Премини към съдържание
Моля всички потребители да си сменят паролите поради спам във форума!

steam

Потребител
  • От него общо

    146
  • Регистрация

  • Беше тук

Местоживеене

  • Град
    Варна

Информация за профила

  • Пол
    Мъж
  • Кара
    Galant `83 2.3TD и Galant `91 1.8 EXE

steam's Постижения

Често присъстващ

Често присъстващ (7/14)

  • Първа Публикация
  • Сътрудник
  • Начален Разговор
  • Първа Седмица
  • Един месец

Спечелени Значки

0

Репутация

  1. steam

    '08 Mitsubishi Lancer 1.8i

    Колата е продадена.
  2. Здравейте! Мой близък приятел продава Лансер от 2008 година и според мен си струва офертата да бъде качена във форума и колата да отиде в някой фен. Автомобилът е закупен на 26.09.2016 на 56800км, а в момента е на малко над 72000км. Двигател: 1.8 бензин, 143 к.с. Кутия: ръчна Цвят: тъмно сив Екстри: ABS, ASC, AFS, въздушни възглавници, ел.стъкла и огледала, ел. подгрев на седалките, аудио система Rockford Fosgate със събуфер в багажника и навигация, кожен салон, лети джанти, спойлер от Evolution X, сгъваем теглич, безключово палене, климатроник, ксенонови фарове, фарове за мъгла Цена: 15999 лв. Телефон за връзка: 0894/ 32-55-43 Линк към обявата в Cars.bg: Mitsubishi Lancer
  3. Чек енджина свети ли? Като влезе в авариен режим започва да хвърля бензина с кофа в колектора...
  4. steam

    Какво е това?

    Модула на алармата е отделно, както и релето, което прекъсва запалването (Схемата която се вижда на снимките е точно за алармата). Централното е фабрично - вътре в модула на алармата има само реле което се задейства от дистанционното и подава сигнал за отключване/заключване на оригиналната система. На връзката с ключовете обаче има трансмитер за имобилайзер и явно въпросната черна кутия е точно безконтактен имобилайзер, който е добавен допълнително към алармата и затова го няма на диаграмата с кабелите. Благодаря за бързите отговори! :mitsu-smiley:
  5. steam

    Какво е това?

    Здравейте, днес поразглобих колата в отсраняване на следите от работа на квартални майстори, които са се натрупали през годините. Покрай смелите решения обаче открих и черна кутия с релета, чието предназначение не успях да установя (мога да кажа само че не прилича на нещо произведено от японец). Интересното е, че на един от кабелите излизащи от кутията има гнездо за бушон, за което беше залепен бушон с изолирбанд. Вътре в гнездото обаче нямаше бушон - когато сложих се чу как някое от релетата в кутията щракна (не беше на контакт, дори ключа не беше в колата). Не искам да рискувам и да опитвам да я запаля с поставен бушон и затова реших да попитам дали някой може да ми каже какво е това: http://oi65.tinypic.com/qrlov8.jpg http://oi66.tinypic.com/mrean9.jpg http://oi64.tinypic.com/2rgozg2.jpg http://oi67.tinypic.com/k224ap.jpg Колата е Галант от 91ва с 4G37 двигател и има афтърмаркет аларма и обикновена газова уредба. По метода на изключването остана кутията да има нещо общо с газовата, но не е емулатор (има емулатор, но той е в коша на двигателя). Чека свети, но единствената грешка която изкарва е че има проблем с бензиновата помпа (нищо и няма, работи на бензин). Така си е откакто я купих, като при покупката сложих компютър от друг галант, понеже оригиналния беше изгорял, което беше и причината за продажбата. Имам я от три години и половина и досега не съм имал повод да заподозра, че някой бушон е изваден. Някакви идеи какво е това на снимките? Моите свършиха.
  6. Както каза и колегата, вероятно е хлабава клема на акумулатора. И на мен ми се е случвало
  7. Ако наистина е от 83та година не е E15, a предишния модел. Купето не е поцинковано и гние много, мога да ви покажа снимки на прагове, през които се вижда мокета на колата. И на мен ще ми е интересно да видя снимки, ако модела е като моя мога да помогна и с доста ноу-хау
  8. steam

    Странен шум

    И аз първо си помислих за този лагер, но на място няма никакъв шум, със/без натиснат съединител - няма значение, та това отпадна като вариант.
  9. steam

    Странен шум

    Ок, ще прегледам тампоните и каретата. Освен това днес установих, че шума го няма и когато се движа по инерция на скорост - появява се само когато подам газ.
  10. steam

    Странен шум

    Здравейте! От известно време се появи странен шум след потегляне и не мога да разбера от какво е. Когато отпусна съединителя се чува някакво чукане или тракане отпред (без значение от предавката), което изчезва когато мина 2000 оборота. Когато не е на скорост няма проблеми, без значение дали колата е на място или се движи по инерция. Няма значение и дали е студена или загряла. Някакви идеи? (Подозирам проблем в скоростната кутия, но не знам кое точно причинява шума) П.П. Колата е Галант 1.8 от 91ва
  11. steam

    ТПС реши дa бягa

    На моя Галант го настроих с мултицет и три жички. Изтегли си сервизното ръководство за колата, процеса е описан подробно там и не е нещо особено, цялата работа отнема 5-10 минути. Откачаш буксата на TPS-а, свързваш пиновете с жичките и закачаш мултицета на плюсовия и минусовия пин. После даваш на контакт, разхлабваш двата болта и въртиш сензора докато постигнеш посоченото в ръководството напрежение. При мен (двигател 4G37) беше от 0.48 до 0.52 волта, настроих го на 0.50 . Стягаш болтовете, закачаш буксата и си готов. От ТУК можеш да свалиш сервизното ръководсто. Успех!
  12. Здравейте колеги! Когато купих Галанта си компютъра му беше повреден и го смених с друг, но сега и новия си заминава. Можете ли да ми препоръчате човек във Варна, който да е в състояние да възстанови повреден компютър (смяна на кондензатори, оглед на пътечки, транзистори, цялата процедура) ? Колата е Галант от 1991ва с 4G37 двигател.
  13. При нормални - да, но точно затова се слагат във фаровете за мъгла, които се използват като има мъгла или вали сняг. Жълтата светлина не се губи толкова, колкото бялата, когато е влажно.
  14. steam

    Тунинг сайтове ?

    Дефинирай "тунинг сайтове" :D - части ли ти трябват, мнения ли, или? Може да започнеш от форума на tuning.bg, все ще намериш нещо интересно там.
×
×
  • Създаване...