Премини към съдържание

Не мога да отключвам багажника дистанционно от ключа?


f18

Препоръчано мнение

Здравейте,

Днес го забелязах това. Не винаги - но примено в 90% от опитите - натискам копчето за отв. на багажник на ключа и н'ема никой. Т. е. трябва да отворя багажника чрез ръчката до шофьорската врата.

Някакви идеи - сблъсквал ли се някой с такъв проблем?

Колата е Лансер 2009 1.5 Инвайт.

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

За отваряне на багажника е необходимо малкото копче да се натисне бързо два пъти един след друг в 100% от случаите. :icon_n_king:

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

За отваряне на багажника е необходимо малкото копче да се натисне бързо два пъти един след друг в 100% от случаите. :icon_n_king:

 

Да - 2 пъти бързо натискам, разбира се - т. е. по същия начин както съм го правил всеки ден откак съм купил колата преди 7 години ...

Интересното е че сутрин (всяка сутрин си пъхам раницата за фитнес в багажника) - винаги се отваря на 100%, но след като стигна до работата не иска .. и трябва да отварям от ръчката до седалката.

Не че ми е проблем да отворя от ръчката - но дали не е сигнал това че при отваряне чрез ръчката по късно може да се прояви проблем?!

Смених батерийката, но е както се очакваше не е от това ...

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Аз също понякога имам проблем с дистанционното закючване/отключване, но не толкова при багажника, колкото изцяло. Дори се принудих да бъдат свързани заключващите елементи към ключалката на шофьорската врата, защото в няколко случая се оказа, че не мога да отключа колата. Проблемът се разшрешава(ше) от самосебе си след известно време. Дори в един от случаите дойде ключар и точно щеше да почва да "работи" и дистанционното захапа.

 

Проблемът при мен по-често се появяваше преди при заключване - просто не заключва. В този случай, който не е толкова проблемен, както горния, съм установил, че е достатъчно да се даде на контакт и след това дистанционното работи.

 

Това ме навежда на мисълта, че има някакъв проблем при обмена на информация и кодове между ключалката за стартиране на колата и ключа и понякога, може и аз да правя нещо по неправилния начин, обменът не се получава и ключът не може да заключи колата.

 

Но дори и да е това, остава без отговор въпросът как след като не може да се отключи колата, съответно не може да се даде на контакт, проблемът се саморазрешава след известно време.

 

А може и да са два или повече различни проблема и да се проявяват хаотично и поради това да не може да се направи обосновано предположение какво точно не е наред. Може някой кабел или реле да не правят добър контакт, кой знае. :icon_n_king:

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Абе що не са му направили на този багажник един прост механизъм за ръчно отваряне (като на старата ми кола) не знам.

Явно го броят за екстра тва - колкото да направи проблем в някакъв момент.

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Присъединете се към разговора.

Можете да публикувате мнения, ако сте регистриран. Ако имате регистрация, моля влезте, за да публикувате от своя профил.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Поставен текстов формат.   Вместо това поставете като обикновен текст

  Only 75 emoji are allowed.

×   Връзката ви е вградена автоматично..   Показвайте като връзка вместо това

×   Предишните ви действия са запазени.   Изчисти редактора

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създаване...