Премини към съдържание

todorka popgeorgieva

Потребител
  • От него общо

    44
  • Регистрация

  • Беше тук

Всичко което todorka popgeorgieva е написал

  1. Ето и няколко снимки. Сега разбирам в какво приключение се вкарах/ме. Давайте мнения къде мога да попитам само да монтират стъкло втора употреба. В кобра извършват ли мотаж на стъкло, което не е поръчано от тях. http://media.snimka.bg/6691/019636686-big.jpg http://media.snimka.bg/6691/019636688-thumb.jpg http://media.snimka.bg/6691/019636690-thumb.jpg http://media.snimka.bg/6691/019636692-thumb.jpg http://media.snimka.bg/6691/019636693-thumb.jpg http://media.snimka.bg/6691/019636673-thumb.jpg
  2. Честито и от мен Яни :icon_bye: . Галанта ти е супер :icon_thumbup: . Пожелавам ти много безаварийни километри и приятно возене.
  3. :icon_bye: Колеги, моля за помощ! Със съпруга ми направихме беля. Свалихме чистачките да ги боядисаме, защото на места беше паднала боята. Аз реших да ги поставя обратно, той не ме е видял и решил да отвори предния капак да постави някаква пластмасова капачка и спукахме :icon_box: предното стъкло. Отначало беше малко, но постепенно пукнатините се разрастват. Толкова ме е яд, :icon_doh: но имало да става!!! Моля за няколко мнения по въпроса. От къде мога да намеря, вероятно втора употреба стъкло и да съм сигурна, че е подходящо за моят Галант. За възстановяване едва ли може да се говори, тъй като пукнатините са доста дълги. Не се сетих да пробвам да направя снимка за по нагледно.
  4. Ще се включа и аз с коментар /с най-добри пожелания, тъй като Добрич ми е родния град/. Гальо 83 изтъкнал си най-добрите качества /визия и возия/ на Галанта като си забравил да включих и мощността. Това са три впечатляващи качества, с които не всеки автомобил може да се похвали!!! Много се кефя когато се движа с :mitsu-smiley: Галант и се заглеждат по него. Дори в задръстване от съседната колона са ме питали през прозореца, с каква мощност е автомобила, колко харчи, колко вдига. Естествено от техническа гледна точка, както и при др. автомобили и Галанта си има слабости и колегите във форума си ги споделят и си помагат със съвети. И по отговорите им до сега се вижда, че никой не отрича, че е извършвал някакъв ремонт по колата или им предстои такъв, просто не са съгласни с дадената от теб квалификация за модела "боклуци", аз също не съм съгласна. Технически съм неграмотна и това сигурно е добре, защото не се вслушвам в това онова като се движа. Ако възникне проблем има майстори, а по отношение на частите и ремонта цената за всички автомобилите е почти еднаква. Ние със съпруга ми имаме 3 /немска, френска и японска/, винаги някоя от тях трябва да се ремонтира, просто си даваме сметка, че караме коли втора употреба. Всяка от тях обаче в някаква степен ни харесва. Не искам да влияя на мнението ти за Галанта, а по - скоро приеми мнението ми, че при купуването на др. автомобил трябва да прецениш доста неща за да не се разочароваш отново. Успех и не се докачай толкова :icon_thumbup: .
  5. Здравейте колеги :icon_bye: , благодаря за съветите, с общи усилия крушката е сложена, фара свети :good: ! Имах малко проблеми, но от друго естество. Реших за сега да сложа крушка Н-7. Отивам в магазин на ул."Козлодуй", че ми е близко до работата, нося с мен и изгорялата крушка за :icon_hmm: по-сигурно. Човека я разгледа и посегна към опаковка, на която бе изписано Н-7 и аз се успокоих, че е тази, която ми препоръча колега от форума, вземам я и тръгвам да я монтирам. След като я монтирах, включвам светлините - не свети, т.е. свети обаче по - скоро мъждука :help: . Извиках на помощ портиера, той вика "нещо е дефектна крушката", няма причина да не свети. Сетих се, че на един колега през ръцете му минаха няколко японски коли и го помолих да погледне. И той беше на мнение, че всичко е сложено добре докато не вида опаковката на тавана на колата. Оказа се, че в магазина са ми дали :icon_doh: крушка 24V и ми вика,"абе крушките на мицубишито са 12V дали са ти крушка за камион". Върнах я дадоха ми правилната и сега всичко е О.К :first: .
  6. Благодаря за пожеланията :icon_rock: . Същото пожелавам и на теб. Много се радвам :icon_clap: , че има и други луди жени като мен! Нямам нищо против да присъствам на срещите, :icon_hmm: но още не мога да се ориентирам в обстановката. То не пречи да се запознаем и по друг повод :drinks: .
  7. Колеги, моля за няколко мнения относно смяна на крушка/ки/ на преден/ни фар/ове - къси светлини. Днес докато се прибирах от работа и чаках в задръсване, след някакъв лъскав джип, установих, че /в отражението на джипа/ лява къса светлина на Галанта не свети. Пресветнах на дълги - дългите светят. Предполагам, че е изгоряла крушка. Въпросите са ми три: и двете ли крушки трябва да сменя за да светят с нормална светлина и двата фара и кави да бъдат? Лесно ли се сменят? Благодаря!
  8. Здравейте сладури /Margi/ не се въздържах и ви добям като приятели.

