Премини към съдържание

tenki4

Потребител
  • От него общо

    48
  • Регистрация

  • Беше тук

Всичко което tenki4 е написал

  1. Опс така за тази работа Паджерото няма равен на себе си,че и блокаж имали...ще дърпа и ще къса :icon_thumbup: Сега някои да не се уплаши,пътя става. Утре идвам с червената мацка да ви видя :drinks:
  2. Мерси колега,знам къде се намира Богородична стъпка. Няма страшно аз съм газифициран вече :D па за 12-13 км. няма значение на какво карам :D а за ремонта е вярно че асфалта свършва по едно време но няма проблем само да не завали че тогава трябва да търсим някои колега с Аутслендър да ни вади :icon_doh: :icon_thumbup:
  3. Колеги,аз до сега не съм присъствал на събирания на клуба... но мисля да отскоча този път,плюс това сега разбрах че Заралии сме домакини :icon_clap: Къде се намира тази полянка ? Имам намерение в събота да дойда за няколко часа без нощувка защото в неделя съм на работа :icon_hmm: а късно разбирам за да се освободя! Къде по точно на баните ?
  4. Като идеш в София бягаи при Пламен,тук във форума е като DJ-Tymbi тои ще ти помогне.
  5. Не споря,може и така да е.
  6. Колега,те хубаво са ти казали от сервиза да караш така... После да идеш пак при тях за смяна на скоростна кутия :icon_doh: Скоростната кутия ти е на Рено,при тях има един маншон на полуоската (това е лоста за които говориш) че маслото на кутията ти се пличка в този маншон,няма семеринга която го спира,след като ти се напука или скъса маншона то просто истича и след това скоросната кутия остава без масло и следва посиняване-блокаиране :icon_doh: не че искам да те плаша но...Ако капе от него по добре го смени,втора употреба на дизел кутия е 600-700 лв. на бензина около 350 лв.без труд,просто информация.
  7. Проблема ми е решен :icon_thumbup: смениха ми държачите на апаратите,това са едни болтове които ги държат,по 4 на апарат бяха износени и имаха луфт,на стругар ми направиха нови и тракането спря :good: то спирачната система ми е идентична като на Опел и други марки само леглата на накладките са по различни,нали трябва да ти ги дадат малко по скъпи все пак Мицубиши караме :D
  8. Там е работата че при мен няма такова място да се сложи... Гледахме как руснака реже и слага :D но моята кутия е по друга :unsure:
  9. Моята е с климатик и също няма филтър на 100% Малко остана да свалим цялото табло :D Единственото решение за мен е да се намери кутия с място за филтър от някоя морга... тва е !
  10. И на мен така ми казаха че трябва на струг да се направи.... А тракането е ужасно :icon_rock: имам чувството че всеки момент ще ми паднат накладките :icon_doh: е разбира се по лоши пътища като карам се чува,а то вече хубави не останаха ! В понеделник ще влиза в бокса,па ще видим.
  11. Здравейте, от известно време се чува едно тракане от към предните спирачки,смених си накладките но резултат никакъв! Казаха ми, че някакви държачи на апаратите били износени и имало луфт за това така се получавало,но те не се продавали отделно, май вървят комплект с апарати... Колеги дайте съвет какво да правя :icon_n_ermm:
  12. Мреси за информацията колега Знаех си че памета ми не ми е изневерила и наистина миналата година работеха и двете......
  13. За стъклата може да е натиснат един бутон пред копчетата,квадратен е ! Той ги блокира. Количката щом ти харесва взимай я :icon_dance: Аз карам такава повече от година и още не ми е омръзнала с кеф се качвам ;) За разхода не се притесняваи,всичко зафиси от бензина,няма да папа повече от един драглиф GOLF 1.4 :D
  14. Аз искам да питам: Като включа климатика и двете перки на радиатора ли трябва да се включват или само едната ? Миналата година май и двете ми се включваха...а сега едната. На мен на решетката ми духа 8-9 градуса, а климатика ми е обслужен ! Питам се, дали не може да се регулират от някъде градусите !
  15. tenki4

    Carisma дизел или GDI?

    Разбира се газта я избиваш за година две,ако караш малко... но след като се качиш в такава кола... повярвай ще ти се кара повечко ;) а за дизела мисля че знаеш че двигатяля е на Рено и скоросната кутия,при бензина е само кутията без GDI ,не че е проблем ако се обслужват правилно.
  16. tenki4

    Carisma дизел или GDI?

