Премини към съдържание

SRS AIRBAG


v.k.

Препоръчано мнение

Добър ден,

днес сутринта след като си запалих Каризмата (GDI 98г. 125 к.с.) лампата SRS не ми угасна на таблото... загасих колата запалих отново и няколко секунди след това ми изгърмяха и двата колана (сега са блокирани), лампата продължава да свети.

Бях при един майстор и ми каза, че нямал сега кабел да ми прочете компютъра, но ще отида пр друг малко по-късно...

Въпросният майстор, които нямаше кабел ми каза, че може или да се наложи да сменя модула за SRS AIRBAG или да изчисти грешката и да оправим коланите. Нито един AIRBAG не ми се задейства, за щастие :) единствено коланите изгърмяха и малко мирише в купето от димът.

 

Въпросът ми е някой друг сблъсквал ли се е с подобно нещо ? Имате ли идея какво може да е ? И какво бихте ме посъветвали да направя, че явно АМАН ОТ "МАЙСТОРИ" !

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Не... освен да се е намокрил от дъжд... но не съм отварял нито капак, нито нищо, даже незнам къде се намира този модул. колата не се държи в гараж, но не вярвам да е от това :(

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

мммм не, нищо такова не е попадало там тогава :) А как се отваря този панел ? И премахването на този модул... няма ли да пречи на колата ? т.е. да обрка компютъра и гаранция ли е, че въпреки липсата му няма пак да има вероятност да се отворят ?

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Колега , виждам ,че си от Асеновград , А Пловдив ти е близо . За проблемите на Каризмите / и не само, а за всички Мицубишита / МИЛЕН е човека . Има начини на връзка с него . Както се казваше в едно шоу " Доволен ши останеш " ! Колегите от цяла България идват при него и намират решение на проблемите а ние от Пловдив и региона направо сме " богопомазани " в случая . Не се мъчи , потърси Милен !

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

  • преди 1 година ...

Случайно попаднах на тази моя тема, която съм оставил без отговор, във времето, със съответното решение на проблема ! (като препоръчвам, ако карате колата преди да решите проблема да си разкачите модула, така ме посъветваха майсторите)

 

Та... Смених модула с идентичен такъв, смених двата колана, и сега вече близо година и половина от тогава... да чукам на дърво, нямам никакви проблеми :) Работи сякаш нищо не се е случвало :) !

 

П.П. СЪВЕТВАМ никой да не подценява сигурността и такива неизправности в системата да се отстраняват своевременно ! Цялата разправия ми струваше 100лв., което е НИЩО в сравнение с опасността да караш без работещ SRS, трудно е да се намери модул, но имах късмет и първият, които намерих, съвпадна с моя :)

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Присъединете се към разговора.

Можете да публикувате мнения, ако сте регистриран. Ако имате регистрация, моля влезте, за да публикувате от своя профил.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Поставен текстов формат.   Вместо това поставете като обикновен текст

  Only 75 emoji are allowed.

×   Връзката ви е вградена автоматично..   Показвайте като връзка вместо това

×   Предишните ви действия са запазени.   Изчисти редактора

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създаване...