dmk213 Публикувано 8 февруари 2016 Публикувано 8 февруари 2016 Здравейте колеги,Днес си купих Паджеро 3, 3.2 DiD, 2002 година, къса база, автоматик. Колата много ми допадна, изглежда запазена и основните агрегати работя, държи се добре на пътя и няма тропане и тракане по окачването. Покарах я и си поиграх с каквото можах, скорости, блокажи, светлини и т.н. Има един сериозен проблем – парното не работи. Изчаках я да загрее и след 30-40 мин. каране, се усеща леко загряване на въздуха от духалките, но леко. Видимо има антифриз, който седи на максимума в преливника. Перката зад радиатора се върти, а стрелката на таблото стои постоянно малко преди средата. Всичко изглежда съвсем нормално, колата си има мощност, върви чудесно, нямам никакви забележки, освен това, че няма парно, а до колко знам това може да е следствие на тежки проблеми по мотора и охлаждащата система. Моля за съвет, какво да правя? Цитат
DJ Tymbi Публикувано 8 февруари 2016 Публикувано 8 февруари 2016 Здравейте колеги,Днес си купих Паджеро 3, 3.2 DiD, 2002 година, къса база, автоматик. Колата много ми допадна, изглежда запазена и основните агрегати работя, държи се добре на пътя и няма тропане и тракане по окачването. Покарах я и си поиграх с каквото можах, скорости, блокажи, светлини и т.н. Има един сериозен проблем – парното не работи. Изчаках я да загрее и след 30-40 мин. каране, се усеща леко загряване на въздуха от духалките, но леко. Видимо има антифриз, който седи на максимума в преливника. Перката зад радиатора се върти, а стрелката на таблото стои постоянно малко преди средата. Всичко изглежда съвсем нормално, колата си има мощност, върви чудесно, нямам никакви забележки, освен това, че няма парно, а до колко знам това може да е следствие на тежки проблеми по мотора и охлаждащата система. Моля за съвет, какво да правя?......пипни маркучите, които влизат от мотора към питата за парното....ако и двата са топли, значи има запушено радиаторче на парното....в този случай има един макар и малък шанс да се отпуши като свалиш маркучите и да превъртиш вода през него, или направо да сипеш някаква химия за отпушване , и после да промиеш .....третия вариант е да се свали таблото и да се смени питата ...... Цитат
dmk213 Публикувано 8 февруари 2016 Автор Публикувано 8 февруари 2016 Балагодаря колега,Утре ще се опитам да разбера, кои са въпросните маркучи и ще видим топли ли са. Аз си мисля обаче, че входящия маркуч би трябвало да е топъл, както и изходящия, ако питата е наред и през нея минава топла охлаждаща течност. Ако обаче изходящия маркуч е студен, това ще означава, че радиатора е запушен. Прав ли съм? Цитат
staki Публикувано 8 февруари 2016 Публикувано 8 февруари 2016 (редакция) ......пипни маркучите, които влизат от мотора към питата за парното....ако и двата са топли, значи има запушено радиаторче на парното....в този случай има един макар и малък шанс да се отпуши като свалиш маркучите и да превъртиш вода през него, или направо да сипеш някаква химия за отпушване , и после да промиеш .....третия вариант е да се свали таблото и да се смени питата ......Здравей те,а каква химия да налее колегата за промивката. Редактирано 8 февруари 2016 от staki Цитат
DJ Tymbi Публикувано 8 февруари 2016 Публикувано 8 февруари 2016 Балагодаря колега,Утре ще се опитам да разбера, кои са въпросните маркучи и ще видим топли ли са. Аз си мисля обаче, че входящия маркуч би трябвало да е топъл, както и изходящия, ако питата е наред и през нея минава топла охлаждаща течност. Ако обаче изходящия маркуч е студен, това ще означава, че радиатора е запушен. Прав ли съм?.....по принцип да, но те и двата ще са топли, тъй като конструктивно е направено така ,,че двата извода да са от едната страна, още повече че питата седи вертикално и се пълни с боклуци, които като дойдат до средата и площа на питата намалява двойно, следователно нагрявания въздух е поне 2 пъти по малко , защото площа е вече по малка..... Цитат