    Пич,според мен си вземи една Каризма 2000 - 2001год. 1.6 MPI 99 кончета. Колата пак си е пъргава даже по добре от дизела ;) данъка ти е 40 кинта, за сравнение 1.8 MPI 116 коня сега е 230 лв. Спокойно можеш да и сложиш газов инжекцион обикновен за 1100-1400 лв. В Пловдив BRC струвало около 1400 лв. Ще ти харчи ГАЗ градско 10 л. извън градско 7 л. на 100 км. Дизела "макар е по икономичен" на цена 2.40 лв. ще ти излиза пак по скъпо,градския разход ще ти е 7 - 7.5 литра над 15 кинта на 100 км. На черно нафтата върви около 1.50-1.60 лв. и като ти пробутат някоя долна нафта и като си прецакаш дюзите.... ремонти ремонти... пари пари... после не е виновна марката :icon_doh: За мен варианта който съм писал най горе е най удачен ! Това си е мое мнение избора си е твой :rolleyes: Но си се ориентирал на добра марка автомобил :rulez:
  17. tenki4

    check engine лампа

    Значи да разбирам че не са ми сложили симолатор за инжекторите ! Но тази работа не я ли върши компа на ГИ. По принцип знам че такъв симолатор се слага на газови уредби за моноижекция, който ги слагат на пълен инжикцион.Както и се слага симолатор за ланда сонда. Но при ГИ си мислех че тази работа я прави компа на ГИ !!! А за разчитането на компа на Каризмата, карал съм я и в сервиза на BOSH тук, и пак не можаха да се свържат ! Коментара е излишен,отидах при един друг който не е толкова известен и се свърза с лап топа си без проблем,не му бяха необходими големите сандъци на уж големите сервизи... даже и ми пусна тест на двигателя за налягането на цилиндрите и други подобни :icon_clap:
  18. tenki4

    check engine лампа

    Не не са. Те си казват че това е нормално за японските коли,при тях е светила лампата ! Но и аз мога да си откача клемата не е проблем.... Но нищо друго не мога да направя! Тук в Ст.Загора само един може да ми разчете компютъра на Каризмата,ще му ръскам 30 кинта и това е.
  19. tenki4

    check engine лампа

    Ами не е холанска на "Vialle" течна фаза и с помпа в бутилката както пише в другата тема. Иначе си е италианска целия комплект,с газ.инжектори компютър и т.н.
  20. tenki4

    check engine лампа

    Моят е обикновен ГИ. Вчера ходих при газаджиите и ми обогатиха сместа с 10% Колата се събуди доста :icon_thumbup: ,даже вече като превклучи от бензин на газ не се усеща вече,но лампата(чека) продължава да свети на газ! Мисля да я заведа да и прочетът каква грешка дава и ако няма страшно да ми възникне проблем, изобщо няма да се занимавам повече. Да си свети !
  21. tenki4

    check engine лампа

    В понеделник отивам при тях,па ще видим какво ще стане !
  22. Да прав си колега,същите газаджии ми казаха че няма проблем да ми сложат такава... В "Балканстар" струвала само около 3 хилки :icon_rock: И помпата около 1000 ако се прецака,разбира се в началото за това няма за какво да се притеснява човек докато е в гаранция. Но при положение че колата струва колкото този ГИ ..... :icon_hmm:
  23. tenki4

    check engine лампа

    Понякога изгасва на високи обороти,но за малко....
  24. tenki4

    check engine лампа

    Колега не се притеснявай.На мен след като ми сложиха ГИ ми светна чека след като превключвам на газ.Казаха ми че е нормално понеже лабда сондата отчита не добре обогатена смес заради газта. Казаха ми че могат да ми обогатят сместа но ще ми се вдигне разхода... За сега ще карам така,иначе на бензин си изгасва.
  25. Човече няма майтап !!! Аз от 2 седмици съм с газов инжикцион "LANDIRENZO" Изминал съм вече около 600 км. на 400 км ми харчи 29 литра газ с 50 км гратско и 100 км на климатик :good: доволен съм. не че рекламирам марката но за тази цена за напълно италиански ГИ не можеш да немериш.Пред мен отворика кашона с уредбата всичко си е на марката даже и компа е такъв с италиански софтоер не български или полски там,трабички клапани всичко, само бутилката е българска това е.Има 50 сервиза за обслужване в цялата страна. Преди да си я сложа гледах и на други места но всеки ми предлага ГИ - збирштина... Италиански испарител с руски клапани там български или полски софтоер и турски трабички ала бала ей такива и пак около 1000 лв. и със гаранция 1 год. или 40 хил км. Според мен по добре всичко да си е на марката комплект,дават 2 год гаранция или 80 хил.км. Но колко е добра ще видим след като покарам още Ето повече информация: http://landi-bg.com/produkti.php
×
×
  • Създаване...