Премини към съдържание

иван бояджиев

Потребител
  • От него общо

    56
  • Регистрация

  • Беше тук

Всичко което иван бояджиев е написал

  1. И така, оказа се фалшива тревога :icon_clap: Майсторът отвори релето и 3 минути и 5 лева по-късно всичко приключи благополучно :icon_thumbup: След това каза, дай 15 лева и за 15 минути ще ти оправя и дисплея :D Той (дисплеят) от време на време губи картина, но не ми се занимаваше днес Със здраве на всички :plane:
  2. Здравейте колеги :icon_bye: Темата идва точно навреме, защото от два дни и аз имам някакъв странен проблем с мигачите. Пътувам доста и онзи ден, както си карах, изведнъж мигачите спряха да работят... всички. Просто спряха да включват :icon_hmm: Без тях съм като инвалид :icon_doh: След леко ръчкане нагоре-надолу всичко се оправи. На другия ден проблемът се повтори, а на следващия - отказаха напълно. Прегледах бушоните, крушките, всичко е ОК. Та се чудех дали някой може да помогне... Почистване, контактен спрей?. В неделя ще разглобявам и приемам всякакви съвети Благодаря :drinks:
  3. Благодаря, колега :icon_clap: Опааааа... Да, 1.3 е :icon_bye: леко съм го пропуснал в поста ми:icon_box:
  4. Здравейте колеги :icon_blush: Изчетох повечето теми, които имаха връзка с катализатора и неговото премахване, но не успях да добия пълна представа за нещата... :icon_hmm: С две думи: карам Спейс Стар вече 4-та година (80 000 км.) и до сега не съм имал никакви проблеми - обслужвам и карам :mitsu-smiley: През декември, при едно ходене в Родопите и след продължително изкачване и усукване по завоите, забелязах, или по-точно помирисах нещо като развалени яйца :icon_hmm: На мен не ми направи особено впечатление, но приятелят ми каза, че катализаторът ми е заминал и ще трябва да ми го отрежат. Не обърнах внимание, а и колата си вървеше както обикновено - смесено 7.3 л. газ на 100 км. и безупречна работа на двигателя. Една сутрин преди около две седмици за пръв път ми изгасна на кръстовище в Пловдив и от тогава започна да го прави от време на време. На моменти глъхне, понякога гасне и отново има мирис на сяра... Изгуби и малко мощност. Важно е да поясня, че го прави само на газ, на безнин оборотите са стабилни. Утре най-вероятно ще отида до газаджията и той да си каже мнението, но ми се струва, че не е от там. Моля Ви за съвет, как да съм 100% сигурен, че е катализатор и ако се окаже от него, как най-безболезнено да го премахна и какво точно трябва да се монтира на негово място? Изключително доволен съм от колата и като цяло не искам да я осъкатявам по никакъв начин, но, ако се налага, ще режа :icon_box: Другото което искам да питам е, какво точно трябва да се монтира на мястото на катализатора? Тръба, резонантно гърне или нищо? Четох 100 различни мнения и не знам какво да правя. Предварително благодаря за помоща :drinks:
  5. При мен градското и извънградското каране се припокриват, така че давам среден разход. Бензин 6.5/6.7л. на 100км., газ 8.4л. на 100км.(с климатик). Зимата е около 7.9л. на 100км.:icon_clap: Мицката е Спейс Стар 1.3 с ръчни скорости, уредбата е обикновена BRC. Трябва да отбележа, че карам внимателно и не ръчкам колата. Зареждам винаги до горе и всеки път резултатът е горепосоченият. Обожавам я тая машина :mitsu-smiley: :icon_rock:
  6. Колега, с риск да се повторя, ще ти кажа, че съединителят ти не е за смяна... На всички звездички педала отделя доста в горно положение и бързичко ще свикнеш :mitsu-smiley: :icon_thumbup: Даже сега, като се кача на бащата на Пежо-то чак ми е гадно колко ниско отделя педала
  7. Здравейте, колеги Потърсих, но не можах да намеря информация за следния проблем. Както знаете, фаровете на звездичките са пластмасови... няма лошо. Въпросът е, че левият ми фар лееееко започна като че да потъмнява. Гледал съм клипове как се излъскват фарове на различни коли, но всички са били стъклени. Та може ли някой да сподели, има ли някакъв начин да се полира пластмасата, от която са направени? Не искам да направя някоя глупост и да ги надера или нещо подобно... :icon_hmm: Благодаря предварително :mitsu-smiley:
