Премини към съдържание

Удариха ме


Препоръчано мнение

Здравейте.Преди около час се случи следното - на празойла на красна поляна при ляв завой се наложи да спра рязко,заради наредени конуси на пътното платно.Тук правя уточнението че нямаше НИКАКВА предварителна указателна табела (поне на едни 10-тина метра) че има препятствие на пътя и ще ти се наложи рязко спиране.И в крайна сметка един бакшиш от ромския слой ми се натресе отзад.Резултата - киа-та беше с пукната и одрана броня,а колт-а без почти никаква драскотина.В крайна сметка му дадох 6лв (жал ми стана пък и не ми се разправяше с фурашки макар и да не бях аз виновен в случая) пък и тия пари доникъде няма да му стигнат и се разотидохме.Сега защо изобщо ви занимавам - в каква държава живеем?!?(не че не знаете но това е поредното доказателство)Ако не беше мързела на пътните работници (бояджии условно да ги назова) нямаше да има подобни нелепи инциденти.През нощта на почти неосветен участък в момента,в който видиш препятствие на пътя инстинктивно спираш,а ако има предупредителен знак това няма да се наложи.Надявам се не ви звуча нелепо.Поздрави! :mitsu-smiley: П.С. Стискайте палци бронята от донора е същото синьо като моето :icon_thumbup:

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Здравейте.Преди около час се случи следното...

Сега пък аз ще ти разкажа накратко,какво ми се случи на мен преди около 2г. и половина.Подобна ситуация,само че предната кола е такси(а и аз бях такси).Колегата тръгва от стоянката и подава ляв мигач,аз идвам отзад и като колега му мигнах с фаровете да тръгва,защото е с клиенти и да отсрамя малко гилдията,за която много хора имат негативно мнение,пък и от чиста колегиалност.Той тръгна и след 10 м. има кръстовище.Спираме и двамата.Той подава десен мигач и аз съм за същата посока.От ляво идва друг автомобил на видимо повече от 70-80 м.Колегата отпусна спирачките и потегли.Всъщия момент поглеждам аз пак наляво за да видя дали идва друга кола след първата.С периферното си зрение забелязвам,че на колегата отпред пак му светват стоповете,и светкавично натиснах моите спирачки.В този момент се случва леко опиране на броните ни.Той с Дачия,аз с Рено.На мен ми няма нищо,а на неговата броня една пластмасова щипка беше се счупила.Слезе веднага,погледна си бронята,след не повече от 3 секунди ми каза-Ще ти струва 100 лв.!Стоях като гръмнат.Веднага се обадих на КАТ,дойдоха,написаха ми акт,всичко това отне около 45 мин.

 

Та просто искам да ти кажа,че ако беше обратния начин на подреждане на автомобили,ситуацията щеше със сигурност да е мноооого по-различна.

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Доколкото знам виновен е винаги този зад теб при подпиране отзад. Подпиране,защото това не е нито удар, нито блъскане и щетите са леки и козметични.

Мен един с ML ме докосна два пъти в задната броня на светофар. Светеше червено и си чакам, виждам черен мерцедес много близо зад колата и по едно време ме подпря с 1 км/ч. Слязох да видя какво е станало, онзи шофьор също слезе след като върна малко назад. Една драскотина 1/1 см и счупена една щипка на моята броня. На него ожулено повече и по капака. След 5-6 сек мерцедеса тръгна (автоматик и оставен е така да си работи на място) и отново на същото място :icon_clap: Взех му телефона ако реше да преправям нещо. Той каза обади се, няма проблем. Така и не се обадих за това.

 

А един приятел бил спрял пред хранителен магазин с мерц 123-ка. Един дядо тръгва с фиеста и вътре моя човек чува някакво стържене - жжжшшжжшгишшш ... все едно падат стружки. Излязъл мислейки какво е станало с колата му и гледа фиестата от едната страна почти от край до край одрана и счупен стопа й, а на мерца абсолютно нищо. Старчето са закачило за ръба на металната задна броня на мерца и там е стържело. Никой не искал да викат полиция и така се разминало.

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Или нещо такова!

 

 

https://www.youtube.com/watch?v=8Yoyv_U4u00

Редактирано от Николай Николов
Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Не разбрах какво изразява поста на Николай Николов, но единствения инцидент с мен беше много подобен на случката в клипа (по моя вина). В Бургас в една пресечка искам да се размина с друга кола и лизнах една Астра от по-старите. Астрата "се размина" с отнесено огледало, моето само се прибра :). Спрях, Астрата беше паркирала, собственика го нямаше, видях огледалото - за щастие не беше счупено, само беше излезнало от крачетата си, опитах се да го сложа обратно, но не можах, и оставих телефон (бутнах го в огледалото) в случай на претенции от другата страна. Така и не се обадиха, на другия ден Астрата я нямаше. Имал съм и доста случки "на косъм", благодаря на Господ за което - къде по моя, къде по чужда вина... (като се замисля, повечето са по моя :)). В София просто не ми се мисли как ще карам... най-вероятно ще оставя броните вкъщи :D

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

За щастие парите поне ми ги върнаха.От сряда сме на тенекеджия/бояджия че не е само удареното за боя.Оказа се коректен човек от отсрещната страна. :mitsu-smiley:

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Не разбрах какво изразява поста на Николай Николов ...

Точно това, което си написал! Просто трябва да се държим като мъже и да си носим отговорността.

Или да помогнем с каквото можем, с телефенен номер, със свидителски показания или някакви доказателства.

Просто се поставете на мястото на пострадалите. Отнясяйте се с другите, така както искате да се отнасят с вас!

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Присъединете се към разговора.

Можете да публикувате мнения, ако сте регистриран. Ако имате регистрация, моля влезте, за да публикувате от своя профил.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Поставен текстов формат.   Вместо това поставете като обикновен текст

  Only 75 emoji are allowed.

×   Връзката ви е вградена автоматично..   Показвайте като връзка вместо това

×   Предишните ви действия са запазени.   Изчисти редактора

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създаване...