Премини към съдържание

Атомобил на годината и така нататък ...


Препоръчано мнение

Огромен скандал в Германия - ADAC фалшифицира конкурса Автомобил на годината

VW Golf, обявен за автомобил на 2014-а с резултат от 34 299 гласа, всъщност е получил едва 3409, а останалите са му били добавени "служебно" от редакторите на списанието на ADAC.

 

Причина за фалшификацията били, според внението на редакторите, че броят на гласувалите за "великия" голф било прекалено нисък и те увеличили десетки пъти броят им. По информация на Дойче веле, след разкриването...

 

Това поставя доста интересен въпрос (или направо отговаря на въпроса), за всичките тестове и класации при автомобилите и за гуми и за краш тестове и т.н. ;) Парата определя победител ....

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

А кой е разкрил машинациите, кой е авторът на тази новина?

Няма да се учудя ако става въпрос за намазване на ските на ВАГ. Или дори този сайт да набере скорост от преглеждания и привличане на рекламодатели. При мен приставката на браузъра блокира 39 страници от този линк. Вече не знам на кое да вярвам.

Гледал съм ревюта и на голфа, и на кю-то. Кюто съм го виждал на живо, разгледах го - много хубава машина, същият оранжев цвят и 2.0 тди със 7-стенното DSG. Впечатленията ми се покриват с тези от тестове по телевизията. Е, не са ме возили, но вярвам на тест пилотите колко бързо набира, как завива, спира и другите неща.

Голфът беше сравнен в пряк двубой с Хонда сивик. Би я на ускорение, икономичност, стабилност, спирачен път ... какво още ... и комфорт. Имаше и още, но не се сещам. Тук само мога да кажа, че мнението на тестващите е субективно и според мен сивикът е по-красив. Става въпрос за този с форми и вид на НЛО :) . Значи в пътното поведение предимството беше на страната на голфа, защото тестваният автомобил беше оборудван с ADS, което му дава огромно предимство. Обаче не всички голфчета се оборудват така здраво и много от тях са си постни базовици, които по нищо не могат да се опрат на сивика.

Така че не знам къде е истината. Не съм склонен от една новина да си променя мнението за АDAC, Ауто Билд и др. Без друго не им се вглеждам много и ако дай Боже дойде време да избирам нов автомобил, въобще няма да ги взема под внимание, но това си е така по принцип.

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Абе явно и тия са шменти-капели. Една година Мишлен Алпин бяха на 1-во място в тестовете им за зимни гуми и аз си взех точно такива (и made in Germany и с мн пресен дот) и си мислех че съм взел най-доброто и после се чудих, чудих аджеба защо хич не стават тези гуми след като уж са начело в тестовете на адак ...

а ето какво било обяснението. Кой знае как с пренареждали класацията и тогава в зависимост кой какво лоби има.

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Все ми е тая да ти кажа. Мицубиши няма да са първи, нито втори в тези класации колкото и обективни да са. Ние не сме се засили да купуваме нови ВАг продукти :) . Все пак малко ме е яд задето Ваг имат 16-17% ръст на продажбите на автомобили за миналата година (или май беше VW, не съм сигурен кое от двете), като голяма част от него се дължат на пазара в Китай. Всяка седмица откриват по един нов шоуруум - до такава степен завладяват позиции. Не мога да кажа дали се дължи на преиначените тестове за които говорим. За мен е важно е дно - на :mitsu-smiley: този пазар дет се вика му е под носа, но нещо не си дават зор да правят автомобили. На мен ми харесват само еволюшън Х и това е всичко. За съжаление, колкото го искам, толкова не мога да си го купя...

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Присъединете се към разговора.

Можете да публикувате мнения, ако сте регистриран. Ако имате регистрация, моля влезте, за да публикувате от своя профил.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Поставен текстов формат.   Вместо това поставете като обикновен текст

  Only 75 emoji are allowed.

×   Връзката ви е вградена автоматично..   Показвайте като връзка вместо това

×   Предишните ви действия са запазени.   Изчисти редактора

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създаване...