DJ Tymbi Публикувано 8 февруари 2016 Публикувано 8 февруари 2016 Здравей те,а каква химия да налее колегата за промивката.......ами колкото и странно да е, най голям ефект има от Mr. Muscle за отпушване на канали и мивки.......без майтап.... Цитат
dmk213 Публикувано 8 февруари 2016 Автор Публикувано 8 февруари 2016 ... питата не е ли някъде завряна под таблото, имали изобщо достъп до нея, без разглабяне на половината предница? Цитат
DJ Tymbi Публикувано 8 февруари 2016 Публикувано 8 февруари 2016 ... питата не е ли някъде завряна под таблото, имали изобщо достъп до нея, без разглабяне на половината предница?.....да, завряна е у...............да не казвам къде, мързи ме да ровя снимки ,да видите на какво ще прилича колата ви докато стигнете до нея,ще се уплашите направо.......но не се разглобява предницата , а таблото в купето вътре..... Цитат
dmk213 Публикувано 10 февруари 2016 Автор Публикувано 10 февруари 2016 Благодаря за съветите. След множество тестове от моя страна и след тестовете в сервиза се стигна до извода, че наистина радиаторчето на парното е трайно запушено и потока на течност през него е нищожен, което води до липса на отопление. Сега предстои по-трудното, първо да намерим такова радиаторче и второ да разглобим цялото табло за да го сменим. Цитат
DJ Tymbi Публикувано 10 февруари 2016 Публикувано 10 февруари 2016 Благодаря за съветите. След множество тестове от моя страна и след тестовете в сервиза се стигна до извода, че наистина радиаторчето на парното е трайно запушено и потока на течност през него е нищожен, което води до липса на отопление. Сега предстои по-трудното, първо да намерим такова радиаторче и второ да разглобим цялото табло за да го сменим......радиаторче има, средно качество е от 150-200 лв, по лошото е смяната му......успех в начинанието.... Цитат
dmk213 Публикувано 10 февруари 2016 Автор Публикувано 10 февруари 2016 за съжаление не мога да намеря по сайтовете в нета... Цитат
g3nata Публикувано 15 февруари 2016 Публикувано 15 февруари 2016 тази химия да не повреди маркучите? Цитат
g3nata Публикувано 15 февруари 2016 Публикувано 15 февруари 2016 имах подобен проблем от левия край работи парното а от десния край не Цитат
dmk213 Публикувано 20 февруари 2016 Автор Публикувано 20 февруари 2016 (редакция) Здравейте, Промивката на радиаторчето, както и течността за отпушване, която сипахме в антифриза не помага. Според мен ще се наложи да сменим радиаторчето, за съжаление обаче от една седмица търся в интернет и не мога да открия налично в България. От Балканстар и Ратола ми предлагат безумна цена (около 900 лв.) и безумен срок за доставка (около 30 дни). Моля дайте ми съвет от къде да намеря проклетото радиаторче, на разумна цена и срок за доставка. П.П.Също така отчаяно търся и не намирам бутона за включване и изключване на фаровете за мъгла и допълнителната светлина за мъгла от зад. Редактирано 20 февруари 2016 от dmk213 Цитат
xcm Публикувано 20 февруари 2016 Публикувано 20 февруари 2016 (редакция) държиш ли да е чисто ново? провери коли на части - 100% все някъде ще има ;) бутона от същото място, аз преди година извадих късмет и си го взех от едно катастрофирало + релето Редактирано 20 февруари 2016 от xcm Цитат
dmk213 Публикувано 20 февруари 2016 Автор Публикувано 20 февруари 2016 (редакция) държиш ли да е чисто ново? провери коли на части - 100% все някъде ще има ;) Предпочитам ново, не че имам излишни пари, но разглобяваното и сглобяването на половината кола не си заслужава. Ако купя на старо, запушено или по-лошо такова, което да протече, ще е голям проблем. Редактирано 20 февруари 2016 от dmk213 Цитат
xcm Публикувано 20 февруари 2016 Публикувано 20 февруари 2016 като се вземе задължителено се тества и тогава ако всичко е наред се монтира Цитат
Препоръчано мнение
Присъединете се към разговора.
Можете да публикувате мнения, ако сте регистриран. Ако имате регистрация, моля влезте, за да публикувате от своя профил.