Премини към съдържание

Двигателя прегрява


Препоръчано мнение

Здравейте колеги,

 

имам много неприятен проблем, моля за съвет.

 

Автомобила е Галант '95 2.0 TD. Незнам дали има връзка, но няколко часа преди да се появи проблема един смотаняк на бензиностнацията ми наля около литър бензин (на около 20 л нафта) преди да го усетя.

Та няколко часа по-късно на извънградски път, колата рязко вдигна температура и спря. Вдигнах капака, пушилка яко и радиатора празен, съдържанието на разширителното казанче ври. Изчаках да изстине, долях с вода, запалих, след 200 метра същата ситуация. Дръпнахме колата до вкъщи, оставих я една нощ да изстива, на сутринта разширителното казанче беше празно, долях, запалих и веднага взе да пуши, чудя се каква е тази пара от студен двигател, наврях си носа - то изгорели газове.

 

Та молбата ми е някой имал ли е подобна ситуация, да сподели много ли е сериозно положението (спукана глава? изгоряла гарнитура на двигател?) и колко ще ми струва удоволствието отново да я подкарам.

 

Благодаря предварително.

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Готви се минимум за гарнитура. Като се отвори, ще се види състоянието на главата. :icon_hmm:

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Ами карай я на бай Марин и да я разколачва. Той е по дизелите и ще ти я върне обратно на Пътя. Свържи се с него на лични (Mario64).

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

 

 

Дръпнахме колата до вкъщи, оставих я една нощ да изстива, на сутринта разширителното казанче беше празно, долях, запалих и веднага взе да пуши, чудя се каква е тази пара от студен двигател, наврях си носа - то изгорели газове.

 

 

Не прави повече опити да я палиш, защото може да ти направи воден удар и ремонта става още по сложен ..

Какъв точно е проблема ще се види след като се отвори, дали е само гарнитура, дали е глава, но със сигурност ти нахлува вода в цилиндрите ..

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Присъединете се към разговора.

Можете да публикувате мнения, ако сте регистриран. Ако имате регистрация, моля влезте, за да публикувате от своя профил.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Поставен текстов формат.   Вместо това поставете като обикновен текст

  Only 75 emoji are allowed.

×   Връзката ви е вградена автоматично..   Показвайте като връзка вместо това

×   Предишните ви действия са запазени.   Изчисти редактора

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създаване...