Премини към съдържание
Моля всички потребители да си сменят паролите поради спам във форума!

Jeronimo

Потребител
  • От него общо

    34
  • Регистрация

  • Беше тук

Всичко което Jeronimo е написал

  1. Паджерото вече е на 87000 км, а цената - 40000 лв.
  2. Продавам Мицубиши Паджеро 4, модел 2015. Двигател 3200 куб.см, 200 конски сили, SUPER SELECT. Закупено ново от Германия, от официален дилър на Мицубиши, през май 2015. Един собственик. На 77000 км, обслужвано винаги в оторизиран сервиз на Мицубиши. Къса база, ръчни скорости, блокаж на среден диференциал, бързи/бавни скорости, ел. стъкла и огледала, парктроник отзад, ролбар, бордови компютър. В гаранция, Платен данък за 2017, платени гражданска и каско до май 2018. Без забележки. Гуми Геоландар 17X65X265. Комплект зимни гуми Ласа 17X65X265. 45000 лв. Бял на цвят, снимки ще пратя по мейл при интерес, не успявам да ги кача тук в страницата. 0886 316 715 Кирил. kiril4444@abv.bg Админ: Използвайте външни източници за снимки и дайте линк към форума ( http://www.snimka.bg, http://imageshack.us)
  3. up цената е 350 лв ето линк, където има снимки: https://www.olx.bg/ad/rolbar-za-mitsubishi-padzhero-4-ID6C7cD.html
  4. ...чистокръвен СУВ, нищо общо с джипка, малко ме натъжава това решение на Мицу, ама кво да правиш, явно това се търси ...
  5. ....препоръчително е за ск. кутия....както и за разд. кутия,но там търпи до 90 к км....но за двигателя - цт,20 к км са твърде много па ако ще и да е на лонг лайф ами хипер лонг.....20 к км пробег за тази версия на дизелов мотор важи само ако на ден правите по 500 км пробег всеки ден......джипа си е перфектен - то това си е истински джип от класа на ТЛК, Нисан Патрул,Ленд роувер,Г класа и т.н...... Благодаря за информацията ! Ще се сменя значи.
  6. Колеги, видях в темата, че на 50000 км се сменя маслото в скоростната кутия. Това задължително ли е или препоръчително ? Аз направих 55 000 и още не съм го сменял ( не ми е хрумвало даже). За маслото в двигателя в книжката пише да се сменя на 20 000 км. На мен ми се видя странно ( за Паджеро 4, 3,2 дизел става дума) и питах изрично продавача ( оторизиран дилър на Мицубиши в Германия). Той даже ми прати писмен отговор да го сменям на 20 000 км. Аз обаче на предишните ми коли синтетиката съм я сменял на 15 000 и продължих на 15 000 да го сменям, само long life съм сменял на 30 000, ама не на Паджеро. Към колегата отворил темата: Не мога да помогна с мнение за много от повдигнатите въпроси. Относно тракането на таблото : Колата я купих чисто нова и таблото скърцаше. Като монтираха допълнително парктроник, свалиха таблото и след монтажа шума изчезна за повече от година. Преди време пак се появи и го оправям по примера на chasovnik - с удар на едно определено място Така че не е голям зор. За 55 000 км осреднения разход е 10,5 л/100 км. Карам горе долу 50:50 градско/ извънградско. Засичах извънградско няколко пъти, без да вдигам над 100 км/ч и разхода беше под 9. Явно заради 5-те скорости като си вдигнеш 120 - 140 и се качва доста разхода .. Джипката си е супер, за сняг и кал, черни пътища и наклони няма да имаш грижи. Истинска джипка си е. За по-тежък офф роуд обаче няма да стане без специално оборудване, ама коя пък стокова версия става ..? Дизеловият мотор си е шумен, ама е въпрос на предпочитание. Някои предпочитат да карат в тишина, други да слушат радио, трети да слушат двигателя, четвърти да слушат жена си ( това последното го добавих само заради празника :D ). Ако си от третия тип - ще е песен за душата ти, особено като го настъпиш.
  7. Продавам преден ролбар за Паджеро 4. Купен нов преди около година и половина за 750 лв от Ратола и монтиран също там. Без забелжки. Цена:400 лв. Демонтажа е от вас (още е на колата ми). При интерес, моля, пратете ми мейл и ще Ви пратя снимки, понеже са много големи и не можах да ги намаля дотолкова, че да ги прикача.
  8. Jeronimo