  9. Извинявай, че държа на своето мнение , но това ни е проблема на българите, когато трябва да си търсим правата, ние си затваряме очите. Проблема не е в парите, а е принципен. Ти заплащаш цена, която те са определили за пълнене на системата. Мисля, /както един от колегите/, че трябва да отидеш пак там да замерят дали системата е пълна /тогава ще си сигурен, че са си свършили работата/, ако е така тогава потърси по къдърни майстори, които могат да установят какъв е проблема. :good:
  10. Искрено съжалявям за възникналия проблем при теб. Не разбирам грам от климатроници, тъй като до сега в нито една от колите, които сме карали не сме имали, но като четох темата у мен възникна въпроса не може ли да направиш рекламация :icon_dance: на работата на тези, които ти заредиха фреона. Те не поемат ли някакви ангажименти след като заредят с фреон системата да работи повече от един ден. Не дават ли гаранция за някъкъв период от време. И колко горе долу струва това като цифра, тъй като най вероятно и на мен ще ми дойде до главата. :icon_doh:
  11. Не знам колко точно е разтоянието от София до Ябланица. Преди да направят последния тунел, почти съм сигурна, че беше около 110км. Сега е по малко.По-голямата част да не казвам, че почти целия до там е магистрала. /Вие не сте ли ходили до Варна през Велико Търново??? :icon_hmm: /. На другата част на въпроса да отговори DJ Tumbi.
  12. Честито и от мен! :icon_bye: Чудесен автомобил :first:със здраве да са си се возите и да се слушате.
  13. Със сигурност е по-добре :icon_clap: от преди да ти я докарам. Не знам :icon_hmm: как мога да я засека без да напълня резервоара до горе, а сега нямам възможност да го сторя само за проба.
  14. Здравей бъдещ колега! Поздравявам те за избора на първата ти кола. Аз карам :mitsu-smiley: Галант, 2,5 V6, автоматик от около 5 месеца и за сега по-хубава кола от тази за мен няма. Аз обаче, пъво си купих колата и после се регистрирах във форума. Моя критерий при избора беше външния вид /жената пазарува коли като тенджери на цвят и на външен вид/. По-грациозна кола от Галанта не бях виждала до момента, в който на една автомивка видях моя.Когато влязох във форума се уплаших, от мненията на колегите, че по-евтините :mitsu-smiley: са амортизирани и, че трябват много пари за да станат читави автомобили. После се оказа, че като е докарана колата в България е попаднала в ръцете на най-читавия майстор на Галанти в София /Привет на DJ Tumbi/ и той и е оказал първа помощ. Защото колата, която притежавам не е специолно избирана да е читав екземпляр, а е взета за препечелване на някой лев. Оказа се че всички екстри работят, дори и круиз контрола. Скоро ходихме със съпруга ми до Добрич и я засякохме за 100 км /от София до Ябланица/ с круиз контрола /подържа 120 км, 3000 об./ даде разход 6.4 литра бензин. Това мен лично много ме учуди :icon_hmm: , защото като четох заводските характеристики там е отразено за извънградско мисля, че за разхода около 7.1 литра. Вчера видях във форума, че колегата mitsubishi продава много хубави Галанти, направо се влюбих във синия шестак, така че ако имаш възможност вземи си нещо такова. Успех в избора. И се надявам скоро да се похвалих с твоя Галант. :icon_clap:
  15. Като жена ще споделя, няма грешка. Стабилна е, малко по продължително или по плавно спира, но това вероятно е защото е много тежка. Аз карам Галант 2,5 - автоматик, червен. Колежке, надявам се скоро да си намериш твоя ГАЛАНТ и да усетиш тръпката от препускането с него, дано да имаш късмет за по - читав както се изразяват колегите!Успех в избора и скоро да се похвалиш с него!
  16. От собствен опит ще споделя, че цената все пак има значение, но до някъде! Заедно със съпруга ми имаме общо 3 автомобила, всички нов внос. Този който купихме най - скъпо е най - железен /Ауди В4/. От както обаче се качих на Галанта другите спрях да ги карам. Този който е измислил автоматика, грешка няма. Както споделих и преди Галанта го взех много евтино, но не съм правила предварително справка нито за марката нито за цената. Просто на една автомивка бяха паркирани коли за продажба и като го видях, реших, че това е моят автомобил. Сега не знам ако предварително бях посетила форума дали щях да го купя? Но определено не съжалявям. Мога само да споделя, че има доста неща да се пооправят и дребни и не много дребни, но като чета форума ми става ясно, че това е нормално за цената й. Едва ли някой от форума може да се похвали, че колата му е в идеално състояние без да му предстои в близко бъдеще нещо да прави по-нея. Може би това е една от тръпките освен да караш автомобила да му създаваш и комфорт, от време на време, като му смениш някоя поизносена част или му добавиш някоя екстра. Поздравявам всички собственици на Галант и го препоръчвам на тези които се колебаят или искат да си купят!!!
  17. Честито и от мен колега!Колата е супер!Със здраве да си се возите. Учудвам се как обаче поделяте любовта /към колите/, когато трябва да я поделяте между две, не ми е ясно? Реторичен въпрос, разбира се!Успех!
  18. Не знам може би женска суетня! Не разбирам какво значи по-защитен? От какво?
  19. Може ли да попитам нещо за миенето на колата. Аз също от както я купих не съм я мила, защото чакам по-хубаво време, но не съм си и помисляла, че нещо може да замръзне, по-скоро си мислих, че в тоя студ никой няма да се постарае да я почисти добре отвътре. Сега искам да попитам колеги с по-дълъг стаж какво им е мнението относно миенето на бензиновия двигател на Галанта. До сега съм имала два автомобила и на двата съм мила моторите. На дизела му нямаше нищо, но със ситроена си имах доста проблеми след това!
  20. todorka popgeorgieva

