Премини към съдържание

Старче


Препоръчано мнение

Здравеите, новорегистриран съм и имам потане относно Спейс Стар. От Плевен съм и реших да сменям италчето с нещо друго мо искам или японско или немско, харесал сам една Хонда Сивик и един Спейс Стар които дори мноооого ми хареса , но като прочетох във форума ме притеснява намирането на части и тяхната цена и реших да попитам за вашето мнение.Ако може да ми обясните намират ли се скъпички ли са,също ако може да ми обясните каде да гледам при копуване на колата един вид слаби места колата е 2001 год. 1.3куб. Ако може да си кажете мнението между Хондата и Спейса кое е по-добро.

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Колега, части за Спейса се намират, не са скъпички, гледа се всичко, което се вижда,... а за Хондата- там си е една друга много люта секта :D.

Успех с решението :mitsu-smiley:

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Мерси за мнението, някви места които са като ''болежки'' на Мицубишито за такива питам ясно е ще се гледа навсякаде но каде да наблегна. И питам за консумативите защото гледам , маи са си цени над другите или на мен ми се струва. :)

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Имам Спейс Стар 1.8 GDI от 1 година и мога да кажа че досега не съм имал никакви проблеми. Само наливам и карам. Много яка количка, направо е супер винаги пали от първия път независимо от температурите. Все пак зависи за какво ще я ползваш. Части има навсякъде, а и цените са им относително равностойни с тези на другите марки. Моят съвет е когато купуваш гледай колата да не е удряна, да няма ръжди и да и работи климатика. Моделите с 1.3 двигател са оборудвани с френски агрегати за които нямам мнение, докато 1.8 GDI са си японски. Всички са произвеждани в Холандия за европейския пазар. Малко твърдо возят но пък се държат превъзходно на пътя. Купето е широко и седалките са малко по-високо от тези на Сивика. Поне за мен това е много удобно при слизане и качване в автомобила. Но в все пак избора си е твой. Успех с покупката!

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Мерси много за саветите колата ми трябва да е надеждна а не като Фиата се трябва да се праи нещо не ме е оставял на патя ,но все трябва да ходя по маистори искам кола която да знам '' ще сляза и ще паля и заминавам'' не минавам много километри и не сам барзак,много ми харесва Стара ,но ме притесняват 4астите

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Правилно те притесняват - не са от най-евтините ама рядко ще ти трябват. За намиране - вече всичко има под път и над път. Включително и оригинални.

Колегата по-горе подвежда малко с инфото за двигателте - 1.3 си е баш японски двигател, виж за печките се намесват франсетата. Успех в избора!

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Много правилен отговор Японски е двигателя, но за частите може да се поспори малко. Не са евтини, но са на нивото на европейските алтернативи на Митцубишито за дадена година и клас! И действително рядко ще ти трябват. Така, че избора е твой колега. Успех!

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

1.3 MPI,1.6 MPI и 1.8GDI моторите са японски, 1.9 TD и 1.9D-iD( т.е. дизелите им ) са на Рено .............здрава кола и безпроблемна.......

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Аз бих се огледал за 1,6. Иначе - не вярвам да са по-скъпи частите от тези на немските коли от 2001 година, както и на Хонда и пр. Според мен цените са изравнени.

По Старчето не знам да има кой-знае какви специфики. На 1,3 и 1,6 кутиите са френски, на което не съм голям фен, но - части има. 1,8 GDI е с изцяло японски двигател и кутия, но за спецификите ми трябва да се запознаеш предварително.

Виж, дизелите имат едни специфични съединители, които струват повече от моята кола..... Видях скоро на живо какво се получава, когато падне демферната пружина от маховика - ти гарантирам, че кола с такъв съединител НЯМА да си купя!

За Хондата от мен лошо няма да чуеш, но лично на мен ми е малка. А да не говорим, че са доста по-скъпи за закупуване. Т.е. - първоначалната инвестиция е доста по-голяма, ако гледаме клас/година/състояние. За равностойни екземпляри разликата в цената може да е и повече от 30%, а който ти каже, че са толкова по-здрави, по-хубави и по-добри - не му вярвай. Мицко си е идеален избор! А Старчето - прекрасен семеен автомобил!

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Присъединете се към разговора.

Можете да публикувате мнения, ако сте регистриран. Ако имате регистрация, моля влезте, за да публикувате от своя профил.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Поставен текстов формат.   Вместо това поставете като обикновен текст

  Only 75 emoji are allowed.

×   Връзката ви е вградена автоматично..   Показвайте като връзка вместо това

×   Предишните ви действия са запазени.   Изчисти редактора

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създаване...