Премини към съдържание

купуване на колт


dian84

Препоръчано мнение

Здравейте на всички, нов съм тук и изкам да задам няколлко въпроса. 1во да кажа, че съм решил да си взема http://jonny-montana.cars.bg/u423043 . Можете ли да ми кажете каде да гледам по колата. Какъв разход ще ми даде и доволни ли сте като цяло от този мотор и модел 1.3i благодаря предварително. Само да кажа че досега карах лагуна 2003-та ама искам нещо малко.

Редактирано от TASSO
- главните букви не хапят
Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Аз наскоро си взех едно такова. Сега ремонтирам скоростна кутия, щото като купувах, не гледах. Задължително виж колата отдолу - от Австрия е, въпреки че отвън изглежда запазена, може да е много ръждива. На моята имаше малко ръжда в четирите ъгъла на купето, впоследствие се отвориха две дупки в праговете, които оправих. Носачите и картера също много ръждясват... изобщо цялото окачване, както и блока на двигателя, а от там протичат и тапите. Двигателят е надежден, за него не мога да говоря много, защото съм нямал проблеми. Твърде вероятно е изпускателните колектори да са спукани, ослушвай се. Ако не е била карана, е твърде вероятно някои от лагерите по колата да вият (както при мен - почти всички). Ако са тези на главината - не е страшно, но чуеш ли шумове от ск. кутия / съединител... работата е за сериозен ремонт. Виж предавките дали влизат лесно. Горе долу, това е - здрави колички са и с нескъпи части, направо ме е яд, че не взех по-запазена. Но за тази цена - ако се разминеш без ремонти, ще си е чист късмет. Успех!

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Здравей колега, поздрави за хубавия избор :good: :rulez: . Сега по същество,на външен вид автомобила изглежда добре, но.... тази сума, която е обявена е доста съмнителна :icon_hmm: . Като всяка кола на старо и тази няма да мине без забележки. Най- вече по ламарините :icon_crying: . При огледа наблегни върху скоростната кутия и ходовата част. Аз карам по- стария модел 1.3 12v 75к.с. и не мога да кажа, че имам оплаквания от колата. За една година каране по нашите пътища съм сменил само тампони на стабилизираща щанга и биалетки. Като обслужване, частите са на доста приемливи цени. Като разход мога да кажа, че съм доста доволен. Карам само на бензин, предимно градско, като колата не се спира и разходът е 7- 7.5. Извън градско между 5 - 5.5 л. И пак, много внимавай с тази цена- читав Колт трудно ще намериш за толкова пари. Успех и да пишеш как се развиват нещата :drinks: .

 

 

 

P.S. Това от мен, виж какво ще ти кажат и други колеги. Прочети темите за този модел и може да си отговориш сам на доста от въпросите. Но го направи преди покупката( Това е мой съвет.).

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Предполагам знаеш че километрите не са толкова, дори така да пише. Не че е болка за умиране, важното е същинското състояние на колата.

Основното нещо на Колт от Австрия, с което трябва да се внимава, е ръждата - гледай структурните елементи отдолу: гредите под купето, под багажника, местата, на които се захващат носачите, особено около задното окачване, самите носачи. Извади резервната гума и виж дали има вода и/или дупки на дъното.

Вратите със сигурност са пребоядисвани, тъй като оригинално около прозорците трябва черната боя да е мат, а не гланц.

Двигателя има склонност да харчи масло заради гумички на клапаните, но това не е автомобил от Италия, така че не би трябвало да го има като проблем (а и да го има, ремонта е евтин). Ослушвай се за потропване откъм клапаните, защото ако е на много километри има вероятност да има износване и потропване а там смяната на нещата е цифра.

Остават стандартните неща като тропане от окачване и кормилна уредба, странни шумове от скорости и т.н., но това важи за всеки автомобил.

 

Всички тези неща да не вземат да те обезсърчат... Тея коли са доста здрави и бая бой трябва да са изяли, за да има големи драми. А повечето неща не са особено скъпи. От консумативите, само съединителя е цифричка, и то ако вземеш добър.

Все пак подозирам че за такива пари тая кола или има проблем с документите или стабилен технически такъв (най-вероятно гнилоч).... Кажи какво е станало като я видиш :)

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Здравейте на всички, нов съм тук и изкам да задам няколлко въпроса. 1во да кажа, че съм решил да си взема http://jonny-montana.cars.bg/u423043 . Можете ли да ми кажете каде да гледам по колата. Какъв разход ще ми даде и доволни ли сте като цяло от този мотор и модел 1.3i благодаря предварително. Само да кажа че досега карах лагуна 2003-та ама искам нещо малко.

Колега,

нищо лично , но да минеш от кола 2003 на кола 1996 г. трябва да има много сериозна причина. Просто не пожелавам този "филм" и на най-големия си враг. Стара кола и жена /да ме извинят дамите/ са много сериозно изпитание :icon_box: Ако все пак се решиш успех и много късмет.

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Присъединете се към разговора.

Можете да публикувате мнения, ако сте регистриран. Ако имате регистрация, моля влезте, за да публикувате от своя профил.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Поставен текстов формат.   Вместо това поставете като обикновен текст

  Only 75 emoji are allowed.

×   Връзката ви е вградена автоматично..   Показвайте като връзка вместо това

×   Предишните ви действия са запазени.   Изчисти редактора

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създаване...