Премини към съдържание

Бушони


badcookie666

Препоръчано мнение

Привет колеги , преди 3-4 дни спря да ми свети таблото уредите и десните габарити (преден , заден) , но пък като давам мигачи отварям вратите тия неща светят . Днес се прибрах по тъмно и реших да прегледам бушоните ( под волана ) 10 амперовите изглеждат здрави , отворих тия под капака и гледам розов 10 апмеров пластинката отгоре му е на 2 извадих го сложих друг червен 10а запалих колата габаритите се появиха , но светеха слабо , таблото не . И в един мил момент запуши бушона се стопи в гнездото и стана малко мазало с това гнездо е то линк към мазалото :)http://prikachi.com/images.php?images/266/7686266u.jpg кои бушони да гледам :) ако някой знае ще съм му благодарен или да си купувам друга кола :icon_n_king: .

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Това, което аз предполагам е че имаш късо, отделно бушона дето си сложил сигурно е ментак и затова се е стопил вместо да изгори.

При галанта крушките на габаритите влизат в един смешен цокъл дето е вътре е с пружинка и пластамса около нея. С времето пластмасата се прецаква или разпада и пружинката зад крушката дава на късо. Ако е нещо подобно и при теб колкото и да сменяш бушони все ще изгарят или ще се топят. Първо си прегледай и 4те габарита обстойно после оправи таблото с бушоните дето си прецакал и тогава сложи хубав 10А бушон не от тия дет са 10бр за левче :) :icon_thumbup: :mitsu-smiley:

 

П.С. От снимката не мога да разбера дали стопеното е остатъци от самия каплав бушон или се е стопило и самото табло с бушоните (дано е само първото).

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Има късо съединения, да. Следващия път като пробваш дали нещата ще се оправят само със смяна на бушон или има по-сериозна авария по ел. веригата, слагай двойно по-слаб бушон колкото за пробата. Караш така малко и ако устиска, значи най-вероятно с истински бушон с правилния ампераж нещата ще си дойдат по местата си.

 

Например при мен на мотора изгоря 30А бушон на плюса от акумулаторната батерия. Сложих бушон 10А за 0,50 лв. и се повозих едни 20-30 км, ама около нас, че ако спре после трябва да бутам :D . Издържа си, отидох да купувам 30А по-истински и по пътя срещнах познат, който ме покани да взема две крушки Н1 и една шепа оригинални бушони (от автомобил). Естествено аз взех подаръка, пробрах си бушон 30А, сложих го и трета година си седи, работи си.

Проблемът при теб е супер евтин, но ще е може би малко врътливо докато го намериш точно къде е. Виж първо фасунгите (цокъла на габаритите). То ще си личи дали се е нагрявало. Дано е нещо лесно за намиране. Няма да е скъпо да го оправиш. В най-лошия случай 10-15 лева и то ако я закараш на техник да ти намери "аварията". Само не знам като смениш колата и хвърли турбина, демпферен маховик, помпа, дюзи или нещо друго за 500++ лева пак ли ще я сменяш тази кола :D Или почнат да окапват някакви части, които по твоя галант въобще ги и няма.

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

  • преди 4 седмици ...

Друго да споделя , сложих на другия ден 15 амперов и нямаше проблеми обаче там пише 10 не 15 и го свалих. Другото което е че съм сложил лед ленти да светят в краката на отворена врата и от там започна перката на радиатора да върти продължително време без да спира както си е нормално за колата :) мислех , че е температурен датчик , но от както изгоря бушона ( който още не съм оправил и си карам така близо месец от недостиг на време ) перката си се пуска и спира , като преди без да прекалява с въртенето та може и да е лентите :) . А бушона е от комплект за 1.50-2лв - 10броя купих ги да има някакви там резервни :icon_doh: .

Редактирано от badcookie666
Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Присъединете се към разговора.

Можете да публикувате мнения, ако сте регистриран. Ако имате регистрация, моля влезте, за да публикувате от своя профил.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Поставен текстов формат.   Вместо това поставете като обикновен текст

  Only 75 emoji are allowed.

×   Връзката ви е вградена автоматично..   Показвайте като връзка вместо това

×   Предишните ви действия са запазени.   Изчисти редактора

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създаване...