Премини към съдържание

Проблем с обороти


yobba

Препоръчано мнение

Здравейте колеги, имам проблем с оборотите ( или аз поне така си мисля ). Първо, когато започна да натискам педала на газта плавно до момента в който оборотите стигнат между 2500 - 3200 ( задържам педала на това положение ) се получава падане на оборотите до под 2000 и пак се връщат до около 3000 докато не пусна педала ( все едно че помпя газта ) .Ето и клипче http://vbox7.com/play:9a3cfbe063 Когато натисна рязко педала на газта до дупка няма проблем, сменил съм свещи и кабели, проверил съм съпротивлението на стъпковото моторче и всичко по него е ок. Проверих и датчика за положението на педала на газта и той си е наред ( май ). Моля за малко насоки какъв може да е проблема ? Благодаря!

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Обади се на колегата Милен. Разберете се да ти направи диагностика и ще се установи от къде е проблема ти.Димитровград е близо до Пловдив.

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Мисля че открихме къде е проблема, оказа се че след като откачихме TPS датчика и всичко се оправи. Всичко ще стане ясно след като го сменя.

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Диагностика не се прави с откачане на разни датчици, защото незнаете в какъв режим ще влезне компютъра и как ще компенсира загубата на данни от изключения датчик. Точно пък този е един от най-важните. Най-добре я закачете на компютър, той ще си каже какво му има.....В интерес на истината и аз мисля че е от този датчик, но не я карайте на късмет.

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря за съвета колега Milen_z. Датчика вече съм го намерил! Не мисля да я карам преди да сменя датчика, и смятам след това да и направя диагностика :).

Редактирано от yobba
Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Имай напредвид че смяната на този датчик без компютър е трудна, центроването му на слух и на око е почти невъзможна. Така че щом си го намерил вземи го, иди на диагностика......Вижте първо какви са стоиностите на стария, и тогава го сменете......Ако имате зор с регулирането в профила ми има телефона, звънкаш и ще ви ориентирам. Но нали ти казвам добре е стоиностите му да се гледат през компютър.

Редактирано от Milen_z
Линк за коментара
Сподели в други сайтове

  • преди 9 месеца ...

Здравейте колеги, имам въпрос относно стъпковото моторчи (МПХ). Гледам си аз в Autodata как се проверява дали работи МПХ ,извадих го към крачета 2 и 5 свързах (+) ,а на 1 и 4 (-) и нищо не стана само се усеща еднократно ,като чукване и толкова след това го закачих на неговата си букса и дадох на контакт и пак същото еднократно "почукване". Намотките ги мерих всички са си по 30ом значи няма изгорели. Правил ли го е някой този опит? Не трябва ли просто да се завърти роторчето , след като му подадеш напрежение ( 6V ),а не само да се мъчи и да не може да го завърти? Моля някой ако има опит да го сподели.

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Никой ли не е пробвал този начин за проверка на изправноста?

http://snimki.be//store/1/171346241889.JPG

Редактирано от TKolev
Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Присъединете се към разговора.

Можете да публикувате мнения, ако сте регистриран. Ако имате регистрация, моля влезте, за да публикувате от своя профил.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Поставен текстов формат.   Вместо това поставете като обикновен текст

  Only 75 emoji are allowed.

×   Връзката ви е вградена автоматично..   Показвайте като връзка вместо това

×   Предишните ви действия са запазени.   Изчисти редактора

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създаване...