Премини към съдържание
Моля всички потребители да си сменят паролите поради спам във форума!

Глъхне мотора до 1600 об.мин


kal4o

Препоръчано мнение

Здравейте!

 

Преди 2 месеца ходих при Пламен за диагностика,защото галанта работеше много зле: прекъсваше, нямаше тяга в ниските обороти а след 4000 об.мин глъхнеше яко. Стигнахме до извода ,че втората ламбда, дебитомера и стъпковия мотор са зле (дори ми смени свещите).

След което аз намерих дебитомер и ламбда сонда и ги смених и колата заспа , но остана проблема с глъхненето на ниските обороти и бая висок разход на гориво градско софия около 15/100 бензин!http://www.mitsubishibg.com/forum/public/style_emoticons/default/icon_crying.gif

След като в петак ми монтираха газова уретда(инжекцион) колата си върви както и на бензин така и на гас (глъхне) и разхода на гас е около 18/100 http://www.mitsubishibg.com/forum/public/style_emoticons/default/icon_hmm.gif!

 

Та въпроса ми е може ли глъхненето и разхода да се дължът на стъпковото моторче или пък на бобини и кабели(единият кабел Пламен каза ,че е зле и го смених) , ако се дължи на ст.моторче дайте насоки как става защото съм отпуска и много обичам да се занимавам с Мицитоhttp://www.mitsubishibg.com/forum/public/style_emoticons/default/icon_rock.gifhttp://www.mitsubishibg.com/forum/public/style_emoticons/default/icon_rock.gif

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Я рестартирай компютъра (най-добре при топла кола) и после запали направо на газ - да видиш дали ще има някаква промяна.

Имаш ли софтуер за газовата уредба? Виж какви времена пуска на дюзите преди и след това.

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Или имаш не добре работеща бубина най-вероятно,щом и на газ ти го прави същото,а свещите са сменени. Срещни се с някой колега със същия мотор и сложи първо едната,а ако няма разлика и втората му бубина и виж дали ще е по-добре,ако не кабелите да се проверят. Дроселовата ти клапа чистена ли е ?

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Нямам кабел и софт. Защото преди 3 дни ми я монтираха и днес като направих това което ми каза забелязах че е отрязан един кабел на газовото еку лилав,проверих за какво е този кабел и се оказа че е за ламбда сондата! Е как взима информация компютъра на газовата за сместа? В менуала пише 4е може от бензиновата помпа ама какво гледа там като дветв неща са различни!?

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Е не, или взима информация от бензиновите инжектори, или от ламбда-сондата.. Нищо не може да взима от бензиновата помпа, понеже помпата само качва бензин и го върти под налягане. Тя не знае колко от бензина е отишъл в употреба и колко се е върнал в резервоара.

 

А рестартира ли бензиновото ЕКУ с откачане на акумулатора?

- и на топла кола имах предвид после направо да запалиш на газ..

Редактирано от dreadx
Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Или имаш не добре работеща бубина най-вероятно,щом и на газ ти го прави същото,а свещите са сменени. Срещни се с някой колега със същия мотор и сложи първо едната,а ако няма разлика и втората му бубина и виж дали ще е по-добре,ако не кабелите да се проверят. Дроселовата ти клапа чистена ли е ?

 

Дросела съм го чистил но DJ-а тогава каза ,че ми е някакси "лениво" ст.морче и си мислех дали да не го разглобя и да видя какво се случва а за бубините най-вероятно ще пробвам още в вторник. А няма ли как да се замерят тези бубини с мултимер?

 

Относно това което каза

dreadx

 

 

Пробвах рестартирах и бензиновият комп. и газовия и запалих на гас но си е пак същата работа.

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Е как взима информация компютъра на газовата за сместа? В менуала пише 4е може от бензиновата помпа ама какво гледа там като дветв неща са различни!?

Контролера на газовата не му трябва информация за сместа. Всичко което прави е да следи бензиновото еку кога подава сигнали към бензиновите дюзи и колко време продълвават тези импулси и според собствената си горивна таблица, на базата на това да подаде съответните импулси към газовите дюзи - с други думи "превежда" командите на бензиновото еку към газовите дюзи. Т.е. управлява си бензиновото ЕКУ. Сигнала от сондата е важен в процеса на първоначална настройка. Това като информация само го казвам и е доста опростено, но принципно долу горе са така нещата.

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Вчера говорих с Алекс21 и най-вероятно ще трябва поръчам 2 бубини защото не мога да намеря човек от враца който да се навие да си свали бубините за да пробвам да видя дали е от тях. http://www.mitsubishibg.com/forum/public/style_emoticons/default/icon_blush.gif Ако знаете някои с галант 2.0 от Враца моля да ми кажете юзера му и да пробвам ако ли не ще почакат малко тези бубини защото малко се охарчих покрай инжекциони , обслужване и спирачки бая болен е моя галант .Но се надявам като ги оправя тези неща да си стане количката както трябва, защото все пак това ми е 4-то мици и няма да го мъча!http://www.mitsubishibg.com/forum/public/style_emoticons/default/icon_rock.gifhttp://www.mitsubishibg.com/forum/public/style_emoticons/default/mitsu-smiley.gif

 

П.С Утре ще обслужвам дистрибуцията сам моля колегите ,които са го правили да кажат възловите моменти и стъпките на този ремонт .Реших да си я обслужа сам ,защото съм отвратен от майстори вече всички бързат да ти вземат парите а никой не ти свършва работата до край! Та реших да си я обслужа сам .Свалих си Аутодата-та и видях нещата как са горе долу ,но е добре да се консултирам с вас(хората които са го правили )за стъпките по които да действам?!http://www.mitsubishibg.com/forum/public/style_emoticons/default/icon_rock.gif

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Присъединете се към разговора.

Можете да публикувате мнения, ако сте регистриран. Ако имате регистрация, моля влезте, за да публикувате от своя профил.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Поставен текстов формат.   Вместо това поставете като обикновен текст

  Only 75 emoji are allowed.

×   Връзката ви е вградена автоматично..   Показвайте като връзка вместо това

×   Предишните ви действия са запазени.   Изчисти редактора

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създаване...