Премини към съдържание

Как се сменя крушката на фара на еклипс 1ген.


Препоръчано мнение

Как се сменят крушките на фаровете на еклипс 1ген. с вдигащите фарове.

Моля за помощ.

Махаш пластмасите отстрани има няколко болчета отпред махаш и тях сваляш целия фар отзад откачаш буксата.След като си свалил фарчето отзад се натискаше имаше нещо като пружина и крушката изпада.Крушката е H4 ако случайно не знаеш.

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

  • преди 5 години ...

Габаритите са си само габарите, не дневни светлини. Не рискувай да караш само с тях, че да не те праснат господата Милиционери.

Смянята е елементарна, развиваш болтчето на централната бленда и дърпаш настрани( в мигача има щипка/скоба). :mitsu-smiley:

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Пък аз да не отварям нова тема, пиша тук по малко по-странен проблем.

 

Преди седмица смених лостчетата на фаровете и мигачите - цялата конзола. Имах проблем с ваденето на едната букса от въпросната конзола,

беше я стопило на единия пин, та беше залепнала яката... Как да е, стана всичко ОК. Карам си така 2-3 дена и ми изгоря крушката на единия фар, десния. Викам си дошло и е времето, отидох взех нова, разглобих фара и пак проблем - едва едва изкарах буксата от крушката, беше много залепнала, чак се наложи с тънка отвертка да напъна леко. Слагам новата крушка без самия фар, само пробно - свети слабо... Реших, че така си свети, монтирах я на фара и се нормализира. Карах си така още някой ден, но сега пак едва свети.

 

Та малко дълго стана обяснението, но...

Замерих снощи, на къси дава 11,4V напрежение, а на дълги - 9,5V при напрежение на акумулатора 11,9. Съответно на дълги свети още по слабо...

Огледах целия кабеляк, няма нищо необичайно, и бушоните огледах за хлабава връзка, нищо... Някой да има идеи? Казаха ми да проверя масата, но къде се замасява фара, така и не видях?? :mitsu-smiley:

Редактирано от BikerBoyy
Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Отсраних проблема, оказа се скъсан кабел на сгъвката в самия фар... :icon_thumbup:

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Присъединете се към разговора.

Можете да публикувате мнения, ако сте регистриран. Ако имате регистрация, моля влезте, за да публикувате от своя профил.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Поставен текстов формат.   Вместо това поставете като обикновен текст

  Only 75 emoji are allowed.

×   Връзката ви е вградена автоматично..   Показвайте като връзка вместо това

×   Предишните ви действия са запазени.   Изчисти редактора

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създаване...