Премини към съдържание

Налягане в гумите


Препоръчано мнение

Здравейте Колеги,

 

Разгледах, че няма подобна тема във форумът и реших да зачекна една тема свързана с налягането в гумите и износването им за Space Star.

На моята звездичка на купето е изписано, че зиме-лете 14-15 цола трябва да са с 2,2 атмосфери.

Но цяло лято ми се струват видимо предните гуми меки (с 15 цолови 195/55 гуми), това е вероятно заради тежестта на двигателя, докато задните са ок.

Забелязах, че старите предни гуми, с които внесох колата са износени от външната страна на грайфера, докато в средата е по-запазен, което си е тичпно износване при по-меки гуми.

 

Та се чудя дали не е по-добре предните да се понапомпят още малко? Но сега идва зима и гумите за по-добро сцепление се оставят малко по-меки.

Бих се зарадвал и на други мнения, как да си износваме гумите равномерно при нормално шофиране (без въртене на гуми, спирачки със следи и т.н.)?

 

Поздрави,

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Аз много се издразних на гумаджийте, като преди 2 седмици ми смениха гумите. Тарикатите ми ги напомпаха всичките на 2.2. Учтиво им казах, че за разлика навярно от много други коли, при мене си има индикация колко да бъдат - предни: 2,1; задни: 1,9 и след като инженерите са проектирали така гумите при еди какво си натоварване, излишно е да откриват топлата вода отново. Развиха ми някакви теории че ако влезна в дупка с по-мека гума имало риск, но аз ги контрирах че който поръчва музиката - той плаща. На другия ден отидох при друг гумаджия, платих си 1 лв и ми регулира както аз исках налягането. Най-важното условие бе спазено - предните гуми които носят основния товар от тежкият двигател и пътниците отпред да са по-напомпени. Мисля, че когато даден възел се ескплоатира както е предвиден от производителя, изнедадите са най-малко.

Поздрави

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Присъединете се към разговора.

Можете да публикувате мнения, ако сте регистриран. Ако имате регистрация, моля влезте, за да публикувате от своя профил.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Поставен текстов формат.   Вместо това поставете като обикновен текст

  Only 75 emoji are allowed.

×   Връзката ви е вградена автоматично..   Показвайте като връзка вместо това

×   Предишните ви действия са запазени.   Изчисти редактора

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създаване...