    Зимни гуми

    ... с Yokohama Geolandar 265/65/R17 M+S карам освен в "истинската зима", за която купих LASA - зимни. В интерес на истината купих LASA-та, защото ги намерих евтино и бях малко резервиран. Само един сезон съм ги карал досега, но в сняг се държат много по-добре от Yokohama. Шумни са, обаче като сцепление, спирачен път и т.н. съм приятно изненадан. И с този размер 17/65/265 бяха малко над 1000 лв.
  9. аз съм пас, защото ще пътувам :mitsu-smiley:
  10. ...все пак се събрахме 5 човека да полафим в дъжда :icon_rock:
  11. ... баш за тоз галант иде реч :icon_clap: с единия колега сме се разминали за 5 мин. - егати късмета за 16.07 18:00 пред НИМ съм на линия за 17.07 няма да мога
  12. тотална греда нещо се получи ... аз отидох в 10:00. имаше един зелен галант, спрях до него, но собственика така и не го видях къде е да пием едно кафе поне в бензиностанцията отсреща. Имаше и един лансер по-напред, ама може да не са били от форума хората, просто да си карат мицки и да са паркирали там. Мотах се 15 мин. по паркинга, никакво мицу не се появи и си тръгнах ... а бмв феновете правят е@ати срещите :icon_box:
  13. утре (10.07) ще има ли среща пред НИМ и в колко часа ?
  14. мда колеги, какво да кажа ... прави сте абсолютно.
  15. Понеже споменаваш офроуд - много БЯХ доволен от поведението на колата в кал, сняг, черни пътища, наклони ... до преди 5 дни. Сигурен бях, че ще мина през едно кално ровче, обаче така се окопах, че няма блокиран диф, няма бавни скорости ... Най - срамното беше, че ме издърпаха с една джипка - Азия Рокста, която прилича на :icon_crying: T.e. колата си има предимства - много ми хареса, че отдолу всичко е защитено и нямам никакви поражения, освен че изчистих 1 тон кал от нея, обаче не е за дълбоки, пълни с вода коловози, заби си предницата и дотук. Два дни го преболедувах и май отиваме на продажба. С една дума - помисли си откъде искаш да минаваш и дали не ти трябва нещо по-високо, с модифицирани брони и евентуално окачване, лебедка и т.н. За шосе ще е кофти (а тази е супер), но ... както се казва "няма всесезонни гуми"
  16. Благодаря на всички за отговорите !!! Като отминат малко опашките ще надпиша коя гума точно къде трябва да отиде и ще ходя да ги врътнат пак ... и резервната ще я включа в схемата да се търкат горе долу равномерно, че след още един сезон разликата в грайфера вярно ще е голяма и ще трябва да си седи само резервна. Вярно ли е, че при 4x4 не е хубаво двете предни да са различни от задните? В смисъл - то е ясно, че е най-добре четирите гуми да са еднакви като шарка и еднакво износени, ама чак пък да се товари диференциала ми се вижда странно ?
  17. Колеги, сменях гумите и за пореден път вдигнаха паджерото по странен начин. С един крик тип крокодил подпрян някъде според мен на задния мост, за да сменят задните гуми, т.е. само един крик някъде по средата отзад се падаше, предните колела са си на земята, задните са във въздуха и двете. По аналогичен начин и за предните - само на един крик отпред и двете предни гуми бяха едновреммено във въздуха... Това нормално ли е ? Нямаше да се осъмня, ако гумаджията не направи и други странни неща ... 1. исках да включа и резервната гума в схемата за смяна на гумите както си е описано в книжката, той каза че тя е чисто нова (а другите са на по 15 000 км) и тази разлика в износването е достатъчна, за да натоварва диференциала !! и е по-добре да си стои само като резервна ...2. Реших, че го мързи и му казах тогава просто бившите задни да ги сложи отпред, а предните - отзад. После гледам - двете бивши задни са сложени от дясната страна на колата, предните - от ляво ...Паджеро 4 май не е самоносеща конструкция и би трябвало за е здраво, ама да да "виси" цялата кола на една точка ... не знам, Какво мислите вие ?
  18. ЧЕСТИТ ПЪРВИ МАРТ ! И БЕЗАВАРИЙНО !
  19. Хубаво е, че го има този форум и изказванията на колегите, защото аз съм малко на принципа " Като нищо друго не върши работа - прочетете инструкциите", а от този пост ми станаха съвсем ясни нещата за превключването между режимите ... Съжелявам само малко, че няма възможност Паджерото да се кара на бавни скорости без да е заключен диференциала, за да си върти човек спокойно геврека по разорани, но сухи терени. Аз преди 2 дни влязох умишлено в кал и вода със заключен диференциал, не е истина от къде мина джипката - нямаше как да направя клипче, за да го кача тук, но трасето направо ми изглеждаше ... невъзможно за преминаване, а дори не пребоксува, само се пързаляше отвреме навреме. А на магистралата ако е мокро, дори да не вали в момента - винаги карам 4Н. Само че при 140 км/ч доста качва разхода ... да му бяха сложили и една 6-та скорорст :icon_hmm:
  20. Мдаа, точно така се оказа - всесезонни (доколкото има такова животно)... Явно ги слагат на нови автомобили, защото не знаят кой сезон ще ги продадат. Освен това, незнайно защо, ги бяха напомпали на 3,5 атмосфери, включително и резервната. Аз се усетих след 1500 км, че нещо много твърдо вози и като ги спуснах до 2,4 на таблото светна знака за налягане на гумите и трябваше да ровя в книжката как да му задам нови стойности и да загасне Ами ще си ги карам през другите сезони, а само за истинската зима ще слагам зимните и това е..
  21. ... три години карах спейс стар и като видях заглавието на темата, първото, което си помислих беше "къде пък ще го сложи тоя заден спойлер ?". Станал е много хубав, а и всеки път като го погледнеш ще ти вдига настроението, супер ! :icon_clap:
  22. yokohama geolandar не са ли летни ? И на мен с такива ми продадоха джипката, но друг размер. Сега четох, че yokohama са сертифицирани от митсубиши, но зимните им гуми, които открих бяха yokohama V 902/903/905/W.drive ... Geolandar зимни не открих и си купих други за зимата :icon_hmm:
×
×
  • Създаване...