Премини към съдържание
Моля всички потребители да си сменят паролите поради спам във форума!

vege

Потребител
  • От него общо

    62
  • Регистрация

  • Беше тук

Всичко което vege е написал

  1. Виждам едно такова такси из София, най-често се мотае около Дойран. Газифицирано е. Ако го видиш, питай го директно как понася газта. Много други Колтове на газ май няма.
  2. vege

    Вентилатор в купето

    За инфо, ако някой друг се интересува, намират се в една червена кутия на плюсовата букса на акумулатора.
  3. Здравейте, не работи вентилатора на купето. Някой знае ли къде са бушоните за него? Колата е Колт 2006 г. Благодаря!
  4. Колеги, дисплея не работи от известно време и докато се каня да го оправя взе подсветката да свети постоянно. И при изваден ключ също. Нищо не е пипано по колата. Някой има ли идея? Притеснявам се да не ме остави акумулатора някоя сутрин.
  5. Верига смених на 120К,двама майстори така ми казаха, въпреки че никъде не намерих в Интернет и документацията точна цифра. Аз, обаче не съм доволен след смяната, та потърси повече инфо и ако прецениш не бързай. Свещите са обикновени, така че се сменят на 40 К. Провери скоросттите дали влизат леко на първа при студена кола. Чест проблем, струва 1000 лв отстраняването в тежката фаза. Виж дисплея дали работи, много лошо изпълнение е. Заведи колата за софтуерен ъпдейт, ако е сервизирана в БС, значи не е правен, а има такъв от 2010 г. Ауспуха се размества в предната част и създава шум, но не е нещо сериозно. Успех!
  6. vege

    Крипто валути

    Биткойн няма особено приложение, освен като вход към останалите валути. Но Етериума има огромен потенциал с идеята си за договорите (smart contracts). Напълно естествено е да има спекула и страх. В момента криптовалутата е в територията на дивия запад - няма правила, има много измами и мошеници, и опити за измами и оттам и волатилност. Но това ще се промени с времето. В този смисъл регулирането на борсите в Ю Кория и на други места, въпреки че смъкна цената на валутите, според мен в дългосрочен план е положително явление, защото ще доведе до сигурност и ще ликвидира опитите за пирамидални схеми с измислени валути. Копачите не са посредници. Те са инфраструктурата на системата и я поддържат работеща. Тяхната цел е да няма двойно харчене на валутата, което е основният проблем, когато нямаш физическо измерение. Именно бавните и скъпи транзакции са оказаха голям проблем при биткойн. Вероятно и те ще го ликвидират. След големия срив маркет кап-а му постоянно пада и в момента е под 35%. Все пак като първа и тестова валута е нормално да остане в историята. Никой не кара днес автомобили като Форд Т, нали?
  7. vege

    Крипто валути

    Да, така са нещата, когато се обръщат в пари. Със сигурност златото е по-добра инвестиция, защото има и реално приложение. Но идеята на тези валути е не да спестяваш, а да използваш ежедневно и може би и този момент ще дойде.
  8. vege

    Крипто валути

    Не става дума за изкарване на пари чрез копаене. Перспективата е пред самата технология. Световната икономика е дългова икономика и фиатните валути скоро ще са изправени пред огромна криза. Това за транзакциите не е вярно. Дори да нямаш банкови транзакции, имаш миньорската такса, която стана твърде голяма при биткойн. Затова и се срина. Просто се видя, че не може да издържи на интерес в голям мащаб. Банките могат да сринат единствено криптоборсите, но не и самият биткойн. Маркетплейс продажбите винаги ще бъдат опция.
  9. И аз смених свещи, но нямах гарнитура в описа.
  10. vege

    Крипто валути

    Дайте да вдигнем темата. Определено криптовалутите в момента не са в подем, но има доста перспектива пред тях. Аз лично съм заложил на Етериум.
  11. И при свещите не се налага смяна. Да, за Ратола става дума. Приготви пари и за смяна на масло. Искат и това да правят. Ако не - доливат минимум литър. Къде го губят незнам.
  12. И при свещите не се налага смяна.
  13. Аз сменях съвсем наскоро и може да видиш в долната тема, че имам проблеми след смяната. При мен стана следното: 1. да 2. не 3. 1000 лв. 4. Избягвай Ратола. Кой двигател с твоя.
  14. Няма отклонения в показанията при живи данни. Но само единият разпр вал е с датчик. Предполагам, че проблемът е в другия. Не става без отваряне така, нали?
  15. То и други остроумия имаше като например, че с километрите щяло да се оправи, верига не можело да прескочи (щото не е ремък и има зъбци) и т.н. Жалко е, когато голям и сериозен сервиз се държи като квартален майстор. :icon_censored: Има ли начин да се провери зацепването без да се разглобява отново или не? Какви други симптоми би могло да има освен загуба на мощност?
  16. Още един въпрос след консултация в сервиза относно мощността. Вярно ли е, че има датчици на вала и ако не е правилно зацепена веригата задължително ще светне check engine?
  17. vege

    Придърпване при палене

    На бензиновите колтове няма горивен филтър или поне сменяем такъв.
  18. 120 К км. Казаха, че се сменяла на 100К. Симптоми нямаше.
  19. Здравейте, наскоро смених агренажна верига. След това поведението на колата ми се струва различно. Колта не е толкова пъргав, колкото беше. В ниските обороти няма никаква мощност, а не беше така, защото този двигател, макар и малък (1.1) е с променлива фаза на газоразпределението. Въпросът ми е възможно ли е да не са настроили нещо при смяната на веригата? Може ли да се оправи това лесно? Благодаря и весели празници!
  20. При мен когато се е активирал имобилайзера изобщо не въртеше. Ако върти и не пали, сигурен ли си, че не е от аларма, която спира притока на гориво?
  21. vege

    Придърпване при палене

    Някакви препоръки за марка?
  22. vege

    Масло Колт 1.3 бензин

    Благодаря на всички за помощта. Източих малко масло от пробката, защото на равно място си беше над максимума. Сега е между двете линии и се надявам всичко да е наред. @ tonino_g3 - 5W40 е по документи и го карам с такова. По някое време препоръчват да започне да се слага 10W40, но не знам точно след колко км и затова карам с оригинално предписаното.
  23. vege

    Масло Колт 1.3 бензин

    Здравейте, за да не отварям нова тема пускам тук един бърз въпрос. Ако маслото след смяна е около 2 мм над максимума на щеката проблем ли е? Благодаря!
  24. vege

    Придърпване при палене

    Оправи се. Сипах хубав бензин - 100 октана, магистрала и сега вече 2-ро зареждане с обикновен бензин няма проблем.
  25. vege

    Придърпване при палене

    Благодаря за отговора! Няма светеща лампа, затова почвам другите неща от списъка.
×
×
  • Създаване...