  8. Привет!Това, че ти включва първа скорост трудно, не значи че съединителят ти е за смяна :icon_hmm: Моята първа също понякога влиза по-трудно, но мисля, че това е при всички звездички. Не разбирам много от тия работи, затова попитай някой колега. Само да споделя, че преди да си купя звездичката огледах няколко други и на повечето ми направи впечатление, че първата влиза трудно... или по-скоро трябва да и свикнеш. Лично моя съвет е, да се обадиш на колегата Milen_z. да я погледне :drinks: Успех, колега :mitsu-smiley: :icon_thumbup:
  9. Мдам...нежна и тиха количка :mitsu-smiley: Баща ми, като я докарах пред вкъщи за пръв път, ми вика "Запали я!"...а тя работеше на място :icon_rock:
  10. Честито, колега Поддържай я добре и ще си шофираш без проблем хииииииляди километри :icon_rock: :icon_rock:
  11. Мдам, аз съм писал на Марио и като цяло знам подробностите. Благодаря, Роско :icon_thumbup:
  12. Колеги, абе я кажете, след като сте с газови, някой повдигал ли е дупето на звездичка? Малко ми натежа отзад и като сложа раници, багаж, колела и т.н. мога да изгубя гърнето някъде :icon_rock: :icon_rock: Някой сменял ли е пружини или просто ги повдигате с малко допълнителна работа?
  13. При мен имаше проблем само с оборотите...но се оправи бързо :mitsu-smiley: Касетофона ми обаче не е оригинален....и всичко си работи нормално. Дано да е бушон :icon_hmm: успех, колега...все пак караш Мицубиши :plane:
  14. Добре дошъл в отбора, колега :mitsu-smiley: няма да съжаляваш за покупката Грижи се добре за колата, обслужи я без да се скъпиш и тя ще ти се отплати.
  15. ...Закова 7.5/100 газ :plane: Честата смяна на въздушен филтър...15лв. на 10 000км., годишен преглед 8 лв., чак пък честа смяна на ауспуха...баща ми кара 15 години на газ едно пежо 405/88г. с оригинално гърне и е заварявал два пъти само задното, багажното пространство - както си го разпределиш Ето и новата сметка: 7.5л газ*1.09лв=8.20лв., 6.5л бензин*2.17лв.=14.10лв....или разлика 6лв. на 100км. За един месец ще избия всички консумативи и евентуални ремонти за годината :D Не ме разбирай погрешно колега :icon_blush: и аз смятам, че НАЙ-ДОБРИЯТ вариант е бензина, но за момента с нашите доходи и стандарт на живот, разликата наистина е огромна.
  16. Честито, колега!Ако я поддържаш добре, ще ти служи повече от добре :mitsu-smiley: :mitsu-smiley: Нямал съм такъв проблем, защото карам бензин Дизелът е на Рено, а аз съм малко резервиран към френското :icon_box: Хиляди безаварийни километри ти пожелавам :icon_rock:
  17. Днес ходих до гумаджиите да питам за резервната :rolleyes: единият ми вика - имам, няма проблеми!!! Докато чаках да я намери вадеше едни такива малки...от Фиат и разни други, аз с усмивка на лице и като я извади...смях, че тя по голяма от моята :icon_hmm:. Малко по-тънка е, но самата джанта е даже по изпъкнала. Сега търся един калъф на моята и да си я привържа в багажника :plane:
  18. Колеги, я кажете по въпроса за резервната гума...мога ли да намеря от малките, за да ми заема по-малко място в багажника? Разстоянието между болтовете, ако не греша е 114,3мм, а отвора 67мм.
  19. Така, трябваше да поясня, че карам около 70км. на ден, от които максимум 20км. са извънградско, останалите са по най-натоварените кръстовища в Пловдив. Днес заредих за втори път бутилката и стана както ми казаха - разходът падна и съм минал 299км. с 23л. газ, което си е 7.7/100 Що се отнася до мощността, аз не усещам голяма разлика... колата си върви чудесно, набира си нормално и няма аномалии при изпреварване или по-рязко тръгване:icon_blush: Тук е мястото да кажа, че съм спокоен шофьор и рядко настъпвам колата...едва ли човек с тежък крак би се спрял на такъв мотор. Скоро обаче ще пътувам с доста багаж(палатки, колела и т. н.) в балкана и ще споделя как е по баира ако трябва ще бутаме :D :D rosko, 100% съм съгласен с теб и сигуно ще ме човърка мисълта дали нямаше да е по-добре с ГИ :good: , но засега съм много доволен :mitsu-smiley:
