Премини към съдържание

Деан Тодоров

Потребител
  • От него общо

    24
  • Регистрация

  • Беше тук

Всичко което Деан Тодоров е написал

  1. Колеги някой обръщал ли е внимание какво пише в техническата документация (евросертификата) на Лансер 1.8 MIVEC. Принципно всички знаем, че мощността е 90кв./143кс. подробността обаче е, че тази мощност е изчислена при 4000rpm. Отидох в данъчното да си подам декларация за данък МПС и ми взеха талона за да видят данните и жената ми каза,че данъка е висок понеже колата е 105KW тоест 168кс. И аз естествено си помислих,че в КАТ са сгрешили... погледнах талона и наистина пише 105KW. След това се прибрах и погледнах документите (бях направил копие на евросертификата преди да ми го вземата за регистрацията в КАТ) и наистина там пише (както и в митническата декларация) номинална мощност 90кв/143кс. при 4000об/мин, максимална мощност 105кв/168кс. при 6000об/мин.
  2. Аз подкрепям колегата, имам много лоши впечатления от зимното поведение на Лансер-а. Въпреки,че съм с Mishelin Alpin III (като ги купувах бяха обявени за най добра зимна гума според класацията на Германския съюз на автомобилистите). Според мен това се дължи на голямото междуосово разстояние на автомобила както и голямата маса на купето и лекия бензинов двигател. Не съм имал много пъти сериозни проблеми но не е нормално майка ми с Голф III 1.9 TDI с някакви измислени замни гуми за по 100 лева да изкачва големи баири без никакъв проблем, а аз постоянно да буксувам и да спре колата нагоре, че даже и да тръгне назад. Да не говорим за VW jetta дизел от старите модели... тя сравнение с лансер-а минава от всякъде където с моята кола немога и да си помисля през зимата.
  3. Здравейте колеги, Търся Service Manual за Sportback искам да видя по изходите на куплонзите от електрическата инсталация дали има оставен стерео изход от аудио системата,целта е да сложа усилвател и видях,че на снопа към багажника има много свободни кабели на куплонзите от които сигурно някой е изход, има и оставен директен + който е 4 или 8 мм2. Ако може помогнете
  4. Благодаря много колеги!!! Много ми помогнахте,от доста време търся части,има в нета много но са предимно американски а там този модел го няма...
  5. Здравейте голеги, Преди време ме сполетя ужасен карък,в петък излизам за почивните дни извън града и всичко е О.К. но се сещам,че каското на Lancera изтича в събота... дотук всичко е добре в понеделник го измивам и тръгвам да се прибирам да си правя новото каско но по пътя... влязох в един завой на който е станала катастрофа съвсем скоро и имаше разлято масло и нафта.Завъртях се излязох от пътя и си потроших колата. Та сега търся дистрибутор или магазин откъдето да си закупя резервните части :D Трябват ми :десен фар,ляв калник,предна броня+маска,казанче за чистачки,подкалници,преден капак,задна лява врата, ляв стоп; ако някой може да помогне ще съм безкрайно благодарен!
  6. Колеги щастлив съм да споделя,че си реших проблемите. А ето и малко информация за хора които ще си слагат Ксенонови фарове. 1.Няма особено значение дали ще си купите скъп или евтин китайски кит. 2.Крушките на нащите Лансери са малко нестандартни (НВ3 и НВ4 ) нажежаемата жичка е разположена малко по навътре отколкото трябва да бъде по стандарт и от там идва проблема,променя се фокусното растояние на фара и се получава така,че фаровете "бият" ниско. 3.Регулировката става за 2 мин. Болта за регулиране се намира под отвор намиращ се на металната гредичка зад фара от дясно (за десен фар) отвора е около 15-20мм. от там се бръква с дълга отверка (кръстата) и се стига до болчето за регулиране. Сега фаровете ми ги регулираха по стандарт,и светят на около 70-100м къси и 200-250м на дълги... направо е супер :mitsu-smiley:
  7. Явно нашите Lanceri нямат таква система за контрол на крушките,защото дори и след като откачих оригиналните крушки (симулирах изгаряне) и пуснах фаровете те просто не светнаха но нищо повече. Ами вече втори ден си работят без проблем,моите фарове винаги са включени независимо дали е ден или нощ и винаги паля двигателя на фарове,просто премигват за момент докато се запали двигателя и после всичко е нормално. А относно регулировката и сервизите днес ходих в 5 сервиза и ми казаха,че на такива нови коли не им разбирали,да съм отидел в Еврос Стар да ги погледнат.... Тая вечер се ядосах и махнах ксенона на дългите и сложих обикновените крушки,светят доста по надалеч но има един голям проблем... че почти не се виждат понеже късите фарове са ксенонови и светят много по-ярко... P.S някой да може да ми намери ръководство или илюстрации как се демонтират фаровете ??? ... аз ще си ги настроя ако успея да ги махна.
  8. Хммм и аз така мисля,и на мен ми предложиха 50W ,"че светело по-хубаво" но в ръководството на потребителя бише изрично да не се монтират газоразрядни лампи с мощност по-голяма от 35W
  9. Здравейте отново колеги, Според мен едва ли ще има проблем с гаранцията понеже не се внася изменение в конструкцията на автомобила но ако все пак се наложи да се демонтират преди преглед това става за около 10мин. Относно системата... днес опитно доказах,че Lancer SportBack явно няма такава,след като откачих стандартните крушки нищо не се случи... А ако все пак има и някой ден реши да се задейства се поставя преди баласта така наречения Larning cancel,и проблема се решава... ..... просто моята кола незнаеше какво е светлина до днес :icon_thumbup:
  10. Благодаря, Аз смятам,че е трудно да съм объркал нещо понеже комплектите бяха пълни и не се наложи никакво изменение на оригиналната ел.инсталация всички детайли си бяха на конектори аз просто ги свързах и закрепих неподвижно баластите .
  11. Ами нямаше кой да ми ги монтира понеже все още нямат техник в Русе и си ги сложих сам,и за това не е правена центровка и аз мисля да отида на стенд,но там дали ще знаят къде се намират винтовете за регулиране ?
  12. Здравейте колеги днес си поставих ксенонови системи на Philips. До тук всичко е прекрасно,късите светлини светят чудесно,но дългите светят много по близо от преди предполагам,че това се дължи на факта,че двете крушки (ксеноновата и обикновената) източника на светлина е разположен на различно разтояние спрямо основата и така се променя фокуса на рефлектора,но не зная как да регулирам фара. Ако някой има друга идея на какво се дължи или как може да бъде отстранен недостатъка моля да вземе участие в темата
  13. Здравейте колеги! Искам и аз да споделя мнение от около седмица съм с Michelin Alpine A3 и сум много доволен от стабилноста на колата Вече като тругвам с повечко газ рядко се вижда жълтата кола на дисплея :icon_clap:
  14. И на моя SportBack му свиха двете предни тапи :icon_crying:
  15. Деан Тодоров

