Премини към съдържание
Моля всички потребители да си сменят паролите поради спам във форума!

Slow'n'easy

Потребител
  • От него общо

    36
  • Регистрация

  • Беше тук

Всичко което Slow'n'easy е написал

  1. Slow'n'easy

    Светва ми ABS

    Какво се оказа, прекъснати пътища в ел. частта ли?
  2. Slow'n'easy

    Светва ми ABS

    Здравейте колеги, направете малко място, за да седна и аз на пейката до тези от вас със светещия ABS. Колата е Лансър 2008 DI-D без DPF. Екранът с грешката (U0415 ABS module invalid data и U0121 Data bus, ABS control module - no communication) свети и гасне на интервали, обикновено, при маневра на място, но от скоро си го прави, когато си ще. С нов акумулатор съм, но не помогна. Софтелектроник казват да съм бил демонтирал ABS модула (АТЕ мк6) и да съм им го занесял, но 90% не ставали за ремонт. Едновременно с това, други майстори се съмняват за дефектна тандем помпа и/или повредено серво. Педалът на спирачките ставал твърд без да се натиска по време на движение и колата не спирала,както трябва, но ако се подадял газ, нещата се оправяли и колата спирала. Турбото закъснявало и не се надувало, както трябва и всичко това било в следствие на недостатъчен вакуум от тандем помпата. Грешката в турбото е P2563 Boost control position sensor range/performance problem + P0299 (Turbocharger low boost). Може ли всичко това да е в следствие на проблем с вакуума или просто е съвпадение да ми се случат тези неща накуп след 10 години и 180 К км безпроблемна служба?
  3. Има едно такси в София, жал ми е за колицата-очукано, боядисано на 2 на 3, че и с дюза за газовото на бронята...
  4. Упс, виж за линейките не се бях сетил... :icon_hmm: Айде благодаря на всички и весели празници. Стискайте палци, че тръгвам за София с шал, шапка, ръкавици, вериги, лопатка, трмос с кафе, туба с гориво, 3 телефона, суха храна за 5 дни и дребни за БТР-а :icon_bye:
  5. :icon_thumbup: Благодаря! Винаги казват, че е 3-5 минути назад! А дали всички радари имат т. нар. "фискално устройство", каквото и да означава това. Мисля, че е памет на показанията на уреда.
  6. Slow'n'easy

