Премини към съдържание
Моля всички потребители да си сменят паролите поради спам във форума!

Проблем с Паджеро 3.5 V6 GDI


Препоръчано мнение

Здравейте колеги!

Имам следния проблем с Митсубиши Паджеро 3.5 V6 GDI 1997 код на двигателя V45W GYPC1, понякога когато загрее джипа влиза в нещо като авариен режим настъпвам газта и оборотите играят м/у 3000 и 4000 като се покара така след това малко по-малко губи мощност докато не спре(случи ни се ня пътя и нямахме избор, след гасене, малко почивка тръгваше без никакви признаци за проблема).Снощи сменихме микро филтрите, заработи доста добре, но радоста бе за кратко, докато започна пак да прекъсва така, след гасене на двигатела и палене отново, проблема беше изчезнал, но докога?Докаро всмукателните колектори бяха свалени ги почистих доколкото можах без да ги отварям с почукване и въздух под високо налягане изпадна доста нагар, почистени тръбите на ЕГР.Имаше два вакуум маркуч,а които бяха спукани и подменихме(от тях се оправи лютенето на очите получаващо се от газовете на джипа)

Правих диагностика, и не ми дава грешки освен една в скоростите 51 SCI fail, но тя няма нищо общо с работата на двигателя.

Сменено тротъл боди със сензорите, както и датчиците които са на жилото на газта за ускорение.

Купил съм и цедката в резарвоара, но не съм я сменил.

 

Ако трябва ще направя клип как и какво прави!

Благодаря предварително!

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Така, смених филтъра в резервоара!Паля джипа и едвам работи, преди да сменя филтъра двигателя работеше перфектно!

Закачих го на компа и излезе грешка 92 ETV MTR FB, беше там и след това не се е появявала!Започна и да люти много от газовете!

Направи ми впечатление, че от ауспуха се чуват леки детонации(демек има възпламеняване на бензин в ауспуха) и става доста горещо в двигателния отсег.Имахме подобен проблем с Камарото, но там катализатора ставаше червен и се оказа управлението на бобините.

Ето едно клипче как работи когато проблема е наяве: http://www.youtube.com/watch?v=4Gc1bZyopNw

 

П.П.Лампите на двигателя и АБС светят заради компютъра за диагностика.

Редактирано от Gope1o
Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Може и да е тъпо предположение, но ... да не ти е заминала бензиновата помпа? Или кабелите към нея? проверявал ли си какво излиза от "обратното" гориво?

 

Надявам се да го откриеш скоро, че като чух какви са цените на майсторята във ваш'та махала ...

Редактирано от tef4o
Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Не е глупаво предложението и благодаря за което!Но е пробвана помпата, работи.Тествана е и с компютър.А, и работи когато е студен!

 

П.П.В наща махала сервиза е наш, така че не е проблем :) .Но досега не сме се сблъсквали с такъв проблем !Добре, че джипа и личен, а не на клиент!

Редактирано от Gope1o
Линк за коментара
Сподели в други сайтове

  • преди 2 седмици ...

Привет.На мен ми прилича на дросел.Имах подобен проблем.И това с оправянето за момента е временно.При "пълна газ" пак ще се появи.

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Здравейте, последно време нямам време да се занимавам с него, но говорих с Милен от Пловдив изпратих му живи данни и човека каза че данните на дюзите показват голямо напрежение и проблема според него е помпата за високо налягане!Поръчах втора употреба, пристигна, но няма време да я сменя.Дросела го смених пак с втора ръка, но проблема си остана, до скоро когато изстинеше се форсираше и след малко каране пак спира да върви и се форсира до 3500 оборота пада до 3000 обирота, но сега само прекъсва, вече в чудо се видях с тая кола!!!Колега Venci6 ти със GDI двигател ли си, и какво точно смени?

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Присъединете се към разговора.

Можете да публикувате мнения, ако сте регистриран. Ако имате регистрация, моля влезте, за да публикувате от своя профил.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Поставен текстов формат.   Вместо това поставете като обикновен текст

  Only 75 emoji are allowed.

×   Връзката ви е вградена автоматично..   Показвайте като връзка вместо това

×   Предишните ви действия са запазени.   Изчисти редактора

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създаване...