Премини към съдържание

Принтер за къщи


Препоръчано мнение

Малкия е решил, че иска принтер за подарък. Дайте идеи и насоки или някой ако има такъв - трябва ми евтин мастилен принтер със скенер за къщи. Да е евтино презареждането на мастилото, нямам кой-знае какви изисквания за качеството. Важното е да работи по-дълго :)

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

С мастилноструен принтер се вкарваш в едни приключения, които нямат край!

Предимства:

1. За 100+ лв. имаш цветен печат

2. Можеш и снимки да печаташ със съответните глави и хартия.

3. Май друго положително няма!

Недостатъци:

1. Много висока цена на консуматините.

2. Къс живот на главите - 500 копия при 7% запълване.

3. Има принтери с отделни мастилници. Цената им е около 10$ всяка и обикновенно са 4 - черна и 3 цветни, но след определен брой копия се налага смяна на главата, която струва колкото принтера.

Препоръки:

1. Потърси нещо с лазерен или LED принтер. Скенера пак си сканира цветно, но печата черно-бяло.

2. Като оглеждаш устройствата вади касетата и погледни дали имат чип. Това е една платка с размери не по-големи от 2/2 см. с интегрална схема на нея. Ако няма това ще ти позволява да зареждаш до 3 пъти с тонер касетите преди да почне да цапа, а ако има ще трябва да купуваш само нови касети или ако ги зареждат ще ти струма 15-20 лв. повече.

3. Гледай тонер касетата да е заедно с барабана. Така ще сменяш всичко наведнъж и ще имаш винаги качествен печат. В противен случай ще сменяш само контейнера с тонер и на 10-15 хил. копия (това е относително според устройството) ще купуваш и барабанен модул, който е на цена около 240-250 лв. според модела.

4. Бих ти препоръчал устройства на HP, при тях проблемите са по-малки и касетата позволява 3-4 зареждания (от 30-40 лв) преди да почне да прави проблеми, а нова касета е 110-120 лв за 2500 копия. За сравнения глава за мастиленоструен принтер е 25-28 $ и е за 500 копия. Имай пред вид, че касетите и мастилниците на новите принтери не са пълни на 100%, а около 50-60%.

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Принципно, мастилото не е евтин консуматив, цената за копие никак не е малка.... бих ти препоръчал да вземеш лазерен принтер, с една касета ще прави над 1000 копия, после се презарежда касетата за около 30 лева.....

Принципно не съм привърженик на "много неща в едно".... повредили се едното трябва да хвърляш и другото .... според мен е по-добре скенер и принтер по отделно...

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Ние също ползваме HP, до сега смених 2 мастиленоструйни и един лазерен. Понеже леля ми и се налага да принтира доста.. но предимно чернобял печат.. и доста работа отхвърлят преди да сдадат багажа :icon_blush:

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Ти ме разби бе :icon_hmm: Аз си мислех леко да мина :)

Все пак не става въпрос за кой-знае колко копия - може би 500 в рамките на 1 година ама дали пък няма да изсъхва така?

Гледам като пример тези ама не знам разликата :) Това е съвсем на пръв поглед

http://tonerdirect.bg/canon-pixma-ip4700-mastilenostruen-printer-p-8715.html

http://tonerdirect.bg/canon-pixma-mp210-fotoprinter-skener-kopir-p-4796.html

Редактирано от BAlexandrov
Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Ицо е много прав.

Един скенер и един принтер те устройват идеално.

На работа имам скенер, който е с 3 бутона. Единия е с изобразен принтер и като го натисна сканира и праща на принтера без да ме занимава с глупости. Държи се като копирен апарат.

От 5-6 години сме с притнери HP 1010, 1012 и 1018. До сега нито един не е сдал багажа.

Нова оригинална тонер касета е от 105 до 115 лв. зареждането е 34 лв. и да 3 пъти не можеш да разбереш, че е зареждана. Печати си като нова!

Редактирано от Николай Николов
Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Подкрепям препоръката машината да е HP (цитираните по-горе са железни), като колкото е по-проста, толкова по-добре...А скенер си вземи отделно, наистина сложните устройства дават проблем, включително и тези на HP - всеки ден се боря с едно такова чудо на техниката. Определено по-старите модели на HP, с които работим, правят по-малко проблеми. А ако се спреш на цветен, консумативите ще са му много скъпи и един цвят да свърши, не можеш да го ползваш дори и за черно-бял печат! Мнението е по-скоро от личен опит и далеч не е професионално...

Успех!

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Ако е само принтер - вземи наистина да е с тонер-касета без чип.

Например самсунг ML - 2010PR Аз ползвам няколко такива и в службата и в къщи. Здрави, дуракоустойчиви, пълненето на главата - до 7-8 пъти, по за 20 лв....... Устройството го има и за 120 лв.

Виж за скенер - и аз съм за HP.

Редактирано от valboss
Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Моя е Бротхер 4 в едно,вярно прави снимки с голямо качество-но цветните касети са по 35 лева.Ако ти трябва само за печат си вземи чернобял.

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Аз съм вече две години с EPSON DX4050. На фото хартия отпечатва страхотни снимки. Има си скенер. Най хубавото е, че може да се ползва като копир машина без компютъра към който е свързан да работи. Майка ми и баща ми например се възползват от това. Много съм доволен от машинката и я бях взел за 110 лв. на промоция тогава. К-та мастила е ~70 лв., а само черна касета е ~20 лв (най-често тя заминава). Иначе до колкото съм чувал има някаква пропорционалност и колкото е по-евтин един принтер, толкова са по-скъпи консумативите му и обратно.

 

http://www.elektronik.gen.tr/urunler/8715946327495.jpg

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Присъединете се към разговора.

Можете да публикувате мнения, ако сте регистриран. Ако имате регистрация, моля влезте, за да публикувате от своя профил.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Поставен текстов формат.   Вместо това поставете като обикновен текст

  Only 75 emoji are allowed.

×   Връзката ви е вградена автоматично..   Показвайте като връзка вместо това

×   Предишните ви действия са запазени.   Изчисти редактора

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създаване...