    Проблемче

    Ако имате датчици под седалките (за коланите, еърбек и т.н), не разрешавайте на персонала в автомивките(а и вие също) да стъпва с коляно в/у седалките. Датчика скоро се сплесква и може да ви се появи грешка на комп-а. :icon_crying:
  7. Има някакво параболично огледало или леща, за да улавя сигнала на 360 градуса и то създава паника, на мен дори ми се случи да активира аларма против кражби в мол-а, голям срам :help: Но пък 100 пъти вече ме спасява от мародерите в храстите,като прави впечатление, че като правило радарите са заложени там, където общо взето, няма кой знае каква опасност от инцидент, но пък има условия да се поувлече човек със скоростта и съответно да трябва да отговаря на въпроса "Кажи сега какво ше прайм?". Миналата седмица в началото на магистралата, но точно преди табелата за край на населеното място, на 60м след като бях спрял на червено, ме отстреляха с 84км/ч (според тях), но се "оправихме" след като си признах за детектора и настоях, че не се е задействал...
  8. Радар-детекторите са разрешени. След като устройството само засича сигналите на радарите - няма проблем. Ако ги смущава (активно устройство) - е забранено. Много, ама много благодаря! Весели празници на всички!
  9. Съгласен! Приемам, че bau.bg се бави с отговора, тъй като чете закона или звъни на приятел
  10. Аз заради това съм уточнил, че е детектор и нищо не излъчва, а и в упътването за употреба пише, че не противоречи на закона, но може ли човек да вярва на "Handy"?
  11. В крайна сметка използването на анти-радари (детектори) законна ли е или не?
  12. Според БС, единствените бензиностанции, които са представили сертификат за качеството на горивата си са ЕКО и Ромпетрол!!! :icon_hmm:
  13. За тези, които все пак си сложиха стоманени джанти 16"-декоративни капаци: тук Весели празници!
  14. Taka e! Не ме слушай мен. На мен ми дай гумени стелки и свински опашки... :icon_rock: Важното е ти да си я харесваш и да ти е безопасно шофирането. :good:
  15. За бога, пич, сложи й някакви тасове, мноооого те моля! :D
  16. Братлета, намерих нещо: Tyk и Тук Алуминиевите са по-красиви, но мислете, че може да се наложи да слагаме вериги и тогава... :help: А тасове 16" мисля, че не е толкова сложно да се намерят, важното е да са с по-малко дупки, за да пазят от лугата по пътя. И между другото, не е лошо да погледнете сезонните промоции на МотоЕксперт.
  17. Честито, колега, колата ти изглежда мнг. добре. надявам се и да се държи добре на пътя в традиционната варненска киша :good: Като падне първия сняг да кажеш как е И да не забравиш да си вземеш гумени стелки :icon_angel:
  18. Олеее, като минеш през тази процедура веднага да споделиш! Да видим има ли изненади :icon_hmm: Благодаря и стискаме палци.
  19. Хммм, може и да не съм прав, но мисля, че има около 5 лв. такса за доставка на гума, особено за тези от нас, които не са от София...както и да е, все пак благодаря! :good: П.С. А знае ли някой, дали при покупка онлайн правят отстъпка за 4 джанти + 4 гуми?
  20. Добре, че ме светна, щях да си умра прост по въпросите на зимната гумоупотреба :icon_clap: Благодаря, имаш бира от мен следващия път.
  21. Пичове, за зимата по-добре 16" с по-висока гума, още повече, че се намират стоманени джанти 16" 5 х 114.3 по 77 лв. + Nokian WR G2 195/55R16 91H TL WR G2 XL по 145.00 лв. (гуми.бг) + декоративни капаци по 17.00 лв = 956 лв. Отделно за монтаж и баланс = около 1000 лв. ОБЩО!Това е моят план, мисля, че е приемлив :icon_thumbup:
  22. Slow'n'easy

    Катастрофирах :(

    И сестра ми така каза...бил е най-малкия бебе-дявол. А и сега, когато колата е оправена ме много лесно да разказвам, ама тогава... Да вземат вече да я завършат тая магистрала, стига са крали от от фондовете, че не е нормално да се засташава човешки живот, за да имат кинти да хранят този и онзи някакви фолк-певици и манекенки. Те готините мацки и без това си падат основно по :mitsu-smiley: :rulez:
  23. Slow'n'easy

    Катастрофирах :(

    Лелееее, де да имах и аз такива нерви, че да ги приемах нещата толкова спокойно. А за акрането на 2 гуми направо настръхвам :good: Не се ядосах толкова на животното, колкото на ситуацията. Защо точно на мен трябваше да ми се случи!? От 100 години съм шофьор, всеки ден съм бил зад волана и такова нещо не ми беше хрумвало. Но сега пък си имам едно на ум.
  24. Slow'n'easy

    Катастрофирах :(

    Колега, аз само описвам чувствата си в момента и то с шеговит тон. Не ми се сърди, аз не съм убиец на животни. Но я се постави за момент на мое място...колата на 1 месец и вече за сервиза... какво да направя, да изляза да го нахраня и да го гушкам докато се успокои ли? :icon_angel: Колегите са прави, че трябва да се сложат заграждения, още повече, че това там е на главния път София-Варна и е резерват, а не естествен хабитат и такива инциденти са ставали и преди, както и сигурно ще продължават да се случват, дано поне да е без жертви и с минимални щети. За сега можем само да караме внимателно в този район, което и се опитвам да кажа с публикуването на своята история. А сега смятам да потърся ресторант, където сервират дивеч, че е време за обяд :drinks:
  25. И аз се радвам, че се видяхме и се запознахме. Аз също не познавах никого, но не бях от мълчаливите :D , ще помисля къде да се видим др. път ако е живот и здраве. Мисля си за Аспарухово, но ако имате идея къде точно... Имам вила към хижа Черноморец с барбекю и достатъчно място за всички, но трябва да оскубем тревата първо :drinks: Хайде лека, а аз отивам да мисля
×
×
  • Създаване...