблема.Свалих кората на лявата врата и се опитах да подам ток директно на моторчето но не стана нищо.Кабелите са три аз подавам на двата по-дебели(черен и червен)Някаква идея как се задвижва?

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Стъклото е вдигнато. :icon_rock: Явно с подаване на ток директно на моторчето не става.Отидох при майстор на аларми.След 2-3 минути разглеждане на кабелите пича ми поиска панела с копчетата,свърза му буксата и тази на моторчето(общата букса към вратата остана разкачена).После с две кабелчета подаде + и - на буксата на панела за управление на стъклата и вдигна прозореца от копчето му. :blink: В по-хубави дни ще продължи търсенето на проблема.Ако имате предложения споделяйте.Поздрави!

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Здравей колега, радвам се че си се справил с проблема (от части). Не съм 100% сигурен, но мисля че всеки прозорец си има реле което се намира в бушонното отделение под волана. Идеята на релето, мисля че беше да засича ако на прозореца се укаже сила (ръката ти се е заклещила между рамката и стъклото) прозореца автоматично да се свали. Ако това реле ти е заминало, прозореца не би трябвало да мърда.

 

Пак казвам това се спекулации от моя страна, превид че си проверил бушоните под капака както си описал в началото.

 

Успех !

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Присъединете се към разговора.

Можете да публикувате мнения, ако сте регистриран. Ако имате регистрация, моля влезте, за да публикувате от своя профил.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Поставен текстов формат.   Вместо това поставете като обикновен текст

  Only 75 emoji are allowed.

×   Връзката ви е вградена автоматично..   Показвайте като връзка вместо това

×   Предишните ви действия са запазени.   Изчисти редактора

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създаване...