    Турбото

    Колега прав си. Друг начин за достигане на мощност при ниски обороти и избягване на този негативен ефект е използването на турбо компресори с променлива геометрия на лопатките.Лопатките се променят по два закона 'gama'=const и 'ро'=const съответно при единият се цели еднаква плътност на въздушният поток по целият тракт(с постоянен ъгъл на поставяне) а при другият закон, лопатките се самокомпенсират , на вид са еднакво отворени по дължината си, но са с неравномерно разпределен поток по цялото сечение.Този тип компресори се прилага често при дизеловите двигатели и се избягват от бензиновите поради няколко проблема които ще ви спестя защото темата ще стане прекалено дълга но най вече заради цената на изработката едно такова компресорче за бензинов мотор . Една от другите ми коли освен Lancer-4o е Golf-3 1.9TDI всъщност този автомобил е юбилеен произведени са само 1000бройки за най-големите почитатели Всичко останало освен купето е на AUDI S-line със заводско спортно 8 точково независимо окачване и живачни стабилизатори в праговете,но както и да е най-важното е двигателя който е с безкамерно възпламеняване и с турбокомпресор с променлива геометрия на лопатките.Основната разлика от другите мотори 1.9TDI е,че зимата запалва на 1-вата секунда без значение колко градуса е,компресора е включен при всички обороти,графиката на въртящия момент е прогресивно растяща до 1800мин-1 и константа до 5500мин-1, и е с уникална мощност в класа си 151кс. Наистина е уникално да караш ткъв автомобил който да има висока мощност и при 800мин-1
  16. ЕЕЕЕЕ колеги що така свиркайте по от рано аз чак сега научавам за срещата дайте да направим още една :mitsu-smiley:
  17. Деан Тодоров

