Премини към съдържание

venci6

Потребител
  • От него общо

    27
  • Регистрация

  • Беше тук

Всичко което venci6 е написал

  1. Да кажа,че и аз съм 1.5 DID на 133000 км.Веригата не е сменяна!От опита ми с други коли знам,че се появява "шум-дрънчи".Дори и едноредова,едва ли би се скъсала внезапно,ако няма дефект! Та за това и питах,а и в книжката на колата не съм видял препоръки за смяна.
  2. А каква е причината за смяна?Симптоми,ако има такива.
  3. Явно грешно съм разбран.Торсен и Куейф(какъвто е моят диф.) са също диференциали с ограничено приплъзване, но от механичен тип.Не зависят от маслото, защото е обикновенно.А то е ясно, че блокажа не е 100%.
  4. Разхода му е,като на лека кола с по-малък ДВГ,какво повече от това.
  5. Под LSD се разбира самоблокиращ диф. без значение типа блокировка.
  6. Съжалявам за късното включване,но съм кът с времето.Иначе моя ПИНИН е със самоблокиращ заден.На него пише-Helical LSD.
  7. Колега ако още търсиш,звънни на 0884315842. :icon_bye: Ще го обсъдим.
  8. Не е лошо преди да купувате,да се свържете с Милен/milen_z/ мисля,че линка е такъв.От Пловдив е и,е много наясно с дросела.
  9. Не се отчайвай толкова бързо!Колите са си много добри.Относно майсторите,има един и в София-регистрацията му е DJ Tumbi,ако не се лъжа,поразрови се въф форума и ще го намериш.За джантите размера е:5х114,3х67,като 67 е диаметър на централния отвор и само с него можеш да варираш!! Освем от АУТЛЕНДЪР,най-близо са от КАШКАЙ с ц.отвор 66 и от РАВ4 с ц.отвор 60 + добър стругар и си готов.
  10. Добре дошъл колега и много безаварийни.За бензина, само си даваш парите, не е от значение какъв е октана! За твоя проблем си трябва диагностика и най-вече правилният диагностик!От форума са двама- milenz и djtymbi(горе-долу така са изписани). Телефоните им са в профилите,и звъниш на този, който ти е по-близо. Аз съм ползвал първия и съм доволен. Иначе джипчетата са много добри, аз за три години само една диагностика съм направил.
  11. Интересно как стигаш до такива умозаключения?Сигурно е нужен голям опит, ама в писането,а трябва и четене!Нито съм казал,че го имам от седмица-нито,че не съм проверил маслото при покупката.
  12. Така де,ама въпросните другари са упорити и си държат офертата.Явно става въпрос за кукичката и ШАРАНА.Даже и гаранция от 5г.дават!! Иначе се имат за сериозна фирма. :D Нарочно повдигнах темата за да е ясно на мераклиите.
  13. Здравейте колеги.От едно известно време ги гледам тези другари-http://www.digitaltuning.bg/tuning/mitsubishi/pajero-pinin/2.0-gdi-129-cv.Сега има и прамоция!Та въпроса ми е,това поредната уловка за балъци ли е?Досега са ми казвали,че ЧИП на атмосферка е мисия невъзможна.
  14. Така и не чухме отзиви, а и от изписаното не разбрахме какъв е точно размера? :icon_hmm: Така,че сподели ако не те затруднява.
  15. Никъде не съм казвал, че аз съм я оправил,напротив колегите от Офроуда измъкнаха лоста и по специално Димата, щото аз не можах.За което съм им благодарен, защото само от тях имах предложение да я погледнат!За това толкова.Колкото до маслото, нито сме го гледали, нито сме сменяли.Казаха ,че щом лоста и вилките са омаслени значи е добре.За включването от 2Н на 4Н, защото другите режими ги изпробвах само при покупката, лоста се движеше без усилие.И без усилие го блокирах, защото го натиснах на долу и след това го бутнах за бокаж на дифа.Да ама не се натискало за блокажа :icon_doh: , а само за бавни.Така ,че грешката си е моя, ако не бях го подкарал си гурно щеше на място да освободи.Но мен ме подведе това, че светна оранжевата лампа за блокаж и реших, че всичко е окей.А докато съм излизал на задна не съм видял кога е изгаснала.Така, че поуката е да се борави по-често с тая "пръчка", ама като няма зима! :icon_crying:
