Премини към съдържание

Okaчване на Галант 2.5 99г


Препоръчано мнение

Колеги ,знае ли някои как се регулира височината на окачването на Галант 2.5 99г спорт едишън. Един приятел иска да го вдигне малко,но не знае как.Ще сме ви благодарни ако някои ни отговори!

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Има един начин за вдигане на купето който съм го изпитал и който върши работа и е безопасен ( колата си оставя така стабилна) и сега на сегашния ми Галант също ще го правя така скоро ( в петък) ...........това става по следния начин : сваляш амортесиорите с пружините, махаш пружините от тях така че да остане само амортесиора, на неговото стебло има чашка, на която ляга пружината, тази чашка е набита в стеблото на амортесиора и с чукане я изваждаш от там , ще видиш на стеблото едни пети, издатини, на които стъпва чашката.................твоята работа е да подложиш м/у петите и чашката метална гривна правена на струг точно по стеблото като гривната има 3 размера , диаметър - той трябва да е тоно по стеблото, така че плътно да легне в/у петите, височина на гривната - с този размер определяш колко искаш да вдигнеш купето още ( обаче това не може да е безкрайност ,защото ще строшиш амортесиорите, макс. което практиката ми показва е около 20 мм. или 2 см. височина ) и третия размер е дебелината на стената на гривната, тя трябва да бъде съобразена с чашката, но на тези амортесиори практикатам и показва че стената може да бъде не по малко от 5 мм. ( в някои случаи и до 10 мм, зависи от материала и как ще легне чашката) :D така и на 4 -те амортесиора го правиш...........ако искаш можеш да избираш дали муцуната му да бъде по намусена , а задницаа да е по висока, тогава предните гривни ги правиш с по малка височина.........т.е. напр. задните да са 20 мм.а предните - 10 мм.............Ако ги направиш по високи от макс. допустимото 20 мм. е много кофти , защото колата ти става много нестабилна и второто е че ще почне да се чупи окачването много бързо , защото му нарушаваш геометрията ...........и всички детайли ще седят под напрежение........ :icon_hmm:

Има и друг начин за повдигана ,но съм го ползвал само на джипове,които са с м'кферсони......... това е на тампоните на м'кферсоите да сложиш подложки от яка гума твърда ,т.е. м/у тампоните и ботушите на купетода подложиш подложки.........там също не трябва да се прекалява с височината ,тъй като става нестабилна......... :)

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Аз съм забелязал, че в долния край предните амортисьори завършват с една вилка, която може да се мести в определени граници по стъблото на амортисьора. Това със сигурност ще се отрази на височината на предницата.

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Друже, може ли малко пояснение за тази вилка. Доколкото те разбрах височината на предницата може да се регулира? Хм, в сервиза нищо такова не са ми казвали като са ми сменяли амортисьорчетата.

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Друже, може ли малко пояснение за тази вилка. Доколкото те разбрах височината на предницата може да се регулира? Хм, в сервиза нищо такова не са ми казвали като са ми сменяли амортисьорчетата.

Да така е, на теория може и от там...само че на практика май няма да стане, тъй като на стеблото на амортесиора има лека вдлъбнатина, която служи да минава болта през вилката.......

Въпросната вилка е това ,на което е закрепен амортесиора отгоре й , то отгоре е чугунен обръч срязан на едно място и има уши за въпросния болт ...........амортесиора влиза в обръча но си има фиксатор така че да не можеш да го обърнеш и не може по надолу да отиде...........но тъй като ти искаш да го вдигнеш , може и да стане, но тогава болта няма да влезе там, щото вдлъбннатината ще дойде на друго място , по нагоре и няма да пасне........някои амортесиори са без таз вдлъбнатина обаче ,което те устройва...........а от долната страна на вилката се захваща правия носач чрез тампон и болт, а през вилката минава и полуоската.............като го видиш , ще разбереш за какво ти говоря :icon_bye:

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Присъединете се към разговора.

Можете да публикувате мнения, ако сте регистриран. Ако имате регистрация, моля влезте, за да публикувате от своя профил.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Поставен текстов формат.   Вместо това поставете като обикновен текст

  Only 75 emoji are allowed.

×   Връзката ви е вградена автоматично..   Показвайте като връзка вместо това

×   Предишните ви действия са запазени.   Изчисти редактора

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създаване...