Премини към съдържание

Помощ за избор на "кепчър"


Препоръчано мнение

Здравейте колеги,

Моля за помощ от тези, които разбират. Имам немалко количество видеокасети VHS и V8 /Hi8/ с домашни видеозаписи. Реших да ги дигитализирам. По информация оттук-оттам разбрах, че дигитализацията във фотостудиа излиза около 10 лева на час, което ме насочва към това да си закупя кепчърираща карта /излиза по евтино/ и да свърша работата сам.

След малко ровене по сайтове открих тези обяви /насочвам вниманието само към продукта, не сайта/

http://avertv.avermedia.com/Product/ProductDetail.aspx?Id=505 - около 60 лева

http://ardes.bg/components/tv-tuners/Capture+USB+AVER+MEDIA+EZmaker+USB+GOLD+WIN+7-39285 - около 100 лева и

http://www.amazon.co.uk/AverMedia-Crystal-External-Capture-Station/dp/B004323ZFS#productDetails - около 200 лева

Има и модули, които се вграждат в компа.

Предварително ми е ясно, че качеството на картината е в зависимост от цената, но въпроса ми е за постигане на оптимална цена/качество. Готов съм да инвестирам и в по-скъпия модел, ако качеството /ъп ту 1080/ е реално и след обработка на кадрите и запис върху ДВД например, "прожектирането" на обикновен телевизор задоволява. Всъщност, при бюджетния клас качеството лошо ли е ?

Имам под ръка и едно записващо ДВД, което може да дигитализира, но не съм го пробвал, защото нямам упътването, а повечето функции са от дистанционното.

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Аз наскоро сложих една тв-карта в компа. Тя има и функции за кепчър, но не съм пробвал до момента. Главно гледам ТВ с нея. Работи перфектно, всъщност за 20лв си имам ТВ. Първоначално намерих трудно драйвери (понеже е стар модел), но след като намерих подходящите, всичко заспа. Взех я от Продавалник. Моделът мисля, че е АверМедиа P7131 (предлага го и Асус, и Авер...) и е само за аналогов сигнал (за тв-то). Ето пример. А тук има пълните ѝ характеристики.

Предложението на Валбос също е добро. Нищо не пречи да се пробва с една такава джавка за 20лв :)

Тези от Продавалник също стават, но ако е по-стар модел, драйвери трудно се намират... трябва малко проучване предварително за конкретния модел (аз бях на път да купувам втора карта) :)

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

VHS-a е с много ниска резолюция и всяка кепчър-карта ще я покрие. Записващото DVD може да е вариант, ама на видео-касетите май имаше някаква MacroVision защита - между кадрите набиват някакви глупости с цел да объркват АРУ-то на записващото устройство - ако записът ти излиза много тъмен трябва да се види какво се правеше против нея. Аз никога не съм се занимавал точно с VHS, ама така са ми казвали колеги, а пък резолюцията май е от порядъка 300х200 даже не е 640х480. (все пак провери тези неща, говоря по памет..)

От кепчърите на AVER-media май бяха добри и на ниска цена.

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Присъединете се към разговора.

Можете да публикувате мнения, ако сте регистриран. Ако имате регистрация, моля влезте, за да публикувате от своя профил.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Поставен текстов формат.   Вместо това поставете като обикновен текст

  Only 75 emoji are allowed.

×   Връзката ви е вградена автоматично..   Показвайте като връзка вместо това

×   Предишните ви действия са запазени.   Изчисти редактора

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създаване...