    Счупих си колата

    По - скоро като се замисля сега го прави при ускоряване след като тръгна на светофара, възможно е да тръгвам по рязко, с идеята да се изнеса по-бързо до следващия светофар. Когато ускоря вече не го усещам!Ще наблюдавам и ще споделя ако имам притеснения, всъщност почти съм сигурна, че не го прави постоянно. Сутрин като тръгвам от къщи, тръгвам бавно и спокойно и няма такова предърпване.
  21. todorka popgeorgieva

    Счупих си колата

    Не знам защо се разочарова от колата, не смятам, че това е само от повредата, която я споходи. Ние влязохме във форума по едно и също време и аз бях много възхитена от емоционалното чувство което те беше обхванало когато я купи, дори малко ти завиждах.Защото аз купих моето :mitsu-smiley:, но го избрах по-външен вид без да познавам тези автомобили и като влязох във форума се уплаших, че може двигателя да е издухал и т.н., но сега като я подкарах, наистина дава разход /13,5-14 на 100 градско/, но не бих карала друга кола, дори и по-нов модел :mitsu-smiley: ! Така, че си помисли и на галанта не изневерявай. Успех в избора!!!
  22. todorka popgeorgieva

    Счупих си колата

    Искам и аз да попитам нещо за автоматичната скоростна кутия на на :mitsu-smiley: . Тъй като до сега съм карала коли само с ръчна скорост, сега малко ми е трудно да се ориентирам как скоростите се привключват сами. :icon_hmm: Понякога усещам леко придърпване когато натискам газта, това дали е признак на превключване на следваща предавка или нещо друго.... :wacko: Също така питам, как е по-добре за икономичното каране на такава голяма кола, когато е възможно по-бързо т.е. на max бързина, според случая или във всички случаи бавно и спокойно /стига да не пречиш на движението/. :giggle:
  23. Прецаках се, но живота продължава. :icon_blush: Имам едно въпросче и аз? :icon_rock: Когато дам контакт преди да запаля се включва нещо като вентилатор. Това нормално ли е?
  24. Човек се учи докато е жив!!! Дори и не предполагах, че за 935 лв. ще ми сложат на:mitsu-smiley: корейски части. Сетих се да питам от какъв произход са частите след като отидах даси я прибера :icon_box: От DJ tumbi разбрах, че за същите пари е можело да ви я обслужат с японски части. :icon_doh:
×
×
  • Създаване...