  16. Днес се заех по-сериозно и разкачих нещата,както беше описал Диджея-Пламен.Ама лоста неще да излиза.Как ли него въртях,бутах,натисках и дърпах "като дядо ряпа-само че бях сам", подкарвах джипа напред-назад,на скорост,на свободна и т.н.Егати и пръчката, не се предаде да излезе.На края се предадох аз.Проведох няколко бързи консултации по телефона,чуха се предложения за сваляне на раздатка и аз беж при колегите от Офроуда.10км.докато стигна и тая пръчка се беше предала.Измъкна се сама? На мен сигурно ми е свидяло да я раздрусам или пък от друсането по пътя беше омекнала :icon_blush: После е ясно- нямаше счупено,наместване на вилките и тестване.Нещата заспаха.Благодаря на Диджея за включването :icon_clap:
  17. Пробвах всички варианти,които ми дойдоха наум но не ще.И с натискане пробвах,но това не се ли прави само за бавни? А и не знам сега на 4Н ли съм или на 4L, че довечера съм на работа?
  18. Здравейте.Вчера заваля снега и ме завари в планината.Бях спрял на един склон със задницата на горе.Като си изчистих колата реших да включа блокажа за по сигурно.Излязох си на заден като пич, но не съм забелязал кога ми е угаснала жълтата лампа за блокажа.Реших да го изключа,че вече няма да ми трябва ама греда.Лоста не мърда- ни към бавни,ни към 4Н.Пробвах всякакви варианти но неби лоста не мърда.Реших,че така ще се прибирам и се прибрах.Имах опасения, че ако съм с блокож на асвалта ще имам проблеми но не.Колата си вървеше,като на 4Н, нямаше и някакви странни шумове.Сега е на паркинга и пак пробвах но лста си стои като за блокаж.Чудя се да не е блокирал лостовият механизъм от долу и на какъв режим съм всъщност?Светят само зелените лампи за двойното.Ако някой знае да помага.Благодаря.
  19. Привет.На мен ми прилича на дросел.Имах подобен проблем.И това с оправянето за момента е временно.При "пълна газ" пак ще се появи.
  20. Здравейте колеги.Да питам и аз, как става махането на "сивия панел" - издърпва ли се или? Гледам на моя долните щипки са счупени, да не счупя и горните.
  21. Ако искам дизайн- италианка,ако искам нови технологии- японка, но ако искам здрав и непретенциозен- 20г. назад.След това почнаха едни "бракове" по сметка между иначе конкурентни марки не ти е работа.Днес се произвеждат основно консуматорски автомобили да върви бизнеса.
  22. AUDI 100 QUATRO. Харесва ми 4х4 системата,по-практична е.
  23. Пиши какви са грешките.Тук има хора, които разбират от това.Пример:milen_z или dj-tumbi(може и да не съм точен в изписването).
  24. Добре дошъл колега и безаварийни. :icon_clap: Има много изписано, но и първото търсене е трудно.Въпросите ти са много, но ще се опитам да ти бъда полезен.Така:ако ДВГ е MPI става за газ; за 4х4 би трябвало да е постоянно(ако не е супер-селект); за гумите става и 215/70/16, ориентир ти е чашката на макферсона,която е на около 3см над гумата; за предпазната ламарина си купуваш рифел, и си го монтираш сам; за кората търсиш ПИНИН на части(справка в мобиле).
  25. ПИНИН 2.0 GDI от 2001г.Карам го от 6-7 месеца и съм доволен.Предишна кола АУДИ КУАТРО.
×
×
  • Създаване...