  20. Привет, колеги :rolleyes: След известно чудене реших да сложа газ на звездичката. И тъй като във форума не открих тема специално за модела, реших да споделя някои подробности за хората, на които тепърва им предстои подобна стъпка. Първо да кажа, че не разбирам много от автомобили, да не говорим за газови уредби, но след като прочетох доста по форумите реших да отида при монтьор и да попитам. И така, първото и най-важно нещо, което трябва да знаете е, че на двигател 1.3 може да се сложи както обикновена газова уредба (АГУ), така и газов инжекцион (ГИ). Тук започва голямото чудене, маене, смятане...плюсове и минуси и т. н. :icon_box: Ето какво ми предложиха на мен: 1. АГУ(BRC)за 500лв. с нормална бутилка, 550лв. с бутилка, която се слага на мястото на резервната гума; 2. ГИ(BRC) за 1 400лв. Две години гаранция и на двете. Аз се спрях на АГУ-то с 31 литрова бутилка, като резервна гума. Избрах я, защото ако бях сложил обикновена елипсовидна бутилка трябваше да режа кората на дъното на багажника, а не ми се искаше. За един ден я монтираха и...ето ни с газ. Бутилката беше пълна догоре и започнах да карам. След като почти започна да хълца я напълних отново и се оказа, че съм изминал 300км. с 27 литра, което е 9/100 Казаха ми, че първото засичане няма да е точно, защото все пак са я пробвали, форсирали са я, работила е на място и т. н. Надявам се да падне още малко, защото на бензин никога не е горяла повече от 6.5/100. Елементарната сметка показва - бензин 6.5л.*2.20лв.=14.30лв, газ 9л.*1.10лв.=9.90лв...или разлика 14.30-9.90=4.40лв. От тук нататък се надявам да си карам със здраве и безаварийно. Останалите неща, които трябва да знате са, че освен 550лв. за всичко, трябва да си приготвите още 20лв. за издаване на паспорт и стикер, както и че според моя майстор, нещата които трябва да се следят са: въздушен филтър(на всеки 8-9000км.), свещи на 30 000км., да си следите антифриза да е в нормални граници и да наливате по малко пресен бензин. Във връзка с бутилката и резервната гума, искам да попитам: някой търсил ли е, и къде мога да намеря резервна гума от малките та да си я сложа в багажника. Разстоянието между болтовете, ако не греша е 114,3мм, а отвора 67мм. и евентуално какъв размер трябва да е? Ето и една две снимки http://media.snimka.bg/6266/018787573.jpg http://media.snimka.bg/6266/018787578.jpg
  21. Мдам, не се сетих за старите гайки....тая неделя ще се пробвам да ги извадя :good:
  22. :good: увеличаваш леко музиката и
  23. :icon_box: в момента имам същия проблем, но при мен се чува само когато отварям багажника и задната врата се вдига. По време на движение няма шум :D , отворя ли обаче вратата, се чува нещо като звук от изпуснати инструменти. Не ми е останало време тези дни, но видях, че на пластмасата под зания прозорец има само два болта, които се намират на дръжката за затваряне от вътрешната страна, и сега ще видя в ръководството дали има информация как се сваля кората. 100% има паднал някакъв болт или нещо подобно :plane: То при тия "перфектни" пътища :icon_censored: :icon_censored:
  24. Имах подобен проблем...ако може да се нарече така Всичко по колата и ходовата й част си беше перфектно...но нещо скъцаше. Според мен е от някаква гума/уплътнение/тампон или нещо подобно. След като времето се оправи и изсъхна - изведнъж спря :icon_blush: Оглеждал съм навсякъде - около гумите, около калниците, гумените уплътнения...всичко :mad: не мога да си го обясня, но мисля, че не е сериозно :mitsu-smiley:
×
×
  • Създаване...