    Турбото

    Здравей,колега! :mitsu-smiley: Хубаво е че на тези години те вълнуват такива работи Значи повъпрос: 1.Да прав си няма мотор който да е в сила да достигне такива обороти (по надолу ще обясня) 2.Налягането на турбината зависи от конструкцията и типа на самата турбина (форма на лопатките обем на камерата радиус-векторно съотношение и др.) има едни гооолеееми формули от интегрални и диференциални уравнения по които се пресмята всичко когато се конструира турбо компресор,но за сега това на теб не ти трябва.Трябва ти да приемеш само,че от компресор до компресор има голяма разлика (дебит л/мин,номинално и максимално налягане кгс. и т.н) и според модела и типа на двигателя се избира или конструира подходящ. 3.По мои впечатления да от части но е доста по съкратено, При повишаване оборотите на двигателя се повишават оборотите на лопатковата турбина в компресорната секция. Това води до увеличаване на налягането на нагнетения въздух, който започва постепенно да надува въздуховодите и интеркулера. Това време на закъснение се нарича turbo lag. При по-мощните двигатели имаме по-голямо турбо закъснение. При високи обороти и натоварен двигател имаме високи обороти на лопатковите турбини. При внезапно отпускане на педала на газта се получава максимум 1-2 секунди закъснение на падането на оборотите на двигателя. Това е заради зададеното от конструкторите плавното намаляване на оборотите на лопатковите турбини. 4.Реално и двете твърдения са верни но и са взаимно зависими.Повишаването на номиналното (работно) налягане на компресора трябва да се съобрази с много неща (колянов вал,биели,лагери,бутала и т.н),защото най-често срещаното явление е скъсан колянов вал от повишения въртящ момент или силно деформирани бутала.Има и други параметри които се коригират с така наречения "Чип Тунинг" А сега да ти обясня за компресора като цяло:Турбо агрегата се състои от турбинна секция (турбина с лопатки, задвижвана от топлите изгорели газове) и компресорна секция (турбина с лопатки, засмукваща въздух от въздушния филтър и впоследствие засмукания въздух излиза нагнетен от секцията към интеркулера ако има такъв ). Двете лопаткови турбини са закрепени неподвижно към ос, която се върти до 100 000 оборота в минута. Тази ос "плува" в масло, защото при тези обороти и тази температура ще е трудно да се намери друг подходящ тип лагер освен този който се нарича плъзгащ. Турбо версиите са по-капризни към двигателните масла, отколкото атмосферните версии. Когато се износи втулката (плъзгащия лагер) и сегментите които разделят маслото от изгорелите газове и нагнетявания въздух маслото може да влезе в смукателния колектор и тогава ако не се спре в кулера става много лошо,маслото се превръща в гориво двигателя се самофорсира до критични нива над максималните и тогава двигателя се изхвърля и се поставя нов :icon_thumbup: Така,че ако задаваш този въпрос просто с информативна цел добре но ако си решил да правиш нещо ще трябва да попрочетеш малко Надявам се да съм ти дал отговор на въпросите :mitsu-smiley:
  18. Деан Тодоров

    Данък МПС !

    Колеги аз предлагам като си попълвате декларациите да ги пишете без катализатор!!! Данака е със 100 лв по нисък...
  19. Здравейте колеги, и аз искам да добавя нещо по темата. Първото което е - прочетете си книжките за автомобила. Там пише, че за да се затворят прозорците ,трябва в рамките на 30сек след заключването да се натисне повторно бутона и да се задържи - за да се затворят или изцяло или до желана от вас позиция.Това може да се пренастрои в севизи на :mitsu-smiley: . И аз имам същия проблем с алармата - също е GEMINI и си записах час в сервиза за да пренастроят времето за активиране на сензорите, защото заводско е 5сек. Аз ще искам да го направят 1 мин и проблема ще се реши Поздрави от Русе :mitsu-smiley:
  20. И аз споделям мнението на колегата. Най вероятно е дефектоскопия - за евентуални усуквания на купето.
  21. Благодаря!!! остава да почерпя :icon_thumbup: Чак сега прочетох мненията от 2 ра страница дори и да ви убеждавам,че не е нагласено сигурно малко хора ще повярват,имайки предвид манталитета на българина сигурно и ако аз не бях спечелил щях да кажа така :D , а относно това,че са в Русе, просто първо са изтеглили томболата за Colt а след това жури е избрало моята снимка за Lancer-a, просто щастлива случайност... Мога да ви разкажа много подробности и емоции от събитието но сега нямам време да пиша
  22. Здравейте колеги!!! Казвам се Деан Тодоров,и също съм много запален по японските коли : :icon_angel: ,съвсем случайно разбрах за кампанията ON YOUR MARK на :mitsu-smiley: и реших да участвам.Като на шега ме сполетя късмета и спечелих новият Lancer (кай се е надявал?!?!?),честно да ви кажа след като реших да участвам разказах на приятели и те ми казаха "-То всичко е нагласено,вече се знае кой го е спечелил,това е техен човек......... "но въпреки това аз участвах... иии :rolleyes: . А относно събитието на летище Лесново,беше супер идеална организация и бляскаво шоу. Поздрави на Victor
  23. Деан Тодоров

    Lancer Sportback

    Наистина колега, проблема е само при теб. И аз имам Traction и няма никакъв проблем с боксуването. Даже съм много щастлив, че вчера за пръв път пробвах Sportback-чето на байр с мокър сняг, направо е невероятно. Супер си върви, даже дръпнах една vektra която неможа да качи сама баира :icon_clap:
×
